Merhaba,
Henüz tesettürlü değilim ama ilerde örtüneyeceğim inşallah, o yüzden tesettür giyimle ilgiliyim.
Şükür ki şimdiye kadar farklı kültürlerden insanlar görebildim, özellikle dünyadaki farklı tesettür şekillerine dikkat ettim. Açıkçası ben tesettürde modern, batı tipi kıyafetleri de beğenmekle birlikte, en çok etnik kıyafetlerin güzel durduğunu düşünüyorum.
Özellikle pardesü yerine Arap kadınlarının bazılarının kullandığı dökümlü kumaştan Abayalar bence çok hoş duruyor. Bir de hintli müslümanların kullandıkları şalvar, tunik ve şalla örtünme biçimi var, o da çok güzel duruyor.
Hele ki birkaç yıl önce, pakistan asıllı ingilterede yaşayan bir kadınla tanışmıştım, o kadar güzel giyinmişti ki bakmaya doyamadım, içim gitti. Üstünde bol düz kesimli bordo bir elbise, neredeyse bileğe kadar, altında siyah bir şalvar, başını büyük bir şal ile örtmüştü. ayağında taşlı terlikler, burunda hızma, ama vucüdunu o kadar iyi örtmüştü ki o kadınsı ayrıntılar hiç basit durmuyordu, harika bir görüntüsü vardı benim gözümde.
Bir de eşarptan çok şalın güzel durduğunu düşünüyorum. Özellikle ekte gönderdiğim örtme şekliyle. Bence yüz yapısına daha güzel duran bir örtünme şekli. hem de şallar çok daha kolay düz renkte bulunabildiği için desenli üzerine desenli kazasından da çok kolay kaçılıyor.
Son olarak kına meselesini açmak istiyorum. Ben parmak uçlarıma düzgün şekilde kına yakmayı çok severim, bence tesettüre de yakışıyor.
Bu görüşlerin hepsiyle ilgili fotoğraf paylaşmak isterdim ancak henüz yeterli gönderim sayım yok. Sizlere mutlaka Facebook'ta "ETNİK TESETTÜR GİYİM" adlı grubu aratıp fotoğraflarına bakmanızı öneririm, benim düşüncelerime çok uyan şeyler var.
Sizler ne düşünürsünüz bakalım etnik tesettür giyim hakkında?