Tesettürde Etnik Giyim Düşündünüz mü?

minenes

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2010
2.740
80
363
İstanbul
Merhaba,

Henüz tesettürlü değilim ama ilerde örtüneyeceğim inşallah, o yüzden tesettür giyimle ilgiliyim.

Şükür ki şimdiye kadar farklı kültürlerden insanlar görebildim, özellikle dünyadaki farklı tesettür şekillerine dikkat ettim. Açıkçası ben tesettürde modern, batı tipi kıyafetleri de beğenmekle birlikte, en çok etnik kıyafetlerin güzel durduğunu düşünüyorum.

Özellikle pardesü yerine Arap kadınlarının bazılarının kullandığı dökümlü kumaştan Abayalar bence çok hoş duruyor. Bir de hintli müslümanların kullandıkları şalvar, tunik ve şalla örtünme biçimi var, o da çok güzel duruyor.

Hele ki birkaç yıl önce, pakistan asıllı ingilterede yaşayan bir kadınla tanışmıştım, o kadar güzel giyinmişti ki bakmaya doyamadım, içim gitti. Üstünde bol düz kesimli bordo bir elbise, neredeyse bileğe kadar, altında siyah bir şalvar, başını büyük bir şal ile örtmüştü. ayağında taşlı terlikler, burunda hızma, ama vucüdunu o kadar iyi örtmüştü ki o kadınsı ayrıntılar hiç basit durmuyordu, harika bir görüntüsü vardı benim gözümde.

Bir de eşarptan çok şalın güzel durduğunu düşünüyorum. Özellikle ekte gönderdiğim örtme şekliyle. Bence yüz yapısına daha güzel duran bir örtünme şekli. hem de şallar çok daha kolay düz renkte bulunabildiği için desenli üzerine desenli kazasından da çok kolay kaçılıyor.

Son olarak kına meselesini açmak istiyorum. Ben parmak uçlarıma düzgün şekilde kına yakmayı çok severim, bence tesettüre de yakışıyor.

Bu görüşlerin hepsiyle ilgili fotoğraf paylaşmak isterdim ancak henüz yeterli gönderim sayım yok. Sizlere mutlaka Facebook'ta "ETNİK TESETTÜR GİYİM" adlı grubu aratıp fotoğraflarına bakmanızı öneririm, benim düşüncelerime çok uyan şeyler var.

Sizler ne düşünürsünüz bakalım etnik tesettür giyim hakkında?

Eklentiler

• $n1177761824_30063219_5189.webp
    2,6 KB · Görüntüleme: 745
  • $n1177761824_30063055_6416.webp
    1,4 KB · Görüntüleme: 166
  • $36582888jj7.webp
    3,7 KB · Görüntüleme: 199
  • $n1177761824_30063062_3016.webp
    1,5 KB · Görüntüleme: 166
mineses anlattigin tarzi bende seviyorum ama pek oyle kiyafetimin oldugu soylenemez.
Burda cuma gunleri camiye gidiyorum,(burda cuma namazina bayanlarda katilabiliyor)
Orda anlattigin tarzda giyinen cok hos bayanlar var, bende seviyorum.
Ellere yakilan hint kinalari var, herzaman kullanmiyorlar sanirim.Bayramlarda falan ozlellikle herkesin ellerinde oluyor, ben cok begeniyorum.
Onlarda bizim kiyafetlerimizi cok begendiklerini soyluyorlar.
Facebooka da baktim bu arada guzel seyler var ama cok daha guzel tasarmlar gordum.Bulursam eklerim senin icin..
sevgiler

çok iyi olur, annem iyi dikiş biliyor, ben de fena sayılmam, önümde model olsun hele, dikerim evelallah!

Yalnız Arap kadınlarının bazısı çok güzel giyinmekle birlikte bir kısmı da etekleri yerlerde sürtüyorlar, o yüzden Türkiye'deki arkadaşlarım bahsettiğim giyim tarzını ne kadar gözlemlemiştir bilemem.

Amerikada senin daha çok görebildiğine eminim, keşke ülkemizde de yayılsa biraz. Gerçi bazı kızlarda abaya ya da eşarp yerine şal görüyorum ama çok çok az.

merhaba canım bende çok seviyorum etnik kıyafetleri
hatta bir dönem giymiştim böyle uzun elbiseler
çokta rahatlar aslında
mesela böyle elbiseler hem şık hem de islama çok uygun...

Yazın hakkaten tek parça elbise çok rahat olur aslında. Arabistanda erkekler bile entari giyiyor ya bu yüzden. Aslında Eyüpte filan bu tip kıyafetleri satan yerler oluyordu sanki. Sizin bildiğiniz yer var mı?

bunlarda netten bulduğum başka modeller...

Son düzenleme:
canım ben kayserideyim
istanbul daki bir arkadaşıma getirtmiştim
orda fatihten almıştı ama bildiğim kadarıyla böyle kıyafetler eminönünde çok...

bence en güğzeli bu tarz giyinmek hem rahat hem hoş hem ne giysem nerde ne giysem oram çıktı şurası kısa geldi derdi yok.bir bütün tamamıyla bu tarz.bulmak zorki bi etek,tunik zor bulunurken..

ya bnde istiyorum bunlardan bayıldıııım
resmen bayıldım
bana alacak bi hayırsever yokmuşu siyahlı harika
tabi bana nası olur o var

evet gerçekten hem güzeller hem tesetüre uygunlar

yani beğendim ama giyer miyim giyemem
herke bana bakıyor sanırım
etrafımda hiç yok çünkü

Yaa hepsi çok güzel ve rahat olurlar ama yakışır mı bilemiyorum ki

Üfff, şu fotoğraf göndermek için 100 mesaj sınırı yok mu... Ne şalvar-kamizler buldum onları paylaşacağım ama yok...Öylesine mesaj yazmak da istemiyorum. Neyse, küçüklerden göreceksiniz artık

Bahsettiğim hintli-pakistan müslüman kadınlarının kıyafetleri. onlarda renk kullanmak çok yaygın olduğu için dikkat çekici bir unsur olarak düşünülmüyor, bu yüzden baya renkli kıyafetleri var...

Son düzenleme:
wow superler ya:) bende kapalıyım ama bu tarz gıyımlerı sevıorum
gecen hafta bir tane elbise aldım çarsıdan grı dokumlu altı pılelı gıyındım asık oldum yıne elbıseye ama bu tarz da bulur ısem sahsen kacırmıcam :)

hint kıyafetlerinin en olası benzerlerini istanbul, tahtakaledeki "şarkhan"da görmüştüm. özellikle üst katlarında bayağı bir benzer kıyafetler bulunabiliyor.

abayaları ise eyüpte gördüm. fatihte filan hiç çarşıya gitmedim ama oralarda olacağını tahmin ediyorum.

minenescim hint kültürüne,müziklerine,danslarına,filmlerine yaklaşık 8 yıldır hayran olduğum gibi kıyafetlerine de deli derecesinde aşığım diyeblirim..
olağanüstü güzeller çok farklılar.. ve benim ilgi alanımda..
ben kına gecemde saree giymek isteyenlerdenim..
benim de filmlerden alıntı yaptığım biraz foto var elimde eklerim inşallah..
sende daha çok foto eklersen sevinirim canım..
bu giyim tarzı beni fena cezbediyor )

bu arada şarkhan'a bende baktım var orda epeyce ama çok standartlar

osmanlı kıyafetleri çok daha güzel bence hint kültürü nedense fazla şatafatlı geliyor
seviyorum ama günlük giyilebilecek şeyler değiller
bi de sonuçta başka bir milletin kültürü
ama arap ve osmanlı tarzı kıyafetler hem şık hemde abartı değiller fazla
minenescim paylaşımlarının devamını bekliyorum
bi de fotoları düzenle canım sayfa çok genişlemiş...

hint kıyafetleri günlük hayatta giyilebilecek şeyler değil evet ama yine de çok güzeller.. özel günlerde kullanılabilirler..
osmanlının kıyafetlerinde yine bi farklılık var ama araplarınkinde pek yok.. tarz hep aynı..
şimdi biraz modernize edilmeye çalışıyorlar modacılar ama arap çizgisinden çıkıyor tabi o ayrı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…