Tesettüre çok zorlanıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar ben Allaha şükür 5 vakit namazımı kılan bi kızım yaklaşık bir ay önce başladım.
Dini şeyleri çok araştırıyorum ve ozamandan bu yana hayatım değişti bikere olsun namazımın vaktini şaşmıyorum çünkü önemini biliyorum.
Tesettürde farz onun ne kadar önemli olduğununda farkındayım. Ama malesef nefsime yenik düşüyorum başaramiyorum ve bu yüzden ağlıyorum üzülüyorum. Zaten panik atak hastasıyım psikoloğum dışarı çıkmam gerektiğini evde kalmamam gerektiğini söylüyor ama düşünün bendeki psikolojiyi ki dışarı çıkarsam haram işlemiş olcam günahkar olcam başka erkeklerin bakmasına izin vermiş olcam o yüzdende çıkmıyorum. Çok karışık duygular içindeyim abartıyormuyum ? Yoksa gerçekten sabretmemi gerekiyor duacımı olmam gerekiyor Rabbime zamanla olur diye 😢
bakacak insan açığada bakiyor kapaliyada arkadasim, bir insan sapiksa benim kot giymemle basim acik dolasmamla yada senin tesetture girmenle alakasi olmuyor bunun.
örtunmek istiyorsaniz örtunun, ama istemiyorsaniz da ay bana bakacaklar simdi mantigiyla kendinizi bunaltmayin.
zihniyeti bozuk insan sen acikta olsan kapalida olsan gozleriyle soyuyor seni zaten.
hayati kendinize zindan etmeyin bu şekilde.
ne kadar dogru bilmiyorum ama allahin verdigi cana eziyet etmeye giriyor bence bu durum.

Ya bu konu cok abartiliyor ben tesetturluyum her yerde tatile gidiyorum islami otelede normal otellerede bodruma vs bakiyolarsada inanin umrumda degil sizinde olmasin boyle seylere takilmamak lazim taciz edilmiyorsan kim sana bakmis etmis ne farkeder sen etrafi gozleme kendini buna alistir hicbisey olmaz.

ayrica namaz kilmak farz olan ibadet onemli olan onu yapabilmek kapanmak zamanla olur bir anda herseyi yapmak zorunda degilsin kendini bukadar kasma

Bence tanrı hiç bir kulunun mutsuz olmasını istemez. Kendinizi mutsuz hissedecekseniz kapanmayın. Kıyafetlerinize dikkat ettiğiniz müddetçe sorun yok bana göre. Amaç dikkat çekmemek. Sahilde türbanlı biri insanların daha çok dikkatini çeker ve herkes bakar. Bulunduğunuz yerde çoğunluk tesettürsüzse ayak uydurun. Kendinizi hazır hissettiğinizde, türbanlı da mutlu olacağınıza inandığınızda tekrar düşünürsünüz.
Ne yani türbanlı biri o zaman sahile bitmesin mi sırf sizin gibilerin bakışlarından kurtulmak. Sizin gibi diyorum çünkü sizin gibilerden çok var örtülülere dik dik bakan

Allah seni de içini de çok iyi bilir. Bunun için vicdan azabı çekiyor olman bile sende ne kadar büyük bir değişim olduğunun, kurtarabildigin kadarını kurtarabilmek için cabaladiginin göstergesi.
Aynı şeyleri ben de yaşadım, o yüzden seni çok iyi anlıyorum. Bazı şeyleri akışına bırakmak gerekiyor. Namaz kılmaya başlamak gibi düşün kapanmayı da. Birden bir his geliyor ve oluyor.
Senin için dua edeceğim. Allah yardımcın olsun güzel kardeşim. Allah doğru yoldan ayırmasın

bakacak insan açığada bakiyor kapaliyada arkadasim, bir insan sapiksa benim kot giymemle basim acik dolasmamla yada senin tesetture girmenle alakasi olmuyor bunun.
örtunmek istiyorsaniz örtunun, ama istemiyorsaniz da ay bana bakacaklar simdi mantigiyla kendinizi bunaltmayin.
zihniyeti bozuk insan sen acikta olsan kapalida olsan gozleriyle soyuyor seni zaten.
ne kadar dogru bilmiyorum ama allahin verdigi cana eziyet etmeye giriyor bence bu durum.
Zaten kapandıktan sonra bakan etkekten banane o onun sorumluluğu günahi orasi beni ilgilendirmez. Ama şuan bakan her erkekten dolayı sorumluyum çünkü tesettürlü değilim 🥲

Dışarı çıkınca niye günah işleniyor olsun öyle şey mi olur. Ne zaman hazır olursanız o zaman kapanırsınız. Aksine bence hazır olmadan kapanıp mutsuz olmak bence daha kötü çünkü Allah için değilde sanki korku ile kapanmış gibi oluyor. Tüm benliğinizle hazır hissettiğinizde kapanın. Diğer saçmalıkları bir kenara bırakın yahu Peygamberimiz döneminde kızları eşi çalışırdı kadınlar camilere giderdi. Camiler toplanma alanı gibiydi düğün bile yapılırdı bizim insanlar bunları bile bırakıp Arap kültürü olan dışarı kadın çıkınca haram kadın sesi çok çıkmaz gibi saçmalıklara inanıp o kültürün islamiyette var olduğunu sanıyor.

Ne yani türbanlı biri o zaman sahile bitmesin mi sırf sizin gibilerin bakışlarından kurtulmak. Sizin gibi diyorum çünkü sizin gibilerden çok var örtülülere dik dik bakan
Okuduğunuzu anlamadan sizin gibiler demeyin. Ben asla ve asla kimseye bakmam. Hayatımın 3 yılında da türbanlıydım. Ben sadece insanların farklı gördüğü şeylere baktığını söylüyorum. Kendim bizzat da yaşadım. Ben yaşadığım için de böyle bir şeyi asla yargılamam yadırgamam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X