Tesettüre girmek istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

asell1902

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2025
46
16
3
30
Arkadaslar merhaba
31 yasındayım evliyim.
Hep içimde vardı tesettüre girmek fakat cesaret edemedim. 2 hafta önce annanemi kaybettim rabbim mekanını cennet eylesin inşallah Peygamber Efendimizin hanımına komşu eylesin inşallah

Bu kaybım yüreğimi dağladı. Allahım biz nasıl hesap vereceğiz diye bin bir düşüncelere daldım. Namazımı kılmaya başladım Elhamdülillah tekrar tesettüre girme isteğim alevlendi. Cesaret edip kıyafetler almaya başladım.

Biraz daha kıyafet alayım, neyi nasıl giyerim, şal nasış yaparım bunlara yoğunlaştım. Fakat tekrar acaba yapamazsam tekrar açılırsam diye korkuyorum ve bu korku yükseldi tekrar. Bu da tabii nefsimle olan savaşım farkındayim. Arkadasım kalmadi neredeyse samimi olmadiği için hep uzaklastım. Yakın 2 kız arkadasım var kapalı ancak çekiniyorum sormaya. Buraya yazmakta buldum çareyi.

Konuşmaya ihtiyacım var …

Öncelikle başınız sağolsun.
Tesettüre girmek isterken tam kavli ve mutmain bir şekilde girmeniz gerekir.
Tan emin olan kişi açılma korkusu yaşamaz. Hesap verme korkusu ile değil neden tesettüre girilmesi gerektiğini akli olarak kavramaniz gerekir. Önce mantığa oturması gerekir. Sonrasi çok kolay.
Namaz kılan birinin tesettüre girmesi daha kolay. İnşaallah namazlarınız da daim olur. Allah kabul etsin.
Neden tesettüre girmeliyim? Videolar izleyin. Araştırın. Daha sonra karar verin. Kimliğiniz otursun. Kimlik karmaşası yaşamayın.

Başınız sağ olsun.
26 yaşındayken tesettüre girdim.
Aklımın ucunda dahi yoktu. Hatta ailem biraz mutaassıp evlenince daha rahat giyinirim diye düşünüyordum hep.
Sonra bir anda ben kapanacağım dedim. Annem kendi tesettürde olmasına rağmen evlenince kapanırsın demişti hatta. :)
Allah insanın kalbine ilham edince her şey çok kolay oluyor. Şimdi 38 yaşındayım. 1 defa bile açılırım korkusu olmadı açılmak aklıma bile gelmedi. Siz bir yerden başlayın Allah kolaylığını veriyor.

Dini konu açmak yasak.birazdan kapatılacak.

Çok teşekkür ederim aslında bütünüyle Yüce Allah ın emri için rızasını kazanmak için istiyorum. Hep tesettürlü insanlara bakıyorum hakkıyla olanlar cok hoşuma gidiyor. Yapamam kıyafetleri yakıstıramam ve sürdüremem diye çok korkuyorum

Çok teşekkür ederim kıyafet konusunda yapamam yakıstıramam diye korkuyorum garip bir sekilde bu kaygım çok ağır basıyor elbiseler aldim simdiden pantolon tunikleri deniyorum

Kıyafetlerin yakışması vs. Bunlar çok basit kalan bir içerik. Önemli olan dediğiniz gibi "hakkıyla" taşıyanlara bakın onlar size güzel örnek olacaktır. Sürdürülür. Kafanızdan şu hiç çıkmasın. Kullar için değil Allah'ın rızası için yaşıyorum.

Allah yolunuzu açık etsin. İnsanın nefsine zor gelen bir şeydir tesettür. Daha niyet eder etmez şeytan başlar binbir türlü vesvese vermeye. Siz madem ki Allah rızası için bu işe giriştiniz o zaman gerisini düşünmeye hiç hacet yok. Tesettüre uygun kıyafetler de alırsınız zamanla oturur her şey

Allah razı olsun çok teşekkür ederim

Yakın çevrem nasıl karsılar diye kaygılanıyorum bilmiyorum ki hepsi vesvese ve benim nefsim .. kıyafetler bile almaya basladım ancak içimde sürekli yapamazsam uygun olacak sekilde olmazsa diye korku alevleniyor cesaretim kırılıyor

Vesveseden başka bir şey değil aklınızdan geçenler ve bu çok normal.

Ya tekrar açılırsam diye ertelemeyin, bir gün yapmazsak diye bütün ibadetleri bırakıyor muyuz?

Öncelikle yavaş yavaş deneyebilirsiniz kendinizi. Başınızı örtmeden kıyafetlerinize dikkat edin mesela önce. Uzun kol, bol pantolon veya etekler giyin. Bu aşamayı geçip sıkıntı yaşamazsanız, yapabileceğinizi düşünüyorsanız geriye sadece başı kapatmak kalıyor zaten. Baktınız size zor geldi, yapamayacağınızı düşünüyorsunuz biraz daha ertelersiniz. Çevrenizde de soran olursa açık açık söylersiniz düşüncelerinizi.

Sizin sırf inancınızdan dolayı vermiş olduğunuz bir karara zaten çevrenizden biri tepki veriyorsa onu hayatınızda tutmanın bir manası yok. İyiliğinizi isteyen size saygı duyar kaldı ki bütün dünya size yakışmamış olmamış dese ne çıkar mezara sizinle mi girecekler

Çok garip dimi öyle cok ihtiyacım var ki buraya yazdım neden böyle yazıldı anlamadım
Takılmayın kapansa bile konu o zamana kadar yazan arkadaşlar olacaktır bende tesettürlüyüm kararlı iseniz yapın derim ömür ne kadar bilmiyoruz müslüman olarak bunu yapmalıyız. İnşallah layıkıyla yaparsınız çok sevindim adınıza

Başnız sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Başımıza gelen olaylardan ibret çıkarabilmek çok güzel. Ölüm de bu anlamda bu dünyanın fani olduğunu hatırlatır bize. Çok fazla düşünürseniz korkarsınız yapamazsam diye. Bi gün aniden giyinin. Böyle böyle kabullenirseniz de devam edersiniz. Tesettüre girdikten sonra daha özgür hissedeceksiniz. Bazı tesettüre giren hanımların röportajları falan var size cesaret verecektir izlemenizi tavsiye ederim.

Çok güzel bir düşünce, Allah'im bu niyetinizi en güzel şekilde hayata geçirmeyi nasip etsin. tesettüre ilk girdiğim zamanlar hayalhanem ve sozlerkosku kanallarının videoları bana çok iyi gelmişti. tesettüre aşık ettirdi resmen.bu vesile ile vesveseler acabalar yok olmustu.. Etkilendigim video çok eski ama size özelden göndermek isterim izniniz olursa.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…