- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.077
- 498
- 47
- Konu Sahibi mervemervemerve
-
cnm ben bı dını kıtapta soyle okumustum
Peygamberımız vucut hatlarınızı bellı etmesın ınce dar seffaf olmasın demıs ancak renk konusunda keısn bı gorus belırtmemeıs yanı renklı gıyebılırmısız tabı alacalı bulacalı dıkkat cekmemek kaydıyla ayrıca bı yerde de esarplar sallar modellı olmamalıymıs
yanlısım varsa bılen arkadaslra duzeltın lutfen
Arkadaslar öncelikle özur dilerim çünkü dini konularin açılmasının yasak olduğunu biliyorum fakat kendimce beynimi kurcalayan sorular var ve tesetturlu arkadaslarin fikirlerine ihtiyacim var ... Lutfen tartisma ortami olustirmak istemem
Ben nasipse tesetture girmek istiyorum arastirmalar yapiyorum sal esarp baglamayi ogreniyorum evde ve kafama takilan soru su ki bazi yerlerde bayanlarin erkeklere benzememesi acisindan pantalon giymemeleri gerekiyo diyo
bazi yerlerde ise bayanlarin diz kapaklarina kadar tunik giymesi kaydiyla pantolon giymelerinin sakincasi olmadığı yazıyo
Ben bu konuda kesinbi bilgiye ulasamadim bilenler yardimci olursa cok sevinirim
pantolon üzerine tunik giyebilirsin pantolon dar olmayacak normal kumaş pantolon .pardüsenin altınada giyebilirsin burda amaç vücut hatların belli olmayacak şekilde giyinmektir. şal yada eşarp bağlarsın osenin tercihin burdaki amaç saçların görünmemesi. kuranı kerimde renk ayrımı yok illa siyah giyeceksin diye bir ayette yok.gayet şık ve zarif tesettür kıyafetleri var bilhassa kuranın mealini okumanı tavsiye ederim. pantolon giymek haram diye bişey yok bunu uyduranlar kendi kafa yaplarını islama yakıştırıyorlar islam kolaylık dinidir hakkınızda hayırlısı olsun allahın emrini yerine getirmek çok güğzel bir duygu inşallah sizde tdarsınız.........
Bende yeni kapanmış biriyim pantalon tunik giyiyorum ama bu şekilde sokakda gezmek beni rahatsz ediyor kışın pardesu yazinda ferace kullanıyorum
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ben amacınzı anladım ama ben polemıge gırmıcem sızınle emın olun .......
inan arkadaşım googlede inceledim dini okadar site açılmışki kk ye benzer nitelikte istenildiği gibi bu konuda faydalanabilirler:26:
neyse arkadaslar herkese ıyı geceler ben zaten basta ozur dılemıstım sevıyemı bozmıcam ben
bı cok sıte var ama bazıları oyle bazıları boyle dıyo
bu tesettur konusunu tartısma amaclı acmadıgım basında berı bellıydı zaten.....
yalnız bazı arkadasların " dını konu acmak yasaktır "soylemlerı benı sırf kural olduklarını dusunduklerınden dolayı degıl sankı bılerek tesetture karsı oldukları ıcın boyle soyluyorlar gıbı gelıyo ...
ben de zaten bı cok bılgı edındım buradan Allah razıolsun bılgı verenlerden arkadaslar hayırlı geceler sızlere
Renk konusuna bir şey denilmemiş. Geçen yaşadığım bir olayı anlatayım.şu yazıya göre herkezin tek renk örneğin siyah ve bol tarzda baştan ayağa dek daha iyi olur gibi..:44:
Renk konusuna bir şey denilmemiş. Geçen yaşadığım bir olayı anlatayım.
Büyük bir alışveriş merkezinde kendime elbise bakarken, eşim ve kızımda ayrı geziyorlardı. Burada Süriyeli kardeşler çok, kimisi bizim gibi asimile olmuşlar, ancak konuştukları vakit anlayabiliyorsun Arap olduğunu kimisi de peçe takıp çarşaf giyiyor. Muhafazakar bir şehir olmasına rağmen kara çarşaflıya eskiden öcü gibi bakardık. Renkli bir ortam oldu İstanbul gibi.
Neyse işim bitince, eşim peçeli çarşaflı hanımları görünce "bizimkiler bunlara kurban olsun olsunlar, birde beğenmezler" dedi. Bir kaç tane çok aşırı açık giyinen bayan görmüş, "midem bulandı, insanı karıdan, kızdan soğutuyorlar"dedi.
"Tabi bende çarşaflıdan sanane, çıplak gezenden sanane, niye bakıyorsun" diye dövüşe dövüşe eve geldim.
Tesettur gibi bir konu forumda tartisilmaz. Eger gercekten dogru bilgi isteniyorsa bir zahmet ilgili yerlerden yani bu konudaki otoritelerden bilgi alinir. Eger foruma aciliyorsa bu konu amac tartismadir.
Tesetturden rahatsiz oldugumu da nereden cikardiniz? Ben de tesetturluyum ama? Belki inancimin tartismaya acilmasini istemiyorumdur? Birisi helaldir diyecek digeri haram diyecek hangi kistasa gore kime inanacaksiniz? Fetva alabileceginiz ciddi kurumlar var bilginize...
Tesettur gibi bir konu forumda tartisilmaz. Eger gercekten dogru bilgi isteniyorsa bir zahmet ilgili yerlerden yani bu konudaki otoritelerden bilgi alinir. Eger foruma aciliyorsa bu konu amac tartismadir.
Tesetturden rahatsiz oldugumu da nereden cikardiniz? Ben de tesetturluyum ama? Belki inancimin tartismaya acilmasini istemiyorumdur? Birisi helaldir diyecek digeri haram diyecek hangi kistasa gore kime inanacaksiniz? Fetva alabileceginiz ciddi kurumlar var bilginize...
Bilmiyorum tatlım, bayanız, şıkır şıkır ve cıvıl cıvıl giyinmeyi seviyoruz, hele de yaşımız oldukça gençse, nefis söz dinlemiyor.Nurettin hoca nin burada ' ferace ve bebzeri derken oradaki ve benzeri kismina dizleri kapatmak sartiula tunik de giriyor mu acaba
Feraceleri sadece siyah degil de farkli renklerde de alsak altina da pantalon giysem olur mu ki ?
Feraceleri cok begeniyorum lakin kisa dize kadar olanlari da var onlari giyebikir miyim
Canım inşAllah tesettür nasip olurda başınıda kapatırsın:) Bende çok yeni kapandım pantalon tunikle başladım ferace de aldım kendime çok bunaltmamak adına bazen ferace bazen tunik kullanıyorum yani vucut hatlarını belli etmemek şartıyla öyle giyinebilirsin tabiki hiçbirimiz tam anlamıyla tesettürü yaşayamıyoruz belki ama biyerden başlamak gerekiyo diye düşünüyorum:) sende bunalmıycak tesettürden uzaklaşmıycak şekilde başla ki ilerde keşke kapanmasaydım demeyesin. Hakkımızda hayırlısı olsun:)
Hakaret ve polemik olmadıktan sonra niye tartışılmasın kız. İlla birileri çıkıp "dini konu konuşmak yasak" diyor. Dini konu konuşmak yasak değil, yasak olan saygısızca konuşmak, hakaretvari söylemlerle dövüş ortamı..
Ben tesetture girmek istedigimden beri netten arastirmaya kitaplar okumaya basladim ve bi kac soru kafama takilmisti cevabini aldim zaten cok sukur
Dedigim gibi bazi islami siteler evet derken bazilari hayir diyorlardi o nedenle buraya uye oldugum icin sormak istedim
Ben zamaninda iskami bir siteye soru sormuatum ama cevap gelmemiati fakat burada cevap veren arkadaslar oluyor sagolsunlar
Sizi neden karsi samdigima gelince ki degilmissiniz ozur dilerim ama siz de cok sert uslupla cevap verdiniz inanin uzaktan oyle anlasiliyor...
Tabi ki karsi olsaniz bile bu beni ilgilendirmez ama uyaris tarziniz cok kotuydu
Ben gercekten tartismak daha fazla istemiyorum hayirli geceler herkese ve size alacagim cevabi da aldim zaten cok sukur ..
Bilmiyorum tatlım, bayanız, şıkır şıkır ve cıvıl cıvıl giyinmeyi seviyoruz, hele de yaşımız oldukça gençse, nefis söz dinlemiyor.
Tam bir tesettüre uygun giyinebilmek büyük bir cesaret ve çok sağlam takva gerektiriyor.
Haklısın. Edepli olduktan sonra isteyen istediği gibi giyinsin.nur suresine göz gezdirdim..orada gözlerinizi koruyun diyor..kaç kaç kaçmanında sonu yok kötü niyetlilerden allah fırsat vermesin..sadece kapanmakla bitmezki iş ahlaklı erkek ve hanımlar sağlıklı toplum geliştirebilmek inşallah olur...
Bilmiyorum tatlım, bayanız, şıkır şıkır ve cıvıl cıvıl giyinmeyi seviyoruz, hele de yaşımız oldukça gençse, nefis söz dinlemiyor.
Tam bir tesettüre uygun giyinebilmek büyük bir cesaret ve çok sağlam takva gerektiriyor.
Haklısın. Edepli olduktan sonra isteyen istediği gibi giyinsin.
Evet Nur süresinde kadından önce Yaradan mü'min erkekleri uyarır haramdan gözlerinizi kaçırın diye..
Hayir dini konu acmak yasak. Sonucu illaki hakaret /polemik oluyor cunku.
Benden size tavsiye o zaman. Eger dininizle ilgili gercekten dogru bilgiyi almak istiyorsaniz hocalalardan yada fetva hattindan bu konuda uzman kisilerden ogrenin. Islami siteyi yapan da sizin benim gibi insanlar dogruluk garantileri yok ki. Internette aratayim bakalim dogrusu neymis derseniz o zaman yanilirsiniz.
Aslında çoğumuz neyin doğru olduğunu biliyoruz. Rabbim gözümüze sokuyor, doğru bilgileri özellikle teknolojinin gelişimiyle.takva yaşın olgunlaşması ve yaşanmışlıklarla ilerler..ve öyle olması uygun olan küçükten bir takım geleneksel şeyleride katarak sıkı yetiştirmek doğru değil kanımca..takva gözünü sakınmak..tok gözlü olmak,çalışkan yardım sever olmak ,hayatını allah yolunda yaşamak,azla yetinmek vs..
içinde çok fazla sorumluluk barındıran bir kelime aradan biri eksik olsa takva olmaz zaten..tüm yaşam şekliyle ilgili..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?