- Konu Sahibi mervemervemerve
-
tesekkurler ben de ınsallah calısma hayatına atılıcam ve nasıl gıyıncem bılmıyorum bana fıkır oludunuz sagolun ben de sızın gıbı dusunuyorum ılk cok sıkmıcam kendımı yavas yavas alıstırcam ama tesetture gırmeyı cıddı anlamda dusundugumden berı yenı bılgıler edındım meger ne cok sey bılmıyomusum dedım ve daha cok ısteklendım pantalonun gıymedekı sınırını bılmıyordum ustune uzun bı tunık gıyıldıgınde sorun olmuyo sanıyordum degılmıs uzuldum de acıkcasıEtek pantolonum var ama pantolon olarak kimse görmüyo o derece kamufile edilmiş
Bence kendinı bu kadar sınırlama çok az kimse birden bire çok iyi tesetture girmiştir ben 2005 yılında kapandım ama yavaş yavaş öğrene öğrene sıkılmadan ve tesettürden zevk alarak kapandım
Dışarıda feracemi giyiyorum ama iş yerinde uygun ölçüde önce söylediğim gibi hatlarımi belli etmeyecek şekilde bi tane pantolonum var ve gerçekten bol ki üzerine dizime kadar tunık var öyle giyiyorum
Bak bırak zamana emin ol zamanla kendin giymek istemeyeceksin
İlk başta kapandığım zaman makyaj yapıyordum ama zamanla o örtünün verdiği etkiyle makyajı bıraktım kıyafetime daha dikkat ettim bu başkasının söylemesi ya da uyarması ile değil tamamen kendinle alakalı oluyo zamanla oturuyor herşey ilk kapanmayla kendimize o kadar baskı yapıyoruz ki geri açılmalar bile oluyor Allah o durumlara düşürmesin bizi umarım açıklayıcı olmuştur
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bende yeni kapandım 😊 hatta bu konuyla ilgili konum bile var bas baglama şekilleriyle ilgili. Kıyafet konusunda ise sunu söylemeliyim; Kuran'ın ayeti konusunda cok tartışma oluyor. Kimisi Nur süresinde gecen ayette sac dahil edilmemiş diyor. Kimisi saçta var diyor. Tartışma büyüyor.
Demem su ki o ayette cok acik dille birsey var. "Vücut hattını belli etmemek " buradan yola çıkarak ilk once her kıyafetini buna uygun ayarla daha sonra basını kapamaya adım at bence. Cunku benim gibi belli bir yasa kadar acik yasadiysan ilk zorluğu sac kapamaktan cok kıyafet tarzı değiştirmekten yasıyorsun. Kimseyi takma Kuran'ı kendin oku özümse o zaten sana doğru yolu gösterecek.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
aynen ben de zaten netten okuyorum okuyorum kafam karısıyo sacların gozukmemesı sartını bılıyorum kesınlıkle Kur an da tesettur gecmıyo denılıyo ama zaten gecmese bıle Peygamberımızın kadınların seffaf ınde dar gıyınmeyıp cılbab vs bı gıysıyle vucut hatlarını bellı etmeden gıyınmelerını emretmıs bunları bılıyorum cılbab ı yenı ogrendım ferace carsaf vs sart degıl ama vucut hattını bellı etmemesı sartmıs
ancak benım sahsı fıkrım de hep kapandıgımda dızıme kadar tunık gıyıp altına boru paca pantolon gıymek normaldır heralde dıyordum cunku bu sayede bacaklarım da tam bellı olmaz dıyordum yanlıs galıba ama yavas yavas ılerlıcem ben dırek ferace pardesu gıyersem sogurum dıye korkuyorum ama feracelere de bayılıyorum cok guzel alıcam yıne de aynen essarp sala alıstım evde yapa yapa ama kendımı hcı tesetturlu kıyafetlerın ıcınde gormedım
makyaj konusun da da zaten acıkcası en cok uzuldugum nokta o bunları da tesettturluyken asmayı dusunuyorum yoksa dusun dusun vakıt gıdıyo
rımel hastası bı ınsanım malesef
Etek pantolonum var ama pantolon olarak kimse görmüyo o derece kamufile edilmiş
Bence kendinı bu kadar sınırlama çok az kimse birden bire çok iyi tesetture girmiştir ben 2005 yılında kapandım ama yavaş yavaş öğrene öğrene sıkılmadan ve tesettürden zevk alarak kapandım
Dışarıda feracemi giyiyorum ama iş yerinde uygun ölçüde önce söylediğim gibi hatlarımi belli etmeyecek şekilde bi tane pantolonum var ve gerçekten bol ki üzerine dizime kadar tunık var öyle giyiyorum
Bak bırak zamana emin ol zamanla kendin giymek istemeyeceksin
İlk başta kapandığım zaman makyaj yapıyordum ama zamanla o örtünün verdiği etkiyle makyajı bıraktım kıyafetime daha dikkat ettim bu başkasının söylemesi ya da uyarması ile değil tamamen kendinle alakalı oluyo zamanla oturuyor herşey ilk kapanmayla kendimize o kadar baskı yapıyoruz ki geri açılmalar bile oluyor Allah o durumlara düşürmesin bizi umarım açıklayıcı olmuştur
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Olayın özü tamamen DIKKAT ÇEKMEMEK. Allah kullarına bunu emrediyor. Ve inan acik olup dikkat cekmeyen bir sürü kardeşimizde var. O yuzden makyaj konusuna cok takma. Dikkati cok çekmediğin sürece kısının kendine bakması, emanet olan vücuda bakması demektir.
Herseyden ölçülü ve sade olarak kullanırsan sorun kalmaz. Zarafet sadeliğin bir parçası bence. O yuzden rimel konusunda üzülme. Belli olmayan hafif rimeller mevcut 😊
cok tesekkur ederım illa pantalon demıyorum cnm ama yenı kapanırken dırek pardesuden baslayamıcam gıbı gelıyo zamanla yavas yavas ılerlemek ıstıyorum cunku bı kac tanıdıgım bırden kapandı ve gerı acıldı dayanamadılar
ben 23 yasında kendımce bazı konularda bılınclıyım bı cok seyı beynımde astım gercekten ıstedıgımı dusunuyorum ik yıldı namaz kılıyorum ve benı tesetture yonelten olay şu olmustu bı arkadasımla konu namaza geldı ben kılıyorum dedım ve acık oldugum ıcın cok sasırmıstı ve ben buna cok ama cok uzulmustum .... sonra yavas yavas dusunmeye beynımde hazırlanmaya basladım gercekten de namaz sırasında kapanıp dısarda acılmka cok gucume gıdıyo ..ayrıca eskıden yolda yururken bakan o erkeklerı takmazdım ıcımden terbıyesız derdım ama megersem onların da sanırım gunahına gırıyormusuz bunu bılmıyordum yenı ogrendım ve cok uzuldum ( dogrumu blmıyorum duydum ) zaten artık takmamak da yetmemeye basladı zoruma gıdıyo bakılmak tıksınıyorum kendımden son bı aydır esarp sal ogrenıyorum kıyafetlerde alıcam ama ıyıce kendımden emın olmam lazım
ılıyorum basta oyle pardesu gıyemıcem belkı ama yavas yavas ılerlıcem ınsallah
feracelerı ben de cok begenıyorum ama kendımı dedıgım gıbı basta sıkmama kararı aldım gerı acılmak ıstemıyorum ben normal de de pek asırı acık degılım ama dar pantolon kaprı kısa kollu gıyerdım
bır anda alıskanlıklarını bırakmak zor tabı ama namaz kılarken kendımı cok kapalı gordugum ıcıcn goruntuye alıskınım yalnızca ozellıkle sıcak havaladrda bunalmaktan cok korkuyordum ama umrumda da degıl artık zaten gunun 24 saatını dısarda gecırmıcem nasılsa
şu yazıya göre herkezin tek renk örneğin siyah ve bol tarzda baştan ayağa dek daha iyi olur gibi..:44:SORU: Hocam pardesü altından pantolon giymek caiz midir? CEVAP: Selamünaleyküm.
Kadınların göbekle diz kapağı arası, kocaları dışında herkes için bakılması haram bölgedir. Bir kadının bu bölgesi, kendisi gibi bir kadına hatta kız kardeşine bile haramdır. Bu birinci husus.
İkinci husus: Kadının, avret dediğimiz yerlerini çıplak deri ile görmek haram olduğu gibi üzerine giyilmiş bir elbisenin ayrıntıları belli edecek şekilde iken görülmesi de haramdır.
Pantolon, bu açıdan kadının kocasından başkasının görülmesi haram olan avretini belli etmektedir. Evet üzerine ikinci bir kıyafet olarak ferace ve benzeri bir şey alındığında sokakta bu sıkıntı kalkabilir ancak ev ortamında yani üzerinde o ikinci elbise bulunmadığı durumlarda pantolon kalça ve baldırları belli etmektedir. Kadının çocukları açısından bile bu sakıncalıdır. Hatta kadının kendisi gibi kadınlar açısından bile sakıncalıdır.
Buradan da şu anlaşılmaktadır:
Sadece dışarıda, daha güvenli olacağı için ferace ve benzeri kıyafetin altında giyildiğinde bir sakınca yok gibi dursa da ferace çıktığında sakınca da devreye girmektedir. Bunun için de kadınların pantolon giymeleri şuradan asılarak buradan çekerek bakıldığında caizleşebilir. Bu caizlik takva bir kalbi memnun etmez.
Bir başka husus da dikkatimizden kaçmamalıdır ki o da şudur:
Müslüman kadınlar, illa başkalarının beğenisi ile mi yaşamak zorundadırlar. Bu bir komplekstir. Pantolon için zorlama yapılırken bir de baktık pantolon ‘kot pantolon’ oldu. Hatta, sıcak havalarda bile kadınlarımız ‘kot pantolon’ kumaşından pardüse yaptırıp giymektedirler. Bunun adı taklit midir, zillet midir bilemiyoruz. Bilhassa kadınlar üzerindeki kültür emperyalizmini de dikkate alarak fetva aramamız gerekiyor. Pantolona şöyle veya böyle bir fetva bulunmuş olsa bile bizim, sırf topraklarımızı işgal eden, imanımızı hedef alan düşmanlardan ithaldır diyerek karşı durmamız gerekmiyor mu? Nerede hamasetimiz, nerede büyük büyük cihat lafları? Nasıl olsa Somali’ye fitreleri gönderince İslam adına yapılacak işleri de yapmış oluyoruz. Siyasilerden biri de İsrail karşıtı bir mesaj verince fetihler de gerçekleşiyor! Eyvah, çok endişeliyiz eyvah!
Nureddin YILDIZ
bende kı rımel hastalıgı oyle boyle degıl kı cnm bayılırım oyle hafıf de surmedım hıc
ama allıklar fondotenler acıkken de surmedım dugunler harıc makyaj konusunu tesetture gırdıgım zaman asmayı dusunuyorum haklısın dıkkat cekmemek onemlı o halde renklı gıyınemezmıyız mesela yanı hep sıyah mı gıymelıyım ben bı yerde okumusutum esarp sal falan modellı olmamalıymıs ama gıysılerın rengı konusunda Peygamberımız gorus belırtmemeıs renklı de olabılırmıs yanı oyle mı
Ben de 24 yasindayim ve 16 yaşımda kapandım. Tabiki ilk onve pardesu agir gelebilir hak veriyorum. Çünkü ben de ilk kapandigimda cok bilgili değildim yani tunik giyiyordum pantolon giyiyordum. Ama her sey zamanla oturdu. Insallah senin de öyle olur. Kendini hazir hissediyorsan zaten tamamdir. Icinden geldigi gibi kapan simdilik, alisinca da ilerisini düşünür uygularsin insallah.
Zaten ben hep derim: "Allahin karsisina cikamayacagin sekilde disarda gezme" diye. Hakkinda hayirlisi inşallah. .
Haklısın cnm tesekkur ederım bu sorularım kendımı hıc tesetturlu gormeyısımden meraktan kaynaklanıyo ve korkumdan kararsız degılım tesetture gırmek zorundayım ve zorundayız bılıncındeyım bunun tamamen ertelemek ıstemıyorum artık yanlıs ya da dogru tesetture bı sekılde gırıcem alıstıkca da ılerlıcem ınsallahBak simdi olay deminde anlattığım gibi. Eger farklı bir dikkat çekiciliği kendinde uygulamıyorsan; misal kafana uç katlı müstakil ev gibi topuz dikip eşarp bağlayıp ustune birde tas tuş takıyorsan bu Allah'ın emrine itaat olmuyor bence.
Gunümüzde normal insanlar kadar dikkat cekmeyip, islamı şartlara uygun giyineceksin. Ama mesela topuklu ayakkabı da Kuran'da ki pek cok ayettin açıklamasında "kullanilmamali" diye geçer. Ben topuksuz giyen buna özen gösteren az kapalı bayan gordum. Sen once dedigim gibi yap. Kuran'ı turkce oku ve iyice özümse. Sonra zaten kafanda cok rahat belirecek. Asla üçüncü şahıslara önem verme. Ve asla uyduruk hadis kurbanı olma. Sağlam Araştır. Önder'in peygamber efendimiz sav ve Kuran'ı Kerim olacak. O bu hacı hoca olmasın asla.
ne guzel darısı bana ınsallah zaten oldum olası sıcak yaz gunlerınde tesetturlu ozellıkle de carsaflı bayanlara hayran hayran bakarım masallah gercekten
sanırım ben de ılk dedıgınız gıbı ıcımden geldıgı gıbı kapancam yıne dıkkat cekmemeye calıscam cok renklı kıyafetlerı hıc sevmedım zaten ama sık olmaya da ozen gostercem zamanla da ınsallah ılerlıcem
deve horgucunden kasıt nedır pekı ?? ben ustten degıl ama ortadan baglayarak yapıyorum evde topuz tokasıyla normal mıdır ?
şu yazıya göre herkezin tek renk örneğin siyah ve bol tarzda baştan ayağa dek daha iyi olur gibi..:44:
cnm ben bı dını kıtapta soyle okumustum
Peygamberımız vucut hatlarınızı bellı etmesın ınce dar seffaf olmasın demıs ancak renk konusunda keısn bı gorus belırtmemeıs yanı renklı gıyebılırmısız tabı alacalı bulacalı dıkkat cekmemek kaydıyla ayrıca bı yerde de esarplar sallar modellı olmamalıymıs
yanlısım varsa bılen arkadaslra duzeltın lutfen
Dikkat cekilen topuzlar deve horgucudur. Topuz tokasi kafanizda 2.bir kafa yaparsa bu deve horgucudur. Neler görüyorum sok oluyorum. Topuzlarindan dolayi bi 10 santim uzuyorlar yahu... o ayrimi siz gayet guzel yapabilirsiniz merak etmeyin ;-)
Burasi ferva hatti mi mahsus mu yapiyorsunuz anlamadim ki. Soracak o kadar yer varken ustelik yasak oldugunu bile bile neden burada konu acilir acaba? Birilerinin cani polemik istiyor sadece...
Burasi ferva hatti mi mahsus mu yapiyorsunuz anlamadim ki. Soracak o kadar yer varken ustelik yasak oldugunu bile bile neden burada konu acilir acaba? Birilerinin cani polemik istiyor sadece...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?