- 6 Mart 2024
- 7.375
- 11.134
- 168
İçinizden gelmiyorsa yapmayınTeşekkürler küçük yer bura ondan laf çok döner dolaşır
İlle emirdir uymak zorundasın demedim Allah rızası için yapmıyorsan elalemin canı cehenneme düşünmeyin demek istedim . Had bildiricek kadar ne bu öfke bu Celal ?böyle bir emir yok. insanlara yanlış bilgi vermeyin rica ediyorum.
konuyla ilgili ayetleri çarpıtarak emir çıkaranlara alet olmayın.
avret yerlerinin örtülmesi tavsiyesi vardır.
insanlara olmayan şeyleri dini emir diye dayatmayın. haddinizi bilin.
kınanırsan kınan bu küçük şehirlerin yobazlığından da bıktık ya.Seneler önce eşimin ailesinin emri vakisi sebebiyle tessettür takmak zorunda kaldım. Eşime uyar istemiyorum desemde işine geldi. Bakımlı biriydim saçlarım çok beğenilirdi diye sustu. Senelerce bu ben değilim dedim. İlk ailenin olduğu şehirde açıl dedi. Şimdide özgürsün arkandayım diyor. Camda, kapıda, balkonda açığım ailemin olduğu şehirde de. Ama işte yaşadığımız şehirde sokağa çıkmadım tesettürsüz. Herkese Ailemin yanında açık olduğumu söyledim. Komşular vs biliyorlar vatsapta da hep paylaştım açık resim. Ama eşimin ailesi va çok dedikoducu tamamen açılma fikri tırsıyorum kınanırmıyım hakkımda kötü düşünürler mi vs diye kızlar fikir verin.
İşte bende eşime dedim baştan aileni uyar takmayacağım uyarmadı bende 17 yaşındaydm. Bişey diyemedim. Şimdi arkandayım bir açıl bir kapan olmasın ne istiyorsan öyle olsun diyorBenim çevremde sizin gibi insanlar var bi açık bi kapalı daha fazla dedikodu dönüyor 31 yaşında kocaman kadınsın
emir olmayan bişeyi illa dayatmak sonra da e uymazsan uyma demek işgüzarlık olur.İçinizden gelmiyorsa yapmayın
İlle emirdir uymak zorundasın demedim Allah rızası için yapmıyorsan elalemin canı cehenneme düşünmeyin demek istedim . Had bildiricek kadar ne bu öfke bu Celal ?
Seneler önce eşimin ailesinin emri vakisi sebebiyle tessettür takmak zorunda kaldım. Eşime uyar istemiyorum desemde işine geldi. Bakımlı biriydim saçlarım çok beğenilirdi diye sustu. Senelerce bu ben değilim dedim. İlk ailenin olduğu şehirde açıl dedi. Şimdide özgürsün arkandayım diyor. Camda, kapıda, balkonda açığım ailemin olduğu şehirde de. Ama işte yaşadığımız şehirde sokağa çıkmadım tesettürsüz. Herkese Ailemin yanında açık olduğumu söyledim. Komşular vs biliyorlar vatsapta da hep paylaştım açık resim. Ama eşimin ailesi va çok dedikoducu tamamen açılma fikri tırsıyorum kınanırmıyım hakkımda kötü düşünürler mi vs diye kızlar fikir verin.
Ben sadece Elmalılı mealine inanıyorum. Ona da bu görevi Atatürk verdiğinden. Ondan gaayet de yaka üstüne kadar diye açıklanır. Nur Suresi 31. Sizin inandığınız meal tefsir neyse atar mısınız bana özelden? Konuyu da çok bulandırmayalım. Zaten meme büyütmeli konudan dolayı birazdan banlanacaksınız sizi şikayet ettim biraz acele edin rica ediyorum.böyle bir emir yok. insanlara yanlış bilgi vermeyin rica ediyorum.
konuyla ilgili ayetleri çarpıtarak emir çıkaranlara alet olmayın.
avret yerlerinin örtülmesi tavsiyesi vardır.
insanlara olmayan şeyleri dini emir diye dayatmayın. haddinizi bilin.
Çok haklısın keşke baştan dik durup takmayacağım ben ne zaman istersem takarım deseydim ufak evlendim. Korkaktım baya şimdi dik durup ben buyum demeye çalışıyorumBir yerde kapalı bir yerde açık daha çok laf ederler. Ha yine de kime ne ama madem elalemin lafına takılıyorsun bu daha laf edilecek birsey. İçinden ne geliyorsa onu yap. Kime nee. Bunu öğrenmelisin kime nee. Kim ne düşünürse düşünsün. Ne derse desin. Yollu gibi konuşan insanlarla zaten muhattap olma. Selam bile verilmeyecek insanların da lafını önemseme.
Arkanızdan şuan konuşuyorlar zaten. Umursamaİşte bende eşime dedim baştan aileni uyar takmayacağım uyarmadı bende 17 yaşındaydm. Bişey diyemedim. Şimdi arkandayım bir açıl bir kapan olmasın ne istiyorsan öyle olsun diyor
bu tefsire inanmak meselesi değil.Ben sadece Elmalılı mealine inanıyorum. Ona da bu görevi Atatürk verdiğinden. Ondan gaayet de yaka üstüne kadar diye açıklanır. Nur Suresi 31. Sizin inandığınız meal tefsir neyse atar mısınız bana özelden? Konuyu da çok bulandırmayalım. Zaten meme büyütmeli konudan dolayı birazdan banlanacaksınız sizi şikayet ettim biraz acele edin rica ediyorum.
bu tefsire inanmak meselesi değil.
uydurma hadislerden dini emirler çıkaranlar gibi ayetleri bağlamından kopararak emirler çıkaranlar var.
mesela senin sokağa çıkman üniversiteye gitmen hatta şu an burada yazman bile bazı din alimlerine hatta ''tefsir''lere göre haram, emir.
kuran apaçık inmiştir.
evet Elmalılı meali çok önemli bir eserdir çünkü o dönem dinini bilen okuyan zaten azdır. çok istiyorsanız mealleri karşılaştıran sitelerden siz bakın. Elmalılı dahil hiçbir mealden böyle bir emir çıkmaz.
Kaynak eksisozlukBen de ciddi ciddi kaynak yazacak sandım
yaka üstünden bugünkü gibi tesettür anlamı çıkarmak da ayrı bir başarı.Ben sadece Elmalılı mealine inanıyorum. Ona da bu görevi Atatürk verdiğinden. Ondan gaayet de yaka üstüne kadar diye açıklanır. Nur Suresi 31. Sizin inandığınız meal tefsir neyse atar mısınız bana özelden? Konuyu da çok bulandırmayalım. Zaten meme büyütmeli konudan dolayı birazdan banlanacaksınız sizi şikayet ettim biraz acele edin rica ediyorum.
hem dini tartışma olmasın diyorsunuz hem de kaynak istiyorsunuz.Ben de ciddi ciddi kaynak yazacak sandım
O kadar ülkede milyonlarca müslüman yaşıyor büyük oyunu bi sen gördün bravo herkes cahilyaka üstünden bugünkü gibi tesettür anlamı çıkarmak da ayrı bir başarı.
ben 4 sene ilahiyatta bulundum bu anlamı çıkaramadım ama size bravo
eksisözlük bir kaynak değil ama din bilgisi çoğunuzu fersah fersah geçecek üyeler varKaynak eksisozluk
Vooo 4 sene ilahiyat okumanız mükemmel bir referans olmuş. Bu bağlamda 4 sene ilahiyat okuyan herkesin baş örtüsünü reddetmesi gerekirdiyaka üstünden bugünkü gibi tesettür anlamı çıkarmak da ayrı bir başarı.
Ben kaynak totom zaaaa xd yazcak diye korktum sbsjshsKaynak eksisozluk
Ben de ciddi ciddi kaynak yazacak sandım
İşte şimdiki toplumun baskıcı hali burdada yansıyor boşveryaka üstünden bugünkü gibi tesettür anlamı çıkarmak da ayrı bir başarı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?