bu tefsire inanmak meselesi değil.
uydurma hadislerden dini emirler çıkaranlar gibi ayetleri bağlamından kopararak emirler çıkaranlar var.
mesela senin sokağa çıkman üniversiteye gitmen hatta şu an burada yazman bile bazı din alimlerine hatta ''tefsir''lere göre haram, emir.
kuran apaçık inmiştir.
evet Elmalılı meali çok önemli bir eserdir çünkü o dönem dinini bilen okuyan zaten azdır. çok istiyorsanız mealleri karşılaştıran sitelerden siz bakın. Elmalılı dahil hiçbir mealden böyle bir emir çıkmaz.
Eksi boykot ama sayın imaroocu övme oraları burdaeksisözlük bir kaynak değil ama din bilgisi çoğunuzu fersah fersah geçecek üyeler var
evet çoğu cahil maalesef.O kadar ülkede milyonlarca müslüman yaşıyor büyük oyunu bi sen gördün bravo herkes cahil
Ne baskısı yahu ne istiyorsan onu yap dedi herkes sana sen açılacan diye biz dinden mi çıkalım napalımİşte şimdiki toplumun baskıcı hali burdada yansıyor boşver
Sağol biz daha ilahiyata gitmeden böyleysek bi de vuhuuuyaka üstünden bugünkü gibi tesettür anlamı çıkarmak da ayrı bir başarı.
ben 4 sene ilahiyatta bulundum bu anlamı çıkaramadım ama size bravo
Kocaman kadınlıkla ne alakası var sizin gibi yobaz eşimin aileside işte insanları kısıtlayan. Saç benim sizene fikir sunmuyorsan yazma beni yargılamak sana düşmediBenim çevremde sizin gibi insanlar var bi açık bi kapalı daha fazla dedikodu dönüyor 31 yaşında kocaman kadınsın
evet imaro korkusundan trolleri doldurdular algı kasmaya çalışıyorlar.Eksi boykot ama sayın imaroocu övme oraları burda
Kocaman kadınlıkla ne alakası var sizin gibi yobaz eşimin aileside işte insanları kısıtlayan. Saç benim sizene fikir sunmuyorsan yazma beni yargılamak sana düşmedi
Kimse kimsenin umurunda değil sizde cesaret yok iki konuşur susar herkes zaten arkanızdan nele3 neler diyorlar kimse umrumda değil ama böyle yapan biri görünce tuhaf karşılayıp annemle dedikodusunu yapıyorumİşte şimdiki toplumun baskıcı hali burdada yansıyor boşver
Haklısın yaşım ufaktı. Bizde kocana dersin o ailesini uyarır. Hep dedim uyar diye ama pasif biriydi . Kukla gibi ne derlerse yaptım saftım artık ben bu değilim demeye çalışıyorum bendekınanırsan kınan bu küçük şehirlerin yobazlığından da bıktık ya.
sen kimsin de milletin yaşamına laf ediyorsun ayrıca eşin ailesinin seni zorlamasına nasıl razı geldi? seni o şekil beğenip evlenmedi mi?
sizi olduğunuz gibi kabullenmeyenlerle evlenmeyin rica ediyorum.
yarın aç başını. istediğin gibi gez dolaş emin ol sana laf edenlerin ne pislikleri vardır.. o küçük şehirlerde olan bitenleri bilmiyoruz sanki dini sadece örtü içki ve domuz etinden ibaret zanneden cahiller çoğu.
3 Türk devlet kurar 3 ilahiyatçı reddiye yapar sözünü hiç duymadınız herhaldeVooo 4 sene ilahiyat okumanız mükemmel bir referans olmuş. Bu bağlamda 4 sene ilahiyat okuyan herkesin baş örtüsünü reddetmesi gerekirdiben 5 sene (Ankara, Marmara, İstanbul unilerinde okuyup) + yüksek lisans yaptım reddetmiyorum baştan okuyayim o halde olmamış benimki neyse dini konu yasak tutamadım kendimi hayırlı geceler
Boş yapana boşunu sokarlarKonu sahibi atarlı çıktı rıza baba
Çok alakası var. Ben yobaz değilim bana ne yahu. Bizi niye kimse kısıtlayamıyor 14 15 yaşındaki çocuklar bile karşı çıkıyor. Madem bana ne ne diye konu açıyorsun ablamKocaman kadınlıkla ne alakası var sizin gibi yobaz eşimin aileside işte insanları kısıtlayan. Saç benim sizene fikir sunmuyorsan yazma beni yargılamak sana düşmedi
Dinler dogmatiktir, dayatir zaten. Burda önemli olan soru siz kimsiniz?3 Türk devlet kurar 3 ilahiyatçı reddiye yapar sözünü hiç duymadınız herhalde
herkes dinden aynı şeyi anlasa mezhep savaşları çıkmazdı.
biz dayatmalara karşıyız.
Kocaman kadınlıkla ne alakası var sizin gibi yobaz eşimin aileside işte insanları kısıtlayan. Saç benim sizene fikir sunmuyorsan yazma beni yargılamak sana düşmedi
dayatır derken dinde zorlama yoktur ayetini nereye koyacağız?Dinler dogmatiktir, dayatir zaten. Burda önemli olan soru siz kimsiniz?
İşte bu sebeple eşime Mersin'de açılıp kapanmak saçma ben bu değilim dedim ve sonunda oda ailem kendine baksın sende istediğin gibi takıl dedi. Bir çizgim olsun istedim tamamen kapalı yada açık kapanmak istemiyorum açılacağım. Çekindiğimi burda belli ediyorum normal hayatta kimse beni yargılayamaz dışa yansıtmam sanane dotumu de açarım derimKimse kimsenin umurunda değil sizde cesaret yok iki konuşur susar herkes zaten arkanızdan nele3 neler diyorlar kimse umrumda değil ama böyle yapan biri görünce tuhaf karşılayıp annemle dedikodusunu yapıyorum
Biz biz diye konusuyorsaniz tabiki vardayatır derken dinde zorlama yoktur ayetini nereye koyacağız?
benim kim olduğumun bir önemi var mı?
Ben bu siteye pek bakmam kim ne dedi birbirine girdi başlıklar bendeÇok alakası var. Ben yobaz değilim bana ne yahu. Bizi niye kimse kısıtlayamıyor 14 15 yaşındaki çocuklar bile karşı çıkıyor. Madem bana ne ne diye konu açıyorsun ablam
Şu yorumu beğenmeyenler, cidden neyin kafasını yaşıyor ? Neresi yanlış ?tesettür Allah ın emri .
Eşten dosttan kınanırım die neden korkuyorsunuz elalemin canı cehenneme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?