Tesettürlü hanımlar bir bakın lütfen

Ama ben yine de inat ettim üniversitede başörtümü takacağım belki o zaman kararlarıma daha saygılı olurlar çünkü o zaman onlardan uzak olacağım yaşım da ilerlemiş olacak

canım azmine hayran kaldım.Umarım sıkıntı çekmeden kararını uygulamaya geçirirsin:)
Sen üniv.başörtü takcam diye bir karar alıyorsun
Tr'de insanlar başımızı açmak zorunda kalacağız diye üniv. hayellerinden vazgeçmek zorunda kalıyorlar

Elindeki imkanları değelendir ve gerçekten istiyorsan Allah yardımcın olur.opuyorumnanaktan
sen canını sıkma bu yüzden yerimseniben

Öncelikle seni tebrik ederim, umarım Rabbim niyetini gerçekleştirmene yardım eder ve daim olur...
Bu konuda en çok sıkıntı çekenlerden biri benim... Benim ailemde son derece karşıydı kapanmama. Hala da öyleler... Ben kapanalı 7 ay oldu ama hala sorun yaşıyoruz... Çevremde dalga geçenler, kırıcı söz söyleyenler bu sebep yüzünden benimle konuşmayanlar dahi oldu... Ama hiç umrumda değil... Ben en doğru olanı yaptım çok mutluyum... Sana tavsiyem, okulun bitmesini bekleme... En yakın günün yarın olsun
Dua edeceğim senin için inşallah...

canım eğer kararını verdiysen hemen uygula derim... kim ne der diye düşünme...bende çok kısa sürede kararımı verip kapandım... aöf ünv okudum sınav günü başımı açmak çok zoruma giderdi...direk girişte kontrol yapan öğretmenler lavaboyu gösterirdi türbanı çıkarmamız için bazende dahada anlayşıszları kapı önünde açtırırdı....zorlukları olucak okurken ama emin ol verdiği huzur zorluklarından çok daha fazla...ailende saygı duymalı bence çünkü kulla ALLAH arasında bi durum...

ben hiç bır sorunla karsılasmadım ortaokulu bıtırdıkten sonra lısede 1de kapandım bızım memleket kucuk bıryer ve genelıkle kapalı oldukları için okuldada sorun yasamadık unıv gıtmedım herkez ozgur acıkta kapalıda ınsan ıcınden gelenı yapmalı ama buyuk sehırlerde zorluk cıktartıyorlarbenneyaptımki

Canım byle bir kararı aldığın ve sebat ettiğin için tebrik ediyorum seni.ben de liseyi bitirdiğimde kapanmıştım.arkadaşlarımdan,çevremden sevinenler de oldu,benden byle bir şey beklemeyenler de...çok şükür ailemle sorun yaşamadım,çok istiyorlardı ama hiç baskı grmedim.kendi isteğimle bu kararı aldım ve iyi ki almışım.insanın içinde o kıpırtılar başladı mı gerisi de geliyor Allah'ın izniyle,sen yeter ki emin ol kendinden.Huzurlu ve daha mutlu olacağını syleyebilirsin ailene.Üniversiteyi de okursun inşallah ama o kapının onünde başını açmak zorunda kalmak o kadar zor bi şey ki...byle dedim diye korkma sakın Rabbim yardım eder inş.Gün doğmadan neler doğar.Allah yar ve yardımcın olsun canım.Güzel haberi bizimle paylaş olur mu?

hiç bir baskı seni yıldırmasın cnm
her konuda olduyu gibi baskılar olur birazda bilgi toplaki cvp ver onlara

canım böyle senin gibi kapanmak isteyen bi arkadaşımız da konu açmıştı. biraz forumu kurcalarsan bulup orda ki yorumları da okuyabilirsin =) yardımcı olabilirler.
böyle bi karar aldığın için adına çok sevindim canım.. ailen neden olumsuz tepki verdi ki?

ben kapanalı seneler oldu,ilk kapandığım zaman biraz zorlanmıştım açıkçası. olumsuz tepkiler almıştım.bi açıp bi kapatıyordum. şimdilerde iğrenç bi hareket olarak nitelendiriyorum bunu. aç-kapa aç -kapa bi karar ver dedim sonra kendime.ve kararımı verdiğim o günden bu yana kapalıyım.ben buyum,ve doğruluğuna inandığım şeyi yapıyorum.o öyle demiş bu böyle demiş eni ilgilendirmiyo bu saatten sonra..kendi inandığın yolda yürümezsen sen,sen olamazsın ki zaten.sende o yolu bulmuşsun canım.dilerim önünde ki engeller seni yıldırmaz.şimdiden hayırlı olsun mucuk

öncelikle kime cooook asıksın bakıyım :kedi:

tebrık ederım canım bu guzel dusuncen ıcın
bıızm cektıgımız zorluk nedır ki neler yasanmış neler ne fedakarlıklar yapılmış ne canlar yakılmış
benım aılem de bas ortusunu sever ama bende olmasını istemezdı
anneme soyledım annem saka yapıyorsun hayatta ınanmam dedı
ben kapattım ve kımseye de yorum yaptırmadım
babam kalkıp da neden oldu nasıl yaptın dıyemedı Allaha sukur cunku dua da ettım olumsuz tek soz cıkmasın ben duymayayım dedım
zaten dıyen btalıhsıze gereken acıklamayı yaptım da tum sulale onunde bı daha kımse soramadı
zamanla herkes alışıyor
kesınlıkle kımseden cekınme sen dogru olanı yapıyorsun yolun acık ve daım olsun

o konuyu açan bendim ama kapandı malesef:)bence de üniversiteye baslarken iyi bir başlangıç olur en azından okulda seni yadırgayan gözler olmaz ama aile cevre insanı korkutuyo kesin kararlıysan saygı göstermek zorunda kalırlar taviz vermeden kararlı oldugunu göster ve bilmiorum diğer vazifelrini de yerin getiriyo musun namazına falan daha sıkı bi sarıl ki sadece heves için kapanmadığını anlayınca hiç bir sorun yaşamazsın...

çncelikle bu zamanda senin gibi böyle güzel düşünceleri olan gençlerin olduğunu bilmek çok güzel ben 27 yaşındayım 19 yaşına kapandım ama kapanmadan geçen yıllarıma çok yanıyorum keşke biri bana kapan deseydide kapansaydım benim ailem bana ne kapan nede kapanma dedi annem kapandığımda evlendiyinde kapanırsın istiyodum ben gelinlik tesettürlü sevmiyom demişti kendiside tesettürlü annem ama zamanla alıştı herkes hatta amcamlar babam kuzenim bana vakko eşarp almıştı kapandığım için sen kararlıysan bence yılmadan devam et bu konuda neden topic kapattırıyo onu anlamadım ama inş yakın zamanda hayırlı haberlerini verirsin benimde 6 aylık kızım var babası şimdiden diyo onuda büyüyünce hemen tesettüre alıştır annesi diye bende sıkmak istemiyorum ki beni sıksalardı belkide kendi başıma kapanma kararı almayacaktım ama çok mutlu ve huzurluyum şu anda kzımda inş büyüyünce tatlı bi tesettürlü cadıcık olur

hakkında hayırlısı olsun arkadaşım
çok güzel ve hayırlı bi karar almışısın
Rabbim cesaret, güç ,kuvvet,sabır versin bu kararında sana karşı çıkacaklara karşı :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…