Test yapmak kesinlikle gereklimidir

Dilara55333

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2014
5.997
5.209
398
Kızlar merhaba bende artık yavas yavas bebek istiyorum ama vermem gereken 5-6 kilom var.. Yani 2 ay sonra falan istiyorum.. İlla test yatırmak lazımmı gebelikten sonra veya folik alma sartmı..

Canım folik asit bebeğin beyin ve kemik gelişimini sağlıyor diye biliyorum.Oyüzden mutlaka almalisın. Test derken ne testi canım. .?

Kızlar merhaba bende artık yavas yavas bebek istiyorum ama vermem gereken 5-6 kilom var.. Yani 2 ay sonra falan istiyorum.. İlla test yatırmak lazımmı gebelikten sonra veya folik alma sartmı..
gebelik istemiyle bir kadın doğumcuya gitmekte fayda var ilk muayenenizi olmalısınız , hemen isteyipte gebe kalamayan çok insan var. belki kistleriniz vardır yada hormonlarınız uygun değildir yada hiçbirşeyiniz olmasa bile taşıdığınız hastalıklar olabilir bunların bilincine vararak hamile kalmak en mantıklısıdır. folik asit rezervinizede baktırabilirsiniz ,doktorlar bu ilacın kullanımındaki faydaları sizde açıklayacaktır. genel olarakta söyle söylerler ;
Yapılan araştırmalar, hamilelikte yeterli miktarda folik asit alımının bebekte merkezi sinir sistemi anomalilerinin (sakatlıklar) görülme olasılığını anlamlı ölçüde azalttığını göstermektedir. Nöral tüp defekti adı verilen bu merkezi sinir sistemi anomalileri, değişik şekillerde ve derecelerde görülebilir. En basit formu olan spinabifida da omurgada küçük bir açıklık varken, en ileri form olan anensefalide bebeğin kafatası ve beyni gelişmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…