Erkek İnfertilitesi Testi mi değerlendirir misiniz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Hazirlik sonrasi yikanan spermler sorasi.
Aslinda hazirlik sorasj kimi zaman bircok sey daha da artar
Cunku spermler yikaninca daha saglikli hale gelir. Ama yikama sorakj degerin sizin icin suan degeri yok cunku asilama filan olmayacaksaniz ilkini baz alicaksiniz.
Motiliteyi pek anlamadim +2 +3 pek gormedim bu sekilde siralandigini. Ama sayi filan iyi gozukuyor

Reklam olmaz canım hepimiz yazıyoruz promen falan galiba dediğin şey
Wmmultifer diye bir takviye canım. Hem kadın hem erkek kullanabiliyormus bunu.. İkimize de kullanmamızi söyledi. Dediğin gibi promen gibi bisey.. Çünkü bunu alamazsan (promenden bir miktar daha pahalı) promen al dedi bana da..

Hazirlik sonrasi yikanan spermler sorasi.
Aslinda hazirlik sorasj kimi zaman bircok sey daha da artar
Cunku spermler yikaninca daha saglikli hale gelir. Ama yikama sorakj degerin sizin icin suan degeri yok cunku asilama filan olmayacaksaniz ilkini baz alicaksiniz.
Motiliteyi pek anlamadim +2 +3 pek gormedim bu sekilde siralandigini. Ama sayi filan iyi gozukuyor
Canım çok teşekkür ederim bilgi verdiğin için..simdi biraz daha oturdu kafamda.. Yıkama sonrası neden düştü acaba.. Bir veya iki kez daha klomen tedavisinden sonra sonra çünkü aşılama ya da tüp bebeğe geçeceğiz. O zaman bu değerler de önemli olacak :/
Motiliteyi de internetten baktığımda göre söyleymiş sanırım. Sperm hareketini 4 ile 1 arasinda degerlendiriyorlarmis. 4 hızlı hareketli 3 orta 2 yerinde hareketli 1 de hareketsiz oluyormuş sanırım. Doğru şeye baktiysam tabi :) belki başkalarına da ilerde yol gösterir diye uzun yazdım biraz ama.. 😊

Wmmultifer diye bir takviye canım. Hem kadın hem erkek kullanabiliyormus bunu.. İkimize de kullanmamızi söyledi. Dediğin gibi promen gibi bisey.. Çünkü bunu alamazsan (promenden bir miktar daha pahalı) promen al dedi bana da..
Biz promen kullanıyoruz ama sizin degerlere göre bizimki çok kötü

Kızlar merhaba.. Erkek fertilitesi hakkında hiç ama hiç fikrim yok. Sizden rica etsem eşimin testini yorumlar mısınız? Neyin ne olduğunu hiç anlayamadım. Hazırlık öncesi ve sonrası ne oluyor onu bile anlayamadım. Şimdiden teşekkür ederim 😊
canım bunu nerde yaptırdın. Normalde bu ekilde değerler veriliyor alttada normal değerle yazıyor kaşılaştırabilmenn için ama bunda yok valla bende bilemedim .

Canım çok teşekkür ederim bilgi verdiğin için..simdi biraz daha oturdu kafamda.. Yıkama sonrası neden düştü acaba.. Bir veya iki kez daha klomen tedavisinden sonra sonra çünkü aşılama ya da tüp bebeğe geçeceğiz. O zaman bu değerler de önemli olacak :/
Motiliteyi de internetten baktığımda göre söyleymiş sanırım. Sperm hareketini 4 ile 1 arasinda degerlendiriyorlarmis. 4 hızlı hareketli 3 orta 2 yerinde hareketli 1 de hareketsiz oluyormuş sanırım. Doğru şeye baktiysam tabi :) belki başkalarına da ilerde yol gösterir diye uzun yazdım biraz ama.. 😊
Canim tedavide de zaten yikansada yikanmasada bu kadar sperm kullanilmiyor.
Var sonucta ve normal spermlerde var.
Tabiki ozel islemler olucak spermlerede yumurtayada. Demek istedjgim normal yolla ise ilk sonucu baz alman. Diger turlu şansin zatem tedavide yuksek.
Motiliteye gelince
Biz tup bebek merkezinde ozelde vs cok test yaptirdik. Bu sekilde siralanmamisti o yuzden yabanci geldi. Tabiki hastanelere gore degisir

Yıkama sonunda kalitesiz ve hareketsiz spermler ayrıştırıldığı için düşmüş olabilir canım.

• Beğen
Reactions: H M
canım bunu nerde yaptırdın. Normalde bu ekilde değerler veriliyor alttada normal değerle yazıyor kaşılaştırabilmenn için ama bunda yok valla bende bilemedim .

Özel hastanede yaptırdım canım. Tüp bebek merkezi olan bir hastane.. Burdan baktığım Çoğu kişinin sonucunda başka başka değerler de var. Bizde onlar da yok.. Çok memnun kalmadım işin doğrusu ben de.. Ama yaptırmış olduk Bi kere.. Eşime Bi daha başka yerde yaptıralım diyemedim. Bu değerlerle artık idare edicez en azından şimdilik. Testi yaptırdığım yerdeki doktorum değerlere bakti ve normal olduğunu söyledi sadece morfoloji için sınırda dedi.

Yıkama sonunda kalitesiz ve hareketsiz spermler ayrıştırıldığı için düşmüş olabilir canım.
.
Bana da sanki öyle olabilir mi diye düşündürdü. Sonuçta yıkanın a miktar azalır. Gerçi yüzde olarak değerlendiriliyor sanırım.

Canim tedavide de zaten yikansada yikanmasada bu kadar sperm kullanilmiyor.
Var sonucta ve normal spermlerde var.
Tabiki ozel islemler olucak spermlerede yumurtayada. Demek istedjgim normal yolla ise ilk sonucu baz alman. Diger turlu şansin zatem tedavide yuksek.
Motiliteye gelince
Biz tup bebek merkezinde ozelde vs cok test yaptirdik. Bu sekilde siralanmamisti o yuzden yabanci geldi. Tabiki hastanelere gore degisir
Doğru diyorsun canım. İlk değerler şu anki aşama için yeterli. İkinci değerler de dediğin gibi kullanılacak miktara göre yeterli.. Bende amh düşüklüğü var. Bir de sperm testi kötü olsaydı çok uzulecektim. Ama benim doktorun dediği bisey var. Bu işi bir yumurta bir sperm yapacak diyor 😊
Bahcecide de 1den 4 e kadar sınıflandırma yapıyorlarmış ben de ordan görüp yorum yapabildim.

Aynen ayrisiyor. Hiz vs daha da artmis hale geliyor. Bizim asilamada % 65 iken % 85 e cikmisti hiz.

• Beğen
Reactions: H M
Doğru diyorsun canım. İlk değerler şu anki aşama için yeterli. İkinci değerler de dediğin gibi kullanılacak miktara göre yeterli.. Bende amh düşüklüğü var. Bir de sperm testi kötü olsaydı çok uzulecektim. Ama benim doktorun dediği bisey var. Bu işi bir yumurta bir sperm yapacak diyor 😊
Bahcecide de 1den 4 e kadar sınıflandırma yapıyorlarmış ben de ordan görüp yorum yapabildim.
Nasipten otesi yok. Hersey bahane birseyler vesile ama sonu takdiri ilahi.

Sizin değerlerini nasıl canım? Hangi asamadasiniz? Bunu almasam promen almamı istemişti doktor. Bence o da güzel bir takviye
Bız ikinci promeni aldık dün başladı onun yanında yaptığım bir ton şey var sayımız en yüksek 90 milyondu hız düşük morfoloji sıfır

IMG_20191125_143225.webp
IMG_20191125_143156.webp

Bız ikinci promeni aldık dün başladı onun yanında yaptığım bir ton şey var sayımız en yüksek 90 milyondu hız düşük morfoloji sıfır
Canim evet morfoloji düşük galiba ama sayı fazla bence.. Ben bugün Bi ürologla görüştüm. Dedi ki morfoloji düşük de olsa sayı çok olunca yine çok umutsuz olmuyorlarmis. Adama gelen 100 bin sayılı insanlar varmış. Diyor hepsi hızlı ve kaliteli olsa bile en fazla 100 bin sperm oluyor diyor. O açıdan sayı önemli imiş. Bir de morfolojiye l karnitin iyi geliyormuş. Promenden var ama ekstra gnc veya solgardan kullansanız mi acaba? Ben de düşünüyorum çünkü.. Benim aldığım vitaminin içerisinde yok çünkü..

Back
X