• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teşvik yardımı çıkan var mı

Velilerin devlet okullarının standartlarının yükseltilmesi için devlete baskı yapmak yerine teşvik yardımı niye bize değil de diğer çocuğa çıktı kavgası yapması çok üzücü . Tek amacı kar etmek olan özel okullara verdiğiniz paraları devlet okullarına verin desek kimse elini cebine atmaz. Ben vergilerimin 'teşvik yardımı' adı altında özel okul patronlarının cebine girmesindense devlet okullarına gitmesini isterim, Finlandiya'nın eğitim sistemine daha çook özeniriz, insanlar hakettikleri şekilde yönetilirmiş, gerçekten öyle..
Hanımefendi yapılan bu haksızlığı. Bile düzeltmezken özle okul devlet okulu tartışması yapmanın anlamı yok bence
Bende sizin gibi düşünürüm ama özel okulla devlet okulu arasındaki de fark belli işte kaç yer gezdim beğenmedim kendimizden kısarak gönderecegız
Şu durumda bile hile yapılıyorsa bu düzeni nasıl değiştirwcegız biz öle bi hak vardı başvurduk tabiki ama dediğiniz gib i yoksa ben özel okul meraklısı değilim devlet daha iyi olsa oraya verirdim

Velilerin devlet okullarının standartlarının yükseltilmesi için devlete baskı yapmak yerine teşvik yardımı niye bize değil de diğer çocuğa çıktı kavgası yapması çok üzücü . Tek amacı kar etmek olan özel okullara verdiğiniz paraları devlet okullarına verin desek kimse elini cebine atmaz. Ben vergilerimin 'teşvik yardımı' adı altında özel okul patronlarının cebine girmesindense devlet okullarına gitmesini isterim, Finlandiya'nın eğitim sistemine daha çook özeniriz, insanlar hakettikleri şekilde yönetilirmiş, gerçekten öyle..
Devletin Nesibe baskı yapacağız ki bal gibi de anladık buradaki haksızlığı bişe yapabiliyor muyuz peki hayır
Hile yapmış olanlara haram zıkkım edip geçiyoruz

Haklisin öyleside makbulmus aslinda bizim en basta düsundugumuz devlet kresinin kontenjani doluydu yedege yazdilar sonra tesvige basvurduk devlet kresi zate 160 tl servis istedi 70 80 de aylik para istyodu bizim hesaba göre 200 250 yapiyodu.
Normal kres 600 olsa 300 unu heray devlet veriyo nasilsa 300 öder özele verirz dedik ama norml kresler 600yse tesvikli diye 900 yapmislar cok akillilar gene bizden 600 alip devletten aldiklari 300 kar olcak .
Hc bi mantk yok yani hem zaten bize kontenjan doldu yerlesemednz yazmilsar gider normal.biyere 600e veririz daha iyii
Insan kaziklamaya ne gerek varki heryerden paramizi aliyolwr zaten özel hastaneye gidiyorm hamileyim 50 tl muayne faturaya 38 yansiyo 12si nye yok ddim o parayi devlet aliyoms fatrya gstermiyolarmis ben her muayne olusumda 12 lira devlete veriyorum mantga bak
Cay kasigi ile verip kepce ile geri aliyolar elimizden

sizin yine iyiymiş devlet bizim burdaki okul 350 servis hariç.. parasız eğitim dedikleri şey bu oluyor sanırım..
aynı sizin gibi düşündük.. 550 -600 falan olur dediler teşvik indirimiyle özele başvurduk..

Hanımefendi yapılan bu haksızlığı. Bile düzeltmezken özle okul devlet okulu tartışması yapmanın anlamı yok bence
Bende sizin gibi düşünürüm ama özel okulla devlet okulu arasındaki de fark belli işte kaç yer gezdim beğenmedim kendimizden kısarak gönderecegız
Şu durumda bile hile yapılıyorsa bu düzeni nasıl değiştirwcegız biz öle bi hak vardı başvurduk tabiki ama dediğiniz gib i yoksa ben özel okul meraklısı değilim devlet daha iyi olsa oraya verirdim
Pardon da herhalde belli olacak... SENEDE 20 lirayı bile 40 tane şikayetle topluyorum, çoğu devlet okulu bu durumdayken o okul hangi şartlara sahip olabilir sizce?
Öğrenci başına senelik 10.000 TL verilen bir yerle senelik 20 TL verilen bir yeri kıyaslamanız mantıklı olmamış.

Pardon da herhalde belli olacak... SENEDE 20 lirayı bile 40 tane şikayetle topluyorum, çoğu devlet okulu bu durumdayken o okul hangi şartlara sahip olabilir sizce?
Öğrenci başına senelik 10.000 TL verilen bir yerle senelik 20 TL verilen bir yeri kıyaslamanız mantıklı olmamış.
Açıkcası burada sizin ne demek istediğinizi anlamadım
Benim burada yazdığım bi arkadasın yazdığına cevaptı
Demiş ki siz teşvik yardımı alamadım diye sizlanacagınıza devlet okullarının düzeltilmesi için devlete baskı yapmalısınız gibilerinden söylemiş
Bende cevap olarak özel okula gönderme meraklısı değilim ama olan şeye de baş kaldırıp düzeni değiştireceğim diye başvurmayacak kadar zengin değilim dedim
Özel okulla devlet okulu bir değil cocuğum iyi yerde okusun istedim hepsi bu
Ya zaten ben bize çıkmadığına kızmadım anlattığım gibi haksızlık olduğunu düşündüğüm şeye kızdım
Sizin bu yazıyla ne demek istediğinizi anlamadım ama

Açıkcası burada sizin ne demek istediğinizi anlamadım
Benim burada yazdığım bi arkadasın yazdığına cevaptı
Demiş ki siz teşvik yardımı alamadım diye sizlanacagınıza devlet okullarının düzeltilmesi için devlete baskı yapmalısınız gibilerinden söylemiş
Bende cevap olarak özel okula gönderme meraklısı değilim ama olan şeye de baş kaldırıp düzeni değiştireceğim diye başvurmayacak kadar zengin değilim dedim
Özel okulla devlet okulu bir değil cocuğum iyi yerde okusun istedim hepsi bu
Ya zaten ben bize çıkmadığına kızmadım anlattığım gibi haksızlık olduğunu düşündüğüm şeye kızdım
Sizin bu yazıyla ne demek istediğinizi anlamadım ama

Devlet okullarını gezdim-beğenmedim yazmışsınız. Ben de o kadar ücreti veliler devlet okuluna verse onlar da öyle olur demek istiyorum.
Yoksa özel okula gönderirsiniz-göndermezsiniz bu bizim tartışabileceğimiz bir konu değil sizin kararınız.

Devlet okullarını gezdim-beğenmedim yazmışsınız. Ben de o kadar ücreti veliler devlet okuluna verse onlar da öyle olur demek istiyorum.
Yoksa özel okula gönderirsiniz-göndermezsiniz bu bizim tartışabileceğimiz bir konu değil sizin kararınız.
İşte ben de demek istedim ki devlet okulları da özel okul gibi güzel olsun bende isterim ama bu düzeni değiştirecek ben değilim ne yapayım bu böyle işte
Hatta bu seneye kadar ben çalışmıyordum ve tek eşimin maaşı ile açıkcası gönderemezdik ve şimdi ev borcumuzda var ama ben de çalıştığım için ben ne için çalışıyorum ne için yaşıyorum bu hayatta çocuğum için dedim ve en iyi yere göndermeye çalıştım
Yoksa ben kendim de özel okulda yetişemedim kendi görmediğim şeyi çocuğum görsün dedim
Yani ben sizi biliyorum kötü şey demiş olabileceğinizi düşünmedim de anlamamıştım o yazınızı o yüzden sordum

Kadın yazmış ki teşvik için başvurup sızlanacagınıza devlet okullarının geliştirilmesi için devlete baskı yapılmalı herkes hak ettiği gibi yönetilir falan
Ben teşviğe başvurmayıp devlete baskı yapacak posta koyacak kafa tutacak kadar zengin değilim dediğim gibi öle bişe olsa devlet okulları geliştirilse özel okul meraklısı değilim ben orda görmeseydim 1000 tl altı gelire çıktığını gene derdim belki bizden daha çok ihtiyacı olana çıkmış ama bu basbaya belli hile yapıldığı ben buna tepkiliyim sadece

Ablam her gun hükümete küfür eder,hiç geliri yok,Kocası ile ayrı,adam para yollar arada,özel e yazdırdı,bız öderız dedık,anane dayı teyze boluşcez arada,ona çıktı

Ablam her gun hükümete küfür eder,hiç geliri yok,Kocası ile ayrı,adam para yollar arada,özel e yazdırdı,bız öderız dedık,anane dayı teyze boluşcez arada,ona çıktı

Ablanıza çıktığına göre, hükümet küfürleri üstüne almamış demek ki:stop:
İnan çok güldüm, küfür detayına gerek yoktu bence.

Kadın yazmış ki teşvik için başvurup sızlanacagınıza devlet okullarının geliştirilmesi için devlete baskı yapılmalı herkes hak ettiği gibi yönetilir falan
Ben teşviğe başvurmayıp devlete baskı yapacak posta koyacak kafa tutacak kadar zengin değilim dediğim gibi öle bişe olsa devlet okulları geliştirilse özel okul meraklısı değilim ben orda görmeseydim 1000 tl altı gelire çıktığını gene derdim belki bizden daha çok ihtiyacı olana çıkmış ama bu basbaya belli hile yapıldığı ben buna tepkiliyim sadece
Evet teşvik maalesef zenginlere yarıyor, buna yapacak bir şey yok kişinin vicdanına kalmış çünkü ispatı yok.

sizin yine iyiymiş devlet bizim burdaki okul 350 servis hariç.. parasız eğitim dedikleri şey bu oluyor sanırım..
aynı sizin gibi düşündük.. 550 -600 falan olur dediler teşvik indirimiyle özele başvurduk..
ciktmi peki ?

Ablanıza çıktığına göre, hükümet küfürleri üstüne almamış demek ki:stop:
İnan çok güldüm, küfür detayına gerek yoktu bence.
Haklısın ,ben hükümet yanlısıyım,ama bu teşvik konusu dün işyerındede oldu,bit bey var,listede adı geçen paralelden,onada çıktı,ama ak partılı bırıne çıkmadı,chp li bir kadına çıkmadı,yanı hemen hükümete suçlamalar torpil var falan,yuh dedım yanı,o yüzde. Ayrıntı belirttim,ben ak partılıyom,istedığım bölüme yerleşemedım,bunun suçlusu hükümet mı dıcem

Evet teşvik maalesef zenginlere yarıyor, buna yapacak bir şey yok kişinin vicdanına kalmış çünkü ispatı yok.

teşviğinde dereceleri var ama mesela aylık geliri 10 ve fazla olanada başvuru hakkı verilmiş çıkarsa 40 puan hakla kazanmış oluyor ona göre indirim yapılıyor yani..
biz gerçek gelirimizi belirttik mesela bir üst gelir düzeyinde çıkmış bize neye göre nasıl bir değerlendirme yapılıyor hiç anlamadım..
benim büyük oğlan devlette ama onun okuluda 350 artı servis istiyor ana okulu için.. geçen sene sadece oyun grubuna göndermiştim devlete yarım gün ..şimdi aynı hesaba gelir diye başvurduk ama tahmin ettiğimiz indirim olmayacak sanırım dediğim gibi bir üst gelir grubuna göre çıkmış ..p.tesi okula gidip bakıcam bakalım ne ödememiz gerekecek kafam karıştı benimde..

teşviğinde dereceleri var ama mesela aylık geliri 10 ve fazla olanada başvuru hakkı verilmiş çıkarsa 40 puan hakla kazanmış oluyor ona göre indirim yapılıyor yani..
biz gerçek gelirimizi belirttik mesela bir üst gelir düzeyinde çıkmış bize neye göre nasıl bir değerlendirme yapılıyor hiç anlamadım..
benim büyük oğlan devlette ama onun okuluda 350 artı servis istiyor ana okulu için.. geçen sene sadece oyun grubuna göndermiştim devlete yarım gün ..şimdi aynı hesaba gelir diye başvurduk ama tahmin ettiğimiz indirim olmayacak sanırım dediğim gibi bir üst gelir grubuna göre çıkmış ..p.tesi okula gidip bakıcam bakalım ne ödememiz gerekecek kafam karıştı benimde..
Ana okulları farklı değerlendiriliyor diye biliyorum. Bizim ana okulu da sanırım aylık 150 idi. Oyuncaklar, yardımcı ablanın maaşı, yemek masrafı vs için alınıyor.
Teşvik neye göre nasıl çıkıyor bilmiyorum, bizim bir akrabaya da çıkmış ama onların okula teşvik yokmuş, boşa çıkmış olmuş.

Kızlar okul öncesi için başvurmuştuk çocuğum 5 yasında
Ona umut bağlamadık ama insan ümitleniyor ve bize çıkmadı tercıh yapma hakkı çıktı fakat sonuç olmaı
Puanımız gelire göre puanlama yapmışlar bugun bi baktım bizim tercih etiğiniz okulun üst sınır ve alt sınır yazmışlar geliri 1000 tl altı olanlara çıkmış
Ben de şaşırdım bizim tercih ettiğimiz yani kayıt da yaptırdık zaten aylık ödemesi 800 lira, geliri 1000 tl nin altında bi insan bu okula nasıl başvurmuş acaba ? Yanlış anlaşılmasın biz de varlıklı insanlar değiliz herşeyden kısarak gönderiyorum cocuğumu.
Onun yapabileceği bişe yok biliyorum ama dayanamadım okul müdürünü aradım 1000 tl nin altında geliri olup da kimler başvurdu bu okula diye sordum ? Adam tabi geçiştirdi
Ya başvuran olmuş muydu içiniz de size çıktı mı ?
bunu duyduğumda bende çok şaşırdım.tam bir saçmalık 1000 liranın altında geliri olan nasıl özel okula çocuk gönderecek.geliri az gösteriyorlar ancak öyle.mış gibi yani yine.adil değil hiç.

Endişenizi anlıyorum, çocuğunuz için en iyisini yapmak istiyorsunuz, ama Türkiye'de sayılı özel okul hariç özel okulların eğitim kalitesi olarak devlet okullarından daha iyi olduklarını düşünmüyorum, sadece makyajları var ve veliler de buna kanıyor maalesef. Zengin çocuğuna bedavadan lise diploması verilen yerler , bazıları ise birilerinin siyasi amaçlarına adam yetiştirmekle meşgul, şimdi de pıtırak gibi bunların üniversite versiyonları çıktı, diplomalı cahil dolu ülke.
Biz zengin değiliz, ne yapabiliriz diye de düşünmeyin, en son baktığımda 17 milyon öğrenci vardı ülkede, velileriyle beraber çok büyük bir nüfus, 'Hayır o teşviği devlet okullarına verin, koşulları iyileşsin, zamanı yakalayamayan çalışmayan öğretmenler yerine de hevesli, çalışkanları alın , diye isteseniz kimsenin hayır diyeceğini düşünmüyorum. Cebinize kalan parayla da çocuğunuz ve kendiniz için başka faydalı şeyler yaparsınız. Haram etmekle bugüne kadar bir sorunun çözüldüğünü görmedim ben, veliler biraz daha yapıcı çözümler peşinde koşmalı çocukları için.

Ana okulları farklı değerlendiriliyor diye biliyorum. Bizim ana okulu da sanırım aylık 150 idi. Oyuncaklar, yardımcı ablanın maaşı, yemek masrafı vs için alınıyor.
Teşvik neye göre nasıl çıkıyor bilmiyorum, bizim bir akrabaya da çıkmış ama onların okula teşvik yokmuş, boşa çıkmış olmuş.

okuldan okula uygulamada değişiyor demek ki ..aslında bunun bir standartı olması lazım..ben geçen sene saat 1 ile 4 arası yani 3 saat oyun grubu için devlete 200 ödedim.. oyun hamuru vs bütün ıvır zıvırlarıda biz aldık..yemekte yoktu.. yemek bütün gün olursa var ..
birde benim oğlan ocakta 5 yaşında olacak daha 5 bile değil yani ama devlet öğleden önce ders yaptıracakmış baya baya harfleri falan öğreteceklermiş o yüzden de tercih etmedim açıkçası ..yaş grubu ayırımı yok vs vs..

bunu duyduğumda bende çok şaşırdım.tam bir saçmalık 1000 liranın altında geliri olan nasıl özel okula çocuk gönderecek.geliri az gösteriyorlar ancak öyle.mış gibi yani yine.adil değil hiç.

buna kesinlikle katılıyorum geliri 1000 altı olana 2600 gibi bir yardım yapılıyor peki geri kalanı nasıl ödeyecek?

Back
X