Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba ben en son 7 sene önce tetenoz aşısı olmuştum ve olmamayı düşünüyorum.Kızlar merhaba 6. Haftamdayım bugün doktor randevumda ilerki aylarda 2 doz tetanoz vurulmam gerektiği söylendi. Aranızda vurulmayan da varmı?
Neden pişman oldunuzBen ilk hamileliğimde olmuştum pişman oldum. Diğerlerinde yaptırmadım.
Ben de bunu araştırıyorum şu an 20.haftada vurulması gerekiyormuş beni de aile hekimim aradı 20.haftada gelin diye.Kızlar merhaba 6. Haftamdayım bugün doktor randevumda ilerki aylarda 2 doz tetanoz vurulmam gerektiği söylendi. Aranızda vurulmayan da varmı?
Bende olmıcam galibaMerhaba ben en son 7 sene önce tetenoz aşısı olmuştum ve olmamayı düşünüyorum.
Aa neden pişman oldunuz acaba?Ben ilk hamileliğimde olmuştum pişman oldum. Diğerlerinde yaptırmadım.
Aşı konusunda biraz düşünceliyim ya genel olarakBen de bunu araştırıyorum şu an 20.haftada vurulması gerekiyormuş beni de aile hekimim aradı 20.haftada gelin diye.
Ben yaptırdım .siz neden yaptırmak istemiyorsunuz?Kızlar merhaba 6. Haftamdayım bugün doktor randevumda ilerki aylarda 2 doz tetanoz vurulmam gerektiği söylendi. Aranızda vurulmayan da varmı?
Bi zararı olur mu acaba benim de şimdi kafam karıştıAşı konusunda biraz düşünceliyim ya genel olarak
İstemiyorsanız olmazsınız tâbii bir imza atmanız gerekiyor.Ben de bunu araştırıyorum şu an 20.haftada vurulması gerekiyormuş beni de aile hekimim aradı 20.haftada gelin diye.
Ben de aynı şekilde ve tetenozun erken doğuma yol açtığı söyleniyor ne kadar doğru bilmiyorumAşı konusunda biraz düşünceliyim ya genel olarak
Neden peki ?Ben ilk hamileliğimde olmuştum pişman oldum. Diğerlerinde yaptırmadım.
Neden pişman oldunuz
Aa neden pişman oldunuz acaba?
Birden suyum arttı, çok riskli bir durum yaşadım, plasentamda bebeğe giden kan akışım durdu falan. Zar zor 38.haftama geldim gören üçüz sanıyordu. Tetenoz aşısından hemen sonra oldu ben çok sıkıntı çektim. Ondan önce her şey çok normaldi.Neden peki ?
Bu şekilde sizin gibi tuhaf şeylerle karşılaşanların yorumlarına denk geldim ve endişelendim. Şu ân bizi korkuttukları tek şey ya sezaryen olursan,ya kesici aletlerde pas olursa vs. hastane halbuki en temiz ve steril olması gereken bir ortam. Elimden geldiğince dikkat ediyorum ve sonrasında Rabbime bırakıp tevekkül ediyorum.Birden suyum arttı, çok riskli bir durum yaşadım, plasentamda bebeğe giden kan akışım durdu falan. Zar zor 38.haftama geldim gören üçüz sanıyordu. Tetenoz aşısından hemen sonra oldu ben çok sıkıntı çektim. Ondan önce her şey çok normaldi.
Ben sezeryan oldum o zaman. İkincide ve 3.de olmadım. İkinci normal 3.çocuğum yine sezeryan oldu. Tetenoz aşısını sormadılar bile. İlkinde de sormamıştı doktorum.Bu şekilde sizin gibi tuhaf şeylerle karşılaşanların yorumlarına denk geldim ve endişelendim. Şu ân bizi korkuttukları tek şey ya sezaryen olursan,ya kesici aletlerde pas olursa vs. hastane halbuki en temiz ve steril olması gereken bir ortam. Elimden geldiğince dikkat ediyorum ve sonrasında Rabbime bırakıp tevekkül ediyorum.
Rabb’im sizi ve bebeğinizi korumuş gerçekten. Çok korkunç bir durum bir daha yaşatmasın. Ben kararlıyım yaptırmayacağım. Keşke daha erken davranıp hamilelikten önce olsaydım diyorum. Doğumdan sonra yaptırmayı düşünüyorum bakalım.Ben sezeryan oldum o zaman. İkincide ve 3.de olmadım. İkinci normal 3.çocuğum yine sezeryan oldu. Tetenoz aşısını sormadılar bile. İlkinde de sormamıştı doktorum.
Size kalmış bi şey ama tertemiz ortam ameliyat.
Tetanoz zaten hali hazırda 5 yılda bir vurulması gereken bir iğne. Hamilelikte özellikle öneriliyor çünkü sezaryen olma durumu yada doğumda dışardan kullanılan metal parçaların bebeğe enfeksiyon kaptırması engellenir. Sizin dolaşımınızdan bebeğede geçtiği için hem siz hem bebek korunmuş oluyorsunuz. Evet olmayan var ben ısrarla olmayı istedim. İlerde enfeksiyon kapıp keşke diyeceğime birkaç gün kolum ağrır dedim geçtim. Şuan gebeler için yeni bir tetanoz aşısı var kimisi tek doz kimisi 2 doz. Ben tek doz boğmaca-tetanoz karma aşısı oldum. Öyle beklediğim gibi şişme etme olmadı birkaç gün ağrıdı, direncimin düşük olduğu bi dönemdi gripte olunca ağır geçirdim. Ama iyi ki oldum diyebilirimKızlar merhaba 6. Haftamdayım bugün doktor randevumda ilerki aylarda 2 doz tetanoz vurulmam gerektiği söylendi. Aranızda vurulmayan da varmı?
Allah yardımcınız olsunBen de bugün gittim 20 haftadayım ebeye olmicam söyledim genel olarak izlenim yaptı sadece ben diğer gebeliğim de olmadım bunda da olmayı düşünmedim hiç rahim yetmezliğim var ayrıca pıhtılaşma sorunum