tetanoz aşısı

bence her anne adayının tetanoz aşısı olması gerekiyor.allah korusun sonra cok üzülürsünüz.ben olmayanı hiç duymadım şimdiye kadar.ilkini 20 haftalıkken oldum.ikinciside 1 ay sonra için aşı kartı veriyorlar.çok ağrısı oluyor ama oğluşumun saglıklı olması için herseye varım...

kızlar ben de daha dün ilk dozunu yaptırdım ööle kolda acıma falan yok da dün biraz ateş bastı beni şimdi iim ama 2.doz 1 ay sonra 3. dozda ikiniciden 6 ay sonra

bebişim o zaman 3 aylık olur ne tatlıa.s.

biraz önce tetanoz aşımın ilkini vuruldum...vurulurken yandı biraz...ama genelde agrısı vurulduktan sonra çıkarmıs...ebe öyle dedi...benide biraz ates bastı...tansiyonumda 11 e 6 çıktı...

bende yeni geldim eve.
tetanoz 2. dozu vuruldum.ilkinin ağrısı 4,5 gün sürmüştü.bunda şimdilik ağrı falan yok.
geçen ay gittiğimde tarttılar 56 kg geldim.şimdi 60.botlarım ve kıyafetlerim 2 kg farkediyor.yani geçen ay 54,bu ay 58 olmuşum.ayda 4 kilo almışım.toplamda 16 kilo almışım arkadaşlar....

bende yeni geldim eve.
tetanoz 2. dozu vuruldum.ilkinin ağrısı 4,5 gün sürmüştü.bunda şimdilik ağrı falan yok.
geçen ay gittiğimde tarttılar 56 kg geldim.şimdi 60.botlarım ve kıyafetlerim 2 kg farkediyor.yani geçen ay 54,bu ay 58 olmuşum.ayda 4 kilo almışım.toplamda 16 kilo almışım arkadaşlar....

canım bende gecen ay 67, bugun 73 geldim...1 ayda 6kg almıs gozukuyorum ama aynı oda ve aynı tartı değildi...hadi 1 kg felan oynasa...en asağı 5kg almısım....bende toplamda 9kg almısım...doktorum bana 1.5 kg almamı söyledi ayda en fazla...ben haftada almısım 15.kgyu...cumartesi randevum var bakalım ne olacakKötü KazenKötü Kazen

canım bende gecen ay 67, bugun 73 geldim...1 ayda 6kg almıs gozukuyorum ama aynı oda ve aynı tartı değildi...hadi 1 kg felan oynasa...en asağı 5kg almısım....bende toplamda 9kg almısım...doktorum bana 1.5 kg almamı söyledi ayda en fazla...ben haftada almısım 15.kgyu...cumartesi randevum var bakalım ne olacakKötü KazenKötü Kazen
bu aylarda dikkat etmek gerekiyor sanırım biraz.aslında önceden daha çok yiyordum ama şimdi daha az yememe rağmen daha fazla kilo almışım.tatlı az yememiz gerekiyormuş.benim elimden çikolata düşmüyor nerdeyse.çikolata yemek yerine canımız tatlıyı çok istediyse ağzımıza 1 tane seker almalıymışız.benim doğuma kadar 25 kilo garanti sanırım.ben ordayken bi bayan geldi 9 ay boyunca 8 kilo almış.inanamadım.ha bu arada yeşil yapraklı bitkileri çokca tüketmeliymişiz.

Kızlar ben daha aşı olmadım dün muayenedeyken doktora sordum ol dedi. Yalnız neden herkez sağlık ocağında olmuş hastaneler yapmıyor mu? Birde karne mi istiyorlar sadece başka birşeye gerek var mı?

Kızlar ben daha aşı olmadım dün muayenedeyken doktora sordum ol dedi. Yalnız neden herkez sağlık ocağında olmuş hastaneler yapmıyor mu? Birde karne mi istiyorlar sadece başka birşeye gerek var mı?

sadece evinin en yakınındaki sağlık ocağına gidip kayıt oluyorsun...sağlık karnesi felan hiç bişi istemiyor...sadece sağlık ocağı yapıyor diye biliyorum...

yarın 2.dozunu vurulacağım....ilkinde kolum 1 haftadan fazla agrıdıgı vede uyustugu için açıkcası endişeliyim...ama eninde sonunda vurulacağım...inşallah bukez acımaz..

bana doktorum gerek yokdedi daha 10 sene geçmemiş dedi bende olmadım .. ama şimdi tedirginim acaba yinede olsammı

bana doktorum gerek yokdedi daha 10 sene geçmemiş dedi bende olmadım .. ama şimdi tedirginim acaba yinede olsammı

sen bundan öncede dogum yapmıs biri oldugun için ozaman igneni olduysan vede 10yıl geçmediyse yaptırmana bencede gerek yok...

sadece evinin en yakınındaki sağlık ocağına gidip kayıt oluyorsun...sağlık karnesi felan hiç bişi istemiyor...sadece sağlık ocağı yapıyor diye biliyorum...

benim gittiğim hastane yapıo tetonoz aşısını ben oraya yaptırdım...ama her hastane yapmıyomuş bu aşıyı ...

her hastane dıye bişi yok zaten sağlık ocaklarında yapıolar canımm.. hamıle aşılarını zaten sağlık ocakları takıp eedıyo onlara bıldırdıkten sonra...

yaa ebnim bu asidan haberim yoktu..yarin kontrolum var ebeye sorucam..hic oyle birsey demedi bize...burasi yabanci ulke ne zaman yapiyorlar bilmiyorum...

ben de yarın ikinci dozunu olacağım tetanoz aşısının ilkinde ateş yapmıştı bakalım bunda bişi olcak mı:çok üzgünüm:

dev189pp___.png

ben 2 dozunuda oldum 3 yüde verdi doğumdan sonra.bir sorn olursa diye doğumda.yaptıran varmı peki doğumdan sonra ?

ben 2 dozunuda oldum 3 yüde verdi doğumdan sonra.bir sorn olursa diye doğumda.yaptıran varmı peki doğumdan sonra ?

cnm yanlış hatırlamıorsam 2. dozdan 5 ay sonra 3. dozunu yapalım demişlerdi yarın tekrar sorarım .... bebeğim 3 aylıkken falan 3. dozunu olurum heralde...

dev189pp___.png

kızar asılarınızı eğer dokorunuz gerçekten sızınle ılgılenıyorsa o sıze söylemsı gerekıyor..yanı benı doktorum yönlendırdı sağlık ocağına yoksa ben asıların zamanını bılmıyordum..tetanoz asılarını ıkı doz yapıyorlar ve bırı 4ve 6 ay aralığında yapılıyor bır ay ara ıle yapıyyorlar tabı doktorlarla konuşulması lazım diğer zamanlarda da yapılabılır ama gerçek zamanı o..normalde bu aşıları 15 yaş ıle 45 yaş araında olan tum kadınlara yapıyorlar zaten...ama hamılelık dönemınde takıp etmek daha kolay olduğu ıçın hem anneler daha hassas olduğunda bu aşıların yapılması gerekıyorr..

GEBELİKTE YAPILMAMASI GEREKEN AŞILAR

Eğer bir sağlık ocağı tarafından takibiniz yapılıyorsa, size 4.aydan itibaren, 2 doz tetanos aşısı önerilecektir. Doğumun steril koşullarda yapılması, tetanoz riskini büyük ölçüde ortadan kaldırır. Ama bu hizmet ayağınıza kadar gelmişken, değerlendirmeniz faydalı olur.Ayrıca oluşan bağışıklık, doğum sonrasında bebeğiniz için de koruyucu olacaktır. Bu aşıyı yaptırmanızı tavsiye ederim.

Hepatit B aşısı için de benzer şeyler söylenebilir.Bu mikrobun taşıyıcılığı ülkemiz koşullarında çok yüksek olmakla birlikte,steril şartlarda yapılacak doğum Hepatit B mikrobu ile karşılaşma riskinizi büyük oranda ortadan kaldırır.Şu an rutin aşı programında olmamakla birlikte,doğumunuzu genel hastanelerde gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız, bu aşıyı yaptırmanızı tavsiye ederiz.Toplam 3 dozda yapılır.

Gebelik esnasında antijen aşıları yapılabilir, ama canlı aşılar kontrendikedir, yani yapılması sakıncalıdır. Tetanoz ve Hepatit B haricinde, yapılması planlanan aşılar hakkında mutlaka önceden bilgi alınız.

ben hepatıt hastalığım olmadığı halde doktorumun önerısıyle hepatıt b yıde yaptırdım kıslar bu yasıyı bır ınternet sıtesınden aldımm...ınşallah faydalı olur kıslar :hooray:tatlicadiarzu

Back
X