tetanoz aşısının bebeğe zararı var mı?

nisanannesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2014
451
551
123
39
merhaba arkadaşlar tetanoz aşısının bebeğe bir zararı var mı acaba? kendi dr um aşıdan bahsetmedi ama sağlık ocağına kayıt yaptırırken aşı olacağımı söylediler ama bebeğe zarar verirse diye korkuyorum

Her hamilelikte mutlaka yapılan bir aşı bu korkma. Doğumda kullanılacak aletlerden bebeğe tetanaz vs bulaşmaması için önlem olarak yapılıyor. Bazı kurumlar 1 doz, bazıları ise 2 doz yapıyor.

Bebeğe bir zararı yok
şimdiki doğumlar gayet sağlıklı ortamlarda oluyor bu yüzden doktorlar söylemiyor
eskiden böyle olmadığı için risk altında olduklarından hamilelere yapılırdı
sağlık ocağı sizi takip ediyorsa aşıya çağırır zaten

riskli bir aşı değil.. bebeğe de geçiyor diye biliyorum ben ama tamamen olumlu bir şekilde.. o da şöyle ki doğumda kullanılan malzemelerde herhangi bir hijyen sıkıntısı olursa anneyi de bebeği de bundan koruyor.. ben doğum yapacağım hastaneye güveniyorum fakat körün taşı hijyenle ilgili bi sıkıntı olursa yenidoğan ölümlerine sebep olabiliyormuş.. o nedenle yaptırdım yaptırılmasının da faydalı olacağı görüşündeyim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…