- 24 Şubat 2013
- 6.865
- 9.902
- 448
- Konu Sahibi NightStalker
-
Aslında yapılabilir ama olur da doğum filan olursa tesadüf aşıyla bağdaştırılmasın diye yapmıyorlar yoksa sıkıntısı yok.yok canim yapmiolar, bebege zarari olabiliomus ,bana yapmadilar 32 den sonra yapilmio dediler ben 33 de gitmistim.
Aşılar konusunda benim de kafam çok karışık ama internette araştırırken asi yaptirmadigi için kizamiktan çocuğunu kaybeden birisini de okumuştum aşı karşıtlari yüzünden çocuğumu kaybettim diyordu
Bu işin içinden birisi olarak söylüyorum ki doktorunuz güncel bilgilerden oldukça uzakmış sanırım. Daha önceki aşılama öyküsüne bakılmaksızın kadınların her gebeliklerinde aşılanmaları öneriliyor.ben yaptırmadım canım doktorum gerek görmedi
İşin içinde biri olduğunuz için soruyorum peki tetanoz aşısı olmadığı için doğum sırasında tetanoza yakalanıp ölenlerin sayısı nedir? Tetanoz ülkemizde çok büyük bir sorun haline mi geldi ki bakanlık bu kadar öneriyor lBu işin içinden birisi olarak söylüyorum ki doktorunuz güncel bilgilerden oldukça uzakmış sanırım. Daha önceki aşılama öyküsüne bakılmaksızın kadınların her gebeliklerinde aşılanmaları öneriliyor.
Yorum yazan bazılarına da önerim lütfen kulaktan dolma bilgilere ya da internette ne olduğu belirsiz saçma sapan gruplara itibar göstermeyin, doktorların da ebelerin de sizin ve bebeğinizin sağlığına garezi yok, sadece korumaya çalışıyorlar. Daha fazla da yazamayacağım sinirlerim kaldırmıyor
Evet aynen oyle yapiyorlarIste o şekilde vicdan yaptiriyorlar insanlara zaten. Sende itiraz bile edemiyorsun.. Hatta korkuyorsun aman aman yaptrayim diye.
Bisey sorabilir miyim .29 haftalık hamileyim bebeğim çok hareketli normal mi . Kızım olacak allahin izniyle inşallah. Bu arada tetanoz u yaptırdım herhangi olumsuz bisey olmadi.bence yaptırmanız sizin ve bebeginiz için iyi olur.a llahim hepimize hayirlisiyla sağlıkla bebislerimizi kucagimiza almyi nasip etsin
bana yapmaya gerek yok diyen doktordu kulaktan dolma değil 6 yıl oldu bu aradaBu işin içinden birisi olarak söylüyorum ki doktorunuz güncel bilgilerden oldukça uzakmış sanırım. Daha önceki aşılama öyküsüne bakılmaksızın kadınların her gebeliklerinde aşılanmaları öneriliyor.
Yorum yazan bazılarına da önerim lütfen kulaktan dolma bilgilere ya da internette ne olduğu belirsiz saçma sapan gruplara itibar göstermeyin, doktorların da ebelerin de sizin ve bebeğinizin sağlığına garezi yok, sadece korumaya çalışıyorlar. Daha fazla da yazamayacağım sinirlerim kaldırmıyor
bulunduğunuz sağlık ocağını taşınmasanız bile hamile olduğunuz için istediğiniz yere veriyorlar ben kaydımı 5 yıldır aldıramıyordum hamile kalınca istersen iş yerine istersen başka bir yere aldıra bilirsiniz dediler bende öyle yaptım yoksa değiştirmiyorlardı tetonoz için bana zorunlu demediler ama doğum sırasında bebeği korumak için yapılması gerekiyor dediler tedavisi felan yok dediler bende oyzüden oldum yoksa zorunlu yaptıman gerekiyor demediler hatta bana doktorunun izniyle yapıyoruz çünkü düşük tehlikesi olan gebeliklerde yapmıyorlarmış .Tetenos aşısı zorunlu mu gebelikte ? Açıkçası ben 7.5 aylık oldum ve yaptirmadim çağırdılar yarın gelirim dedim gitmedim. Doktorum da birşey demedi. Bugün de aylar geçmiş kalkmış beni arıyor 3 kez meşgule attim, gidip kayinvalidemi aramışlar aşı yaptırmak zorunlu, gelmesi lazım mutlaka falan filan diye. Neden zorunlu ? Kolumdan tutup mu götürecekler ? bu benim tercihimdir. Gitmeme sebebim yanlış anlaşılmasın ama aile hekimimize ve yanındaki hemşireye isinamamam yani o kadar kötü davranıyorlar ki insan zor tutuyor kendini. Bi de bizim burda sağlık ocağının bağlı bulunduğu yer biraz kötü yanı zeytinkoy diye geçer antalyada olan bilebilir. Herkesi aynı kefeye koyup değişik muamele yapıyorlar, buna da müsade edemezdim. Şuan için tasinmadigimiz içinde kaldı öyle.
Tetenos aşısı zorunlu mu gebelikte ? Açıkçası ben 7.5 aylık oldum ve yaptirmadim çağırdılar yarın gelirim dedim gitmedim. Doktorum da birşey demedi. Bugün de aylar geçmiş kalkmış beni arıyor 3 kez meşgule attim, gidip kayinvalidemi aramışlar aşı yaptırmak zorunlu, gelmesi lazım mutlaka falan filan diye. Neden zorunlu ? Kolumdan tutup mu götürecekler ? bu benim tercihimdir. Gitmeme sebebim yanlış anlaşılmasın ama aile hekimimize ve yanındaki hemşireye isinamamam yani o kadar kötü davranıyorlar ki insan zor tutuyor kendini. Bi de bizim burda sağlık ocağının bağlı bulunduğu yer biraz kötü yanı zeytinkoy diye geçer antalyada olan bilebilir. Herkesi aynı kefeye koyup değişik muamele yapıyorlar, buna da müsade edemezdim. Şuan için tasinmadigimiz içinde kaldı öyle.
Yaptırdım arkadaşlar bende bu sabah ilk dozu. Aralık 24 te bidaha çağırdı 2.si için. Şöyle bi durum var dün kayinvalidemin gittiği sağlık ocağına gittik (cok yakin olmalarına rağmen) doktor hanım kabul etmedi. Nereye bagliysan oraya gitmelisin zaten takibi çok zor olur takibini yapamam dedi bi de çok hastası varmış bundan bahsetti. Bizde ikametgahi kayinvalidemlerin üstüne alıp o sağlık ocağında o bayana olmasa bile başkasına gecicez. Bugün bu arada hemşireye dönük oturdum doktor beride masada kaldı. Hiç muhatap olmadım hemşireye döndü ve dedi ki "BUNA" ne yapılacak"kavga etmemek tartışmamak için hiç dönmedim bile eşim çok tembihledi çünkü sakın ol diye. Yani ne zaman gitsem hep huzursuzum.
bana yapmaya gerek yok diyen doktordu kulaktan dolma değil 6 yıl oldu bu arada
ikinci gebelik düşünüyorum allah isin verirse
bu kez ben isterim yapılmasını sonuçta ilk gebelikti bi bilgim yoktu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?