- 2 Mayıs 2016
- 210
- 128
- 23
- Konu Sahibi NightStalker
Canim aile.hekiminden memnun degilsen istediğin aile hekimine gidip kaydini aldirabilirsin. nufus cuzdaninla basvurman yeterli. tabi ki hepimiz hastanede steril koşullarda doğum yapmayi istiyoruz ama doğum icin hastaneye yetisememe durumumuz olabilir. insanin basina ne geleceği hic belli olmaz. tetanoz asisinin önemi burdan geliyor işte. steril olmayan bi koşulda doğum gerçeklesecek olursa bebegi ve anneyi tetanozdan korumak icin yapılıyor. 32. haftaya kadar yapilabilir. 32den sonra yapilmasinin manasi olmadigi icin yapilmiyor. eger 5 doz tetanoz asisi tamamlanirsa ki kalan 3 dozu dogumdan sonraya denk geliyor , 5 dozdan sonra ömür boyu koruyuculugu var bi daha hic bi gebeliginizde yaptirmiyorsunuz. aşılar konusunda ben cok araştırdım ve okudum ama düzgün kaynaklardan.. bu konudaki otoritelerin görüşlerini okudum. ve aşıları yaptırmaya karar verdim. açıkçası cevrmedeki herkese de tavsiye ediyorum. ben aile hekimimden cok memnunum , onun görüşlerine de cok önem veriyorum. bence cok onemli aile hekimi. tavsiyem en kisa zamanda anlasacaginiz bi aile hekimi bulun bence