Teyze-Kuzen-Çocuk Sorunları

telasememuresi

Guru
Pro Üye
30 Ocak 2014
4.848
10.117
408
İyi geceler kk üyeleri...
Birkaç konu açmıştım teyzemlerle alakalı zaten... Teyzemin eşi işten ayrılıp yeni işe girdiği için uzun zaman planları oturmadı. Teyzem de bir iş buldu ve çalışmaya başladı. İki küçük çocuğu olduğu için onlar da evde yalnızdılar. Diğer teyzemin kızı başka şehirde,okuyor. Bazense bir işi çıkıyor vs. Çocuklara bakmak için beni çağırmıştı gittim. Yalvar yakar. Tek başınalar diye çok da üzüldüm yani... Ama bir ne teşekkür ne bişey. Beklediğimden de değil. Sürekli *****dan bahsetmeler,övmeler. Çok seviyosan onu çağır yani. Falanmış filanmış da.. Sanki dört dörtlük gibi sürekli konusu açılıyor. Ben varken. Bir kere bana ilgilenip geldin diye teşekkür etmedi. Kıymetli o. Bu yüzden sevemiyorum. Kıskançlıktan değil ama değer görmek istiyorum... Kendimi çok dışlanmış hissediyorum. İnsanlardan soğuyorum. Bu sefer o teyzemin eşi vefat etti. Cenazeye gittim. Ama bundan sonra işim gücüm var benim de. Çağırsa da gitmeyeceğim. Minnet borcundan değil. Ben de babamın hayrına gitmedim sonuçta ama göze gelmemek ağrına gidiyor insanın. Siz olsaydınız ne yapardınız?

Son düzenleme:
Cenazelerde trip yapılmaz. Cenaze ortadayken kendi kişisel yargıları yüzünden teyzesinin yanında olmayan yeğenden de hayır gelmez.
Hanımefendiciğim zaten cenazeye gittim. Normalde çocuklarına baktırmaya çağırsa diye sordum. Hayrını da diğer yeğeninden beklesin o zaman. Adım Hıdır:))

Hanımefendiciğim zaten cenazeye gittim. Normalde çocuklarına baktırmaya çağırsa diye sordum. Hayrını da diğer yeğeninden beklesin o zaman. Adım Hıdır:))

O kadar karışık yazmışsınız ki anladığımız kadarıyla yorum yapıyoruz. Kocası öldü gitmeyecem deyince doğal olarak cenazeye gitmeyeceğiniz anlaşılıyor.

Yine anladığım kadarıyla çocuklara bakmaya bir kez gitmişsiniz. Ve teşekkür edilmedi diye bozulup bir daha gitmem diyorsunuz. Üniversitede olan kuzeniniz sanırım sık sık çocuklara göz kulak oluyor ve onun bu yardımlarından dolayı övülmesinden rahatsız olmuş, kıskanmışsınız.

İnsan aile üyelerine yardımı övülmek için, teşekkür beklediği için yapmaz. İçinden geldiği için yapar, yanlarında olur. İçinizden gelmiyorsa diyecek bir şey yok zaten. Herkes ektiğini biçer.

Benim de böyle bir durumum vardı. Benim bunu yapan kuzenimdi. Sürekli diğer kızı övmeler falan. Ikimiz de doktoruz ama o süpermiş okulu yata yata bitirmiş gezmiş etmiş, ben deli gibi çalışıp her sene ittire kaktıra geçmişim. O mezun olmuş da şu kadar kazanıyormuş da bilmem ne! Çok zoruma gitmişti sinirlenmiştim. Sonra bir gün aradı tahlilime bakar mısın diye, bir baktım kanser 😱 unuttum tüm herşeyi yanında olmaya çalışıyorum. Diğer kişinin de hiç lafını etmiyor, hayat çok garip işte. Beğenmediğin insana muhtaç kalabiliyormuşsun. Bence git yardım et. Ama yine aynı konuyu açarsa biraz kırıldığını tatlı tatlı anlatmaya çalış. Ben seni çok seviyorum neden böyle diyorsun gibisinden 😊 iyilik yap denize at balık bilmezse Halîk bilir ♥️

O kadar karışık yazmışsınız ki anladığımız kadarıyla yorum yapıyoruz. Kocası öldü gitmeyecem deyince doğal olarak cenazeye gitmeyeceğiniz anlaşılıyor.

Yine anladığım kadarıyla çocuklara bakmaya bir kez gitmişsiniz. Ve teşekkür edilmedi diye bozulup bir daha gitmem diyorsunuz. Üniversitede olan kuzeniniz sanırım sık sık çocuklara göz kulak oluyor ve onun bu yardımlarından dolayı övülmesinden rahatsız olmuş, kıskanmışsınız.

İnsan aile üyelerine yardımı övülmek için, teşekkür beklediği için yapmaz. İçinden geldiği için yapar, yanlarında olur. İçinizden gelmiyorsa diyecek bir şey yok zaten. Herkes ektiğini biçer.
Sinirle yazdığım için araya sıkıştırdım şimdi. Sürekli elimden geldiğince yapıyorum. Oysa sürekli gitmeyen birisi. Hayır kıskanmadım ama her ortamda,yazın,kışın,her lafta övülmesi rahatsız ediyor. Aman naparlarsa yapsınlar. Çok doğru dediniz herkes ektiğini biçer. Herkesin kendi hayatı düzeni var zaten. :))

Benim de böyle bir durumum vardı. Benim bunu yapan kuzenimdi. Sürekli diğer kızı övmeler falan. Ikimiz de doktoruz ama o süpermiş okulu yata yata bitirmiş gezmiş etmiş, ben deli gibi çalışıp her sene ittire kaktıra geçmişim. O mezun olmuş da şu kadar kazanıyormuş da bilmem ne! Çok zoruma gitmişti sinirlenmiştim. Sonra bir gün aradı tahlilime bakar mısın diye, bir baktım kanser 😱 unuttum tüm herşeyi yanında olmaya çalışıyorum. Diğer kişinin de hiç lafını etmiyor, hayat çok garip işte. Beğenmediğin insana muhtaç kalabiliyormuşsun. Bence git yardım et. Ama yine aynı konuyu açarsa biraz kırıldığını tatlı tatlı anlatmaya çalış. Ben seni çok seviyorum neden böyle diyorsun gibisinden 😊 iyilik yap denize at balık bilmezse Halîk bilir ♥
Bu yorumunu okuyunca seni o kadar iyi anladım ki.... Göze gelmek de değil ama silik bi tipmişim gibi horlanmak ağrıma gidiyor. Herkes içinden geldiği gibi yapıyor ama boyutlar farklı olunca sinirleniyorum. En iyisi uzak kalmak belki. Bilemiyorum... Geçmiş olsun bu arada... :))

Evet canım. Ara tatilde eve davet etmeyi düşünüyorum. Ben gitmeyeceğim. Eğer çok isterse başkası gidebilir.
Ee gitmeyin o zaman niye konu açtınız.

Koyun can derdinde kasap et derdinde hesabi olmuş sizinki...Kadının eşi ölmüş,dünyası alt üst olmuş,kimin kimi övdüğünün bir önemi var mı şu noktada gercekten ?
Nasıl daha fazla destek olabilirim diye dusunmek yerine,onu çok övgü beni hiç ovmedi diye dertlenmek çok saçma değil mi ?

Bu yorumunu okuyunca seni o kadar iyi anladım ki.... Göze gelmek de değil ama silik bi tipmişim gibi horlanmak ağrıma gidiyor. Herkes içinden geldiği gibi yapıyor ama boyutlar farklı olunca sinirleniyorum. En iyisi uzak kalmak belki. Bilemiyorum... Geçmiş olsun bu arada... :))
Ben de seni cok iyi anladım ♥️ sözde bana da o zeki sen değilsin eşşek gibi çalışıyorsun anca djsjsjsjsjsh gibilerinden laflar gönderiyordu. Ayrıca bu dönemde herkes üniversite okuyor, ve ülkenin yarısı da işsiz. Teyzenizin bunu bir başarı gibi görmesi beni güldürdü. Bence sen mutluyum huzurluyum hayatım gayet yolunda mesajları vermelisin ve aslında gerçekten de böyle olmalısın. Senin kendine olan güvenin, sevgin ne kadar yüksek olursa o kadar çok saygı görüyorsun. Ben bu gerçeği çok geç farkettim.

Bazı insanların böyle saçma sapan tavırları oluyor. Genelde kendi sıkıntıları oluyor ve bir şekilde sizi sıkıntıya sokup rahatlıyorlar. Sürekli olmasa belki tesadüfen aklına gelmiştir, belki özlemiştir diyeceğim ama her sizi çağırdığında oturup başkasını övüyorsa kendi ile ilgili bir sıkıntı var demektir. Benim de annemin arkadaşları kızlarını veya benimle yaşıt yeğenlerini benim yalnız ve yanlarında olduğum bir ortamda sürekli övmelerinden nefret ederim. Bir gün annemin bir arkadaşı dayanamayıp kızının kimya bölümünde olup deterjan ve ilaç vs yapıyordu, çalıştığı fabrikanın ürünlerini toplayıp saatlerce fiziksel anlattıktan sonra bir de bu ürünleri göstermişti. Sonra düşündüğümde fark ettim ki yıllarca kadın beni kendi kızının yanında gömmüş. Bir daha görüşmedim onlarla ama bu kadar patolojik olmadığı sürece kendimi zora sokmamaya çalışıp akrabam olanlara az katlanıyorum. Şimdi sizin teyze söz konusu olunca siz de şikayetinizi belirtin, anlar diye beklemeyin. Teyze ben burdayım ya neden onu şimdi böyle övdün vs diyebilirsiniz. Tartışmaya vs gerek yok ama o an hemen söyleyin. Bak çağıralım o gelsin o zaman diye şakalaşır gibi demekten sıkıntı çıkmaz.

Ee gitmeyin o zaman niye konu açtınız.

Koyun can derdinde kasap et derdinde hesabi olmuş sizinki...Kadının eşi ölmüş,dünyası alt üst olmuş,kimin kimi övdüğünün bir önemi var mı şu noktada gercekten ?
Nasıl daha fazla destek olabilirim diye dusunmek yerine,onu çok övgü beni hiç ovmedi diye dertlenmek çok saçma değil mi ?
Bence değil.

Evet canım. Ara tatilde eve davet etmeyi düşünüyorum. Ben gitmeyeceğim. Eğer çok isterse başkası gidebilir.

Bence yalnis yapıyorsunuz. Benim babam vefat ettikten sonra bizi çok yalnız bıraktı akrabalar. Annem zaten psikolojik olarak çökmüş, biz darmadağın. Yani demem o ki: Bari bu zor zamanda siz yine insanlığınızı yapın ve yardıma da gidin. Teyzeniz için değilde, çocuklar için yapın bunu. 🌹

Back
X