Teyze sorunu / Fikirlerinize ihtiyacım var

eliflarsi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014
56
21
48
39
Merhaba kadınlar kulubü üyeleri, ilk defa konu açıyorum sizin fikirlerinize ihtiyacım var. Konu annemin kız kardeşleriyle yaşadığı tatsızlıklar. Annemler 6 kız kardeş annem 2 numara. Kısaca şöyle anlatacağım en büyük kardeşin anneme karşı oldu olası bi derdi bi problemi var ( bu arada annem hiç birzaman teyzemler hakkında kötü birşey söylemez) eskiden normal geliyodu büyük teyzemin davranışları çünkü çocuktum farketmiyodum fakat büyüdükçe anormal davranışın büyük teyzemde olduğunu farkettim. Anneme sürekli bitmek bilmeyen bi kini var biraz otoriter biri. Annemle arasında 10 ay olmasına rağmen sanki ondan 10 yaş varmış gibi muamele yapıyor anneme. Buraya kadar problem yok (en azından anneme göre yok bana göre var) Diğer kardeşlerine hep ne kadar ezildiğni ve kendisinin ve kocasının ana babalık yaptığını söyler annemlere karşı ve hep kardeşlerini doldurur, annem ve babamın işi dolayısıyla bütün akrabalardan uzakta başka bir şehirdeyiz bu yüzden de rahatça atıp tutabiliyor ve dip not büyük teyzemin kızı beni hiç sevmez. Şu zamana kadar bi şekilde annem aman boşver neyse takma kızım diyerek onca yıl geçti ta ki dün gelen mesajla benim tüm sinirlerim alt üst olana kadar. Annemle babam işten geldiler babam bide ne görsün BABAMIN TELEFONUNA diğer teyzelerimden bitanesi( o teyzemde biraz çabuk gaza gelebilen bi insan )eminim ki büyük teyzem diğer teyzemi doldurmuş baya baya, mesajda şöyle demiş:
'' annem bizi sevmedi ama ablam bizi sevdi bizi toparladı, artık onu rahat bırak dedi'' ya şaka gibi böyle mi mesaj olabilir mi ne rahat bırakması???? biz yıllardır onlardan ayrıyız annem ancak bayramdan bayrama görebilir kardeşlerini neyse, kızlar hanımlar ablalarım sizden ricam ben ne yapabilrim böyle birşey yaşayanınız var mı dahil olmayım diyorum ama annemin telefonu varken babamın telefonuna mesaj nedir ya, annemin üzülmesine dayanamıyorum, dün çok ağladı babam ne diyeceğini bilemedi, fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkurler

olmuş olan bir olay mı var onu anlamadım. anlaşamamaları başka rahat bırakın demek başka..
sanki bir olay olmuş da üzerine mesaj yazılmış gibi.

Benim ailemde de benzer sorunlar oldu.Büyük teyzemle annem yaklaşık 2-3 yıl hiç konuşmadılar,hatta bu süreden daha fazla da olabilir...Ne bayramda ne normal bir zamanda.Şimdi yeniden bir aradalar tabi arada soğukluk var hala.
Bence karışmayın olaya.Ayrıca asla ama asla teyzenize laf etmeyin.Ne olursa olsun problem ikisi arasında,kuzenlerinizle de bu yüzden kavga etmeyin.

Zaten uzak şehirdeymişsiniz. Huzurunuz için bence kesip atın tüm bağları. Ki anlaşılan o bağa sahip çıkmaya çalışan tek tarafta şu durumda sizmişsiniz. İyi niyetinizi ve içtenliğinizi anlamayan insanları hayatınızdan çıkarın ki, kendi iç huzurunuz ve bağlarınız daha sorunsuz,sıkı hale gelsin. Yazık günah size, durduk yere -akraba da olsa can ciğer de- kimsenin bi başkasının rahatını bozup keyfini kaçırmaya hakkı yok.

Ablamı rahat bırak diye babana söylemiş ama?
Karına söyle ablamı rahat bıraksın dememiş ki?
Bu annene değil direkt olarak babana yazılmış bir mesaj bence

Ben de DerinMavi'ye katılıyorum. Ayrıca siz karışmayın, anneniz yetişkin bir insan, kardeşine nasıl davranması gerektiğini sizden daha iyi bilir.

teyzenle annen anlaşamıyor bu cepte peki ya asıl sebep ne anlayanlar bi atın olaya

teyzenle annen anlaşamıyor bu cepte peki ya asıl sebep ne anlayanlar bi atın olaya
bu anlaşamama tek taraflı, büyük teyzemin problemi diğerr kardeşlerini doldurup annemi kötülemesi, sürekli ezildiğini idda etmesi ve diğer teyzeminde direkt babama mesaj atılmış olması asıl sebep

cevap için teşekkür ederim

Herkes yaptıgıyla kalır,bana takılmaması gereken bır durum olarak geldı.

Annem büyük teyzemi rahat bırakmalıymış
Gelen mesaj babanıza gelmiş ama babanızla ilgili bir durum olabilir mi? Annenizle ilgili olsa karına söyle diye başlar mesaj veya x enişte yada x abi diye başlaması gerek.

Benim de annemler 6 kız kardeş ve benim de en büyük teyzem biraz problemlidir; okurken bir an "Ne oluyoruz?" dedim

Siz hiç karışmayın bence, ama yaşananları da unutmayın. Benim annemin hayatını sistemli bir şekilde mahvetmişler mesela; annem şu an konuşmuyor ama konuştuğunda da karışmıyordum. Yine de benim anneme bu sıkıntıları yaşatan teyzeleri ve olaylara dâhil olan kuzenleri en fazla yan komşuyu sevdiğim kadar seviyor ve önemsiyorum.

Annenizin yetişkin kızı olduğundan yola çıkarsak bu kardeşler 40lı yaşlarda, artık doldurulacak yaşı geçmişler, bu yaşlarda insanların kendi mantıkları ile hareket etmediklerini iddia etmek onlara hakarettir en başta. Belli ki aradaki problem ne ise sülale büyük teyzeyi haklı bulmuş. Siz aksini düşünüyorsanız ailecek Tüm sülaleye mesafe koyun.

Annen neden üzülüyorki , boyle kardesi ablayi sallarim..

Madem rahat birak diyor , annende biraksin onlar kendiliginden arar sorar..

ben olayi anlamadim onceki arakadaslara katiliyorum
babana niye ablami rahat birak desin teyzen? o mesaj annene gelmemis bence babana gelmis
bide kim agladi mesaj gelince annenmi babanmi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…