Teyzem neden bizi kucuk goruyor ?

cicili82

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2012
26
0
0
Diğer
biz 4 kardesiz annem okumadi ama annemin kardesleri hepsi okumustur,ben suanda evliyim yurt disinda ben daha bekarken teyzem her sene tatillere bize gelirdi her geldiginde ise bizi assalar hor gorur kucumserdi....anneme hep bizim icin laf soylerdi yok ne bicim cocuklarin var yazik yazik ablamin cocuklarindan bir b... cikmadi der teyzem ogretmen kadrosu olmdigi icin resmi yerlerde degisik degisik gorevler yapar esi ise matamatik ogretmeni enistem bile bazen incitici laflar konusurdu.....neye ben yurt disina gelin geldim teyzem ise trde bazen teyzemdir ne kadar olsa diyorum ve ariyorum ne kadar arasak soguk konusur yada laf sokar her aradigimda bir sekilde tartisma sorunu bulur annemde yanimizda bazen annem bize gelir randevum oldugunda cocuklarima bakar annem bizden teyzemi arar cok cocuklarina bakmaya geldim yok kizim sunu yapti yok hastaydida bakmaya geldim yok cocuklarini ben buyuttum ballandira ballandira anlatir teyzemde hep bunlari minnet edercesine konusur.....gecen sene yazin turkiyeye tatile geldim manisaya abimlere gittim oda abimlere gelmek istedi ama cevabi ben gelirsem butun masraflarimiz sana ait mersinede gidersek otel su bu tum masraflar bende dedim hayirlisiyla gelelimde...neyse o gelemedi zaten
islerin yogunlugundan.....
gecen konustugumuzda sabrimi tasiran son konusmalar.....
2 tane oglum var esim illaki turkiyede ailemin yaninda yapalim istiyor bende kararsizim tabiki neyse olur dedim.....anneannem almanyada cok tatli biridir oda eger turiyede yaparsan bende gelirim zaten anneannem her yaz trdedir bende cok guzel olur teyzemlerle beraber gelirsiniz ordanda teyzemlere beraber geceriz dedi....teyzemle gecen gun tlfnla konustum teyze sunnete gelirmisiniz dedim demez olaydim yok isi gucu yokmusta ayagima kadarmi gelecekmis neden orda yapmiyorumda turkiyede kaynanamlarda yapiyormusum bende iyiiklerinden bahsettim manisaya kucuk oglumla gitmistim buyuk oglum babasiyla kalmisti orda ogluma cok guzel baktiklarini esimle her alisverise gittiklerimde hep onlar baktigini bir offf bile demediklerini bizimkiler olsa hayatta bukadar kabul etmeyeceklerini soyledim oda demezmi bizimkilerde bakiyor dedim teyze kimse bakmaz sadece 2 saatligine disari ciktim nenem buyuk oglumu dovdugunu anlatti bugun tlfnda dedim oda demezmi senin oglun yabani dagda buyutmussun gorgusuz pisler cok zoruma gitti zamaninda bizi assalardi simdide cocuklarimami sira geldi etmedigi lafi birakmadi aralarindada yol mesafesi 4 saat sen bizim eve gelirsen her disari ciktigimizda masraflar bana aitmiste gecen gun annem aramis canavar cocuklarimin bagrintisindan konusamamislarda simdi ben arayincada cocuklarimin citi yokmusta yok sanki dagda buyutmusumde birde ustune demezmi yillarca sizi kucumsedim benim cocuklarim daha beter olmus dedi biz onun cocuklari gibi ek dersler dersaneler ozel hocalar okuyan annne babanin cocuklari degildik...almanyada bir tane teyzem var doktor okadar sicak kanligi her tlfnla gorustugumde ilk cocuklarin sagligini sorar hamileligimdede en buyuk destekcimdi bu 2 teyzemin arasinda ucurumlar var bunlari anneme anlattim tabiki kardesine laf atarmi onu savundu anneannemle ablam bana hak verdi okadar zoruma gidiyorki teyzemin yaptiklari bundan sonra ne yuzunu gormek istiyorum nede aramak artik oyle bir teyzem yok sizce haksizmiyim

Aramamakta sonuna kadar haklısın Kendini büyük gören insanlar kadar sinir olduğun bir şey daha yok.

teyzemin huyudur kendisinden baska herseyi kucuk gorur assalar akrabalar arasindada kimse sevmez incitici laflari yuzunden ama en son konusmalari icimi cok acitti cok zoruma gidiyor...

beni kucukl gormesini bosverdimde cocuklarima neden laf atiyor assaliyor daha kucucukler biri 5 yasinda digeri ise 16 aylik ablamda turkiyeye tatile gittiginde ablamin cocuklarina bile laf sokmus anneme diyorum hep o almanyadaki teyzemin yerinde olsa hayatta hickimseyi tanimaz kendini coktan kaybederdi...

birde teyzem demezmi ben ablamin cocuklarini yani sizleri cok kucuk gordum benimkiler dahada beter cikti diye bu nasil bir insan ya anlayamiyorum zamaninda yinede severdim artik oyle bir teyzem oldugu icin utaniyorum birde teyzeye anne yarisi derlermissss....

canım sonuna kadar haklısın.. hiç daha fazla düşünüp de tatlı canını sıkma.. bu güne kadar aramışsın falan ama bundan sonra bayramdan bayrama ara istersen hiç arama yerden göğe hakkın var. bir insan bu kadar mı küçük görür karşısındakini yaa.. ve el kadar sabi çocuklarla ne alıp veremediği var. nasıl bişeymiş bu kadın :/

Gerçekten bu tür insanları anlayamiyorum kendini büyük gorupte karşındakini küçumsemeyi yazık çok yazık

benimde bir teyzem var lafta teyze tabikii
oda okumamış benim annemde ama sırf bizim evimizden daha lüks bir evde oturuyor diye kendini kraliçe ilan ediyor
anneme karşı özelliklede evinin havasını atıyor
hemde o küçükken anneannemler köyde oldugu için babamla annem bakmış teyzeme ama nankör kadın işte hala gelip üç beş eşyanın havasını atıyor bize ..banada çirkin diyor.. zaten çekemiyor beni neyse.
allah böylelerine akıl fikir versin canım
haklısın ama böylelerini takmayacaksın yoksa üzülen sen olursun
boşver gitsin senin kendi ailen varmış zaten bırak şu basit insanları bak ben öyle yapıyorum sonucta benim kendi hayatım var ailem var ve 3-5 karaktersiz gelipte benim moralimi bozamaz..

Belli ki teyzeniz sizi kiskaniyor.
Her hareketinde de bu kiskancligi gün yüzüne cikmis.
Belli ki sizin maddi durmunuzun cok iyi oldugunu düsünüyor cünkü ikide bir " tüm masraflar size ait" demesi bunun kaniti. Maddi durumunuzun iyi oldugunu düsünmeside kiskanclik duygularina neden olmus teyzenizde.
Umursamayin, kiskanc, hased ve kinini kücücük cocuklara bile kusacak kadar kücük biriymis teyzeniz.

Son düzenleme:
teyzeni okuyunca kendi teyzemle ne kadar farklı olduğunu düşündüm...benim teyzem melek gibidir,gerçekten anne yarısı sözünü sonuna kadar hakeder.herkes yaptığından utansın boşver gönül koyma,yaşı büyümüş ama olgunlaşmamış...sıkma canını sen haklısın.kimse okumuş diye durup dururken birini ezemez.heleki kardeşini ve yeğenlerini asla.

teyzemin maddi durumu cok iyidir enistem ozel bir kolejde ogretmenlik yapiyor eksradan lise universite ogrencilerine ozel ders veriyor zaten teyzemde calisiyor her ay 7 ,8 milyar gibi bir kazanclari var,ama gel gorki bizim yurt disinda olmamizi cekemiyorbutun kardesleri almanyada bizimde burda olmamiz kendisinin yanliz olmasi her maddi konu acildiginda siz avrupalisiniz...gercektan teyzemin cok incitici sozleri var bunu sadece bana degil herkesin arkasindan soyler;mesela kardeslerinin karisi hicbri onu sevmez ve aramaz teyzemde arkalarindan derki bizim sirtimizdan adam oldular ekmek yediler birgunde arayip sormazlar simdide bizi beyenmezler der....herkesi hor gorur bazen tlfnda konustugumuzda bir tane kizi var ona bile satasir yok pasakli yok obez okuz gibi yiyor ne bilim bunun gibi seyler:eskiden teyzemi bana kotulediklerinde zoruma giderdi simdi ise onlara hak veriyorum niye meslegi var diye kendini herkesten cok ustun goruyor daha teyzem 36 yasinda almanyadaki teyzem okadar dogalki 25 yilini almanyada gecirmis doktor birgun ona kirilmadim birgun daha ben doktorum bile demedi hamileligimde enbuyuk destekcimdi kendisi jinekolog ama hep dogal halinde eminim turkiyedeki teyzem almanyadaki teyzemin yerinde olsa babasini bile tanimazdi.....

size 2 ornek vereyim bir kac sene once abimin dugunuydu evde baya kalabalikti dugun icin gelenler felan neyse yemek yedik herkes kalkti annemde mutfakla mesguldu teyzeme dediki kardesim sofrayi toplarmisin teyzem acti agzini yumdu gozunu sen ne hakla bana milletin onunu topla dersin ben koskoca ogretmenim....annem alcak sesle tatam tamam ben toplarim demisti gelen bir misafir bana teyzen ogretmen olmus ama adam olamamis bu sonucta ablasinin eviydi ve dugun eviydi elbet yardim etmeli.....ikincisi benim teyzem sosyolojiyi okudu amcamin kizi hep ona bayan sosyolog derdi teyzem havalara ucardi bende 2 sene once tlfn actim teyzeme direk madam sosyolog nasilsin diye sakalastim ve bunda kattiyen art niyetim yoktu etmedigi lafi birakmadi ne saygisizligim kaldi nede terbiyesizligim bende dedim senle sadece sakalasmak istedim sen hep derdin ben sosyologum diye eger bu kelimeden rahatsiz olduysan ozur dilerim diyerek kapattim telefonu zaten cok uzun bir surede aramadim.....gecenlerde ablamla tlfnda knusuyoruz o anlatti hani bu olayi enistem gitmis anneme demiski o yurt disina gitti tok yedide ondan boyle konusuyor.....ben ablama dedimki cok sukur turkiyedede tok yordum hayatimda cok guzeldi ama ozaman aptaldim hem evimize gelirler her sene bizi kullanirlar tatillerini yaparlar etmedigi kirici igleyeci laflari birakmazlar cevabini vermedim simdi bu sakayi yaptim tok yedim diyemi keske ablam zamaninda soyleseydi cevabini verirdim gercekten teyzem ne konustugunu bilmiyor

Konu Sahibi Size Çok Kızdım..
O Size Saygısız v.s. Bilmem Ne Derken Siz Ne Diyorsunuz ?

neden kizdiniz anlayamadim....tabiki cvb verdim saygimin terbiyemin bana yettigini bizimle ugrasacagina kadar kendi edebi derslerini cocuklarina saklamasini asil isi onlari egitmesini oldugunu saygisizlik yapmadigimi sadece teyzem oldugun icin sakalasmak istedigimi soyledim ben bu kelimeyi defalarca soyledim hic umursamamisti nedense ogun patladi teyzemin guldugu anda bile ani cikislari vardir nedense

zaten annemin hep bizi bastirmasiyla bu hale geldiya...dun aksam annem bizdeydi olayi daha once anlatmistim oda teyzendir buygundur benim kardesimdir diyor benim ev tlfn trye ucretsiz aramalari 2 tane telsiz tlfn var birinde num.kayitli digerinde ise hic num.yok numarali tlfnu sakladim annem gelince teyzemi arayacakti tlfnu istedi bilmiyorum dedim illa biliyorsun sen yerini dedi bende evimden onu aramani istemiyorum num.silecektim ama birturlu firsat bulamadim arayacaksan onu kendi tlfnunla ara dedim tlfnu vermedim benim evde onunla konusmasini istemiyorum cunku yine bana ablama laf atacak bende duyacam tabi patlayacam zaten benim en buyuk hatam teyzem ne laf soylerse soylesin cevabini veremem turkiyedeyken daha ben nisanliyken 1 defa cevabini verdim oda gitmis herkese soylemis yegenim evden beni kovmus keskede kovsaydim ama bu lafi yemeseydim ama birgun onu arayip cok kotu patlayacam elbet.....

Kızmamın Sebebi Sizin Saygınızdan Ötürü Sustuğunuzu Sanmam..
Çünkü Kendini Bilen İnsan; Saygısızlık Etmeden de Usulünce Konuşabilen İnsandır..
Karşısındakini Yerin Dibine Sokandır..

Bazı İnsanlar Vardır, Hatası Olur Köşeye Çekip Uyarılır..
Ama Bazıları da Var ki Ancak Toplum İçinde Rezil Olunca Aklı Başına Gelir..

Son düzenleme:
Neden ögretmenler böyle ya anlamadim gitti. Asil onlarin saygili akilli olmasi gerekmez mi ? benim ailemde 3 ögretmen var 3 de öyle. Kendilerini bir sey saniyorlar. Cok komplexliler. Allah var bir kötü kelime isitmedim ama bir hava bir tafra nedir bilemedim gitti. Ben doktora yaptim bu kadar hava atmadim. Yani egitim nedir ki baskasini egitimi icin asagi görmek mi? Ailede diyorum birlikte büyüdük ama bir sogukluk bir hava bilmiyorum. Baskalarininda dikkatini cekmis gelip bana sen baskasin onlardan daha egitimlisin ama onlar gibi havali degilsin diyorlar.

Size gelince bir kiskanclik söz konusu olabilir. Bir araya gelmek zorunda degilsiniz. Baskalarini asagilayan bir insanin icin de bir asalik komplexi vardir. Kendini iyi hisseden birisi niye baskasini asagilasin ki. Hep öyle birisi vardir ailede ben birinciyim ben süperim diyen. Bence kafaniza takmayin teyzenizi her gün görmüyosunuz tatillerde de bir araya gelmezsiniz olur biter. Ayrica kendi kaybetmis oluyor. Insanlari kendinden uzaklastikca yanliz kalan yine kendisi.

Bir sey merak ettim neden tatil parasi size ait ? Siz bütün sene calisip tatil icin biriktiriyorsunuz bir de yabanci memlekette. Yurt disinda paralari agactan mi topluyorsunuz ? Orada hangi iste calistiginizi sormuyacagim ama kidemli bir isiniz yoksa neden siz ödüyorsunuz ? bir kez de teyzeniz büyüklük yapsin sizi tatile götürsün. Madem 7800 lira maasla calisiyor ve hava atiyor.

Bence siz teyzenizi bu duruma getirmissiniz o da kendini bir bulunmaz hint kumasi sanmis.Bak beni severler hep asagalarim hep tatile götürürler her seyimi karsilarlar gibisinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…