Teyzem ve kuzenim... bu sorunu nasıl halledebiliriz?

GazozGofret

Moonlight Sonata...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
4.164
1.938
248
İstanbul
şuan moralim gerçekten çok bozuk :59: bugün teyzemler gelecek yanımıza teyzemin 11 yaşında bi kızı var... hiç söz dinlemez çok yaramaz v.s işte :14: bu sabah diğer teyzem annemi aramış anlatmış kuzenim iyice çığrından çıkmış sınıfta herkesle kavga ediyormuş geçen gün bi çocukla kavga etmiş sınıfın perdeleri mi ne yırtılmış :53: birbirlerine kötü kelimeler küfürler etmişler :53: ve öğretmeni veli toplantısında herkesten memnunum bu sınıfta bi senin kızından bıktım artık demiş çok terbiyesiz demiş :14: ama teyzemde de suç var o da küçüklüğünden beri döver çocuğu :14: annemle çözüm bulmaya çalışıyoruz teyzemle de konuşup psikoloğa gitmeleri için ikna etmeye çalışacağız :26: ne yapmalıyız sizlerden de fikir istiyorum kk bayanları ? :10:

çocuğun paylaşmadığı bi problemi olabilir bi psikoloğa götürmelisiniz bence

Size geleceği için mi sorun yapıyorsunuz?
Bu yaştaki bir çocuğun bu halde olması beni çok üzdü.
Şiddete son derece karşı olan ben böyle annelere çok ağır cezalar verilmesini isterim hep.
Ne demek savunmasız bir çocuğa üstelik kendi çocuğuna vurabilmek. Ben sokaktaki bana zarar verebilen bir çocuğa bile el kaldıramam. Onlar o kadar günahsız, savunmasız ve netler ki.
Lütfen aile içinde birlik olun ve o çocuk için ne yapılması gerekiyorsa planlayın.
Size gelmesi de bu anlamda fırsat olabilir

aslında ailede şiddet gören çocuklar daha ezik olurlar sosyal hayatta öyle pek yırtık olmazlar ama sizin kuzeninizde ters etki yapmış herhalde. çocuğun bence psikiyatrik tedaviye ihtiyacı var ama asıl ıslah edilmesi gereken o yavrucak değil teyzeniz.

Önce teyzeniz bir psikologa gitmeli kesinlikle. Anne değişmedikten sonra, çocuğa uygulanacak tedavinin pek işe yarayacağını düşünmüyorum.

kuzeniniz annesinden intikam alıyor bence.. teyzenize bunu anlatmayı başarabilirseniz bir nebze olsun düşünmesini sağlayabilirsiniz. yazık 11 yaşında çocuk dayak arsızı olmuş.. çocuğun artık hiç bir şeyden korkusu yok ki . ne de olsa yaşayabileceği en ağır şeyi yaşamış. hayatında en güvendiği en sevdiği insandan şiddet görmüş. şimdi de yaptığı her eylemde ne olacak ki en fazla bir kez daha annem beni döver diye düşünüyordur. bence bunları teyzenize de gayet net bi dille ifade edin ve öyle ya da böyle anlamasını sağlayın. yoksa bu problemler ilerde sınıfın perdesini yırtmaktan çok daha ilerine gider. yazık etmesin çocuğuna kendisi daha çok üzülür sonra...

Size geleceği için mi sorun yapıyorsunuz?
Bu yaştaki bir çocuğun bu halde olması beni çok üzdü.
Şiddete son derece karşı olan ben böyle annelere çok ağır cezalar verilmesini isterim hep.
Ne demek savunmasız bir çocuğa üstelik kendi çocuğuna vurabilmek. Ben sokaktaki bana zarar verebilen bir çocuğa bile el kaldıramam. Onlar o kadar günahsız, savunmasız ve netler ki.
Lütfen aile içinde birlik olun ve o çocuk için ne yapılması gerekiyorsa planlayın.
Size gelmesi de bu anlamda fırsat olabilir

bize gelmesini sorun yaptığımı nerden çıkardınız anlamadım :68: . bu olanlara üzüldüm ben sadece . :51:

kuzeniniz annesinden intikam alıyor bence.. teyzenize bunu anlatmayı başarabilirseniz bir nebze olsun düşünmesini sağlayabilirsiniz. yazık 11 yaşında çocuk dayak arsızı olmuş.. çocuğun artık hiç bir şeyden korkusu yok ki . ne de olsa yaşayabileceği en ağır şeyi yaşamış. hayatında en güvendiği en sevdiği insandan şiddet görmüş. şimdi de yaptığı her eylemde ne olacak ki en fazla bir kez daha annem beni döver diye düşünüyordur. bence bunları teyzenize de gayet net bi dille ifade edin ve öyle ya da böyle anlamasını sağlayın. yoksa bu problemler ilerde sınıfın perdesini yırtmaktan çok daha ilerine gider. yazık etmesin çocuğuna kendisi daha çok üzülür sonra...

evet bende böyle düşünüyorum çok doğru söylüyorsunuz. ilerideki daha fena seyler yapmasından korkuyorum :26:

Önce teyzeniz bir psikologa gitmeli kesinlikle. Anne değişmedikten sonra, çocuğa uygulanacak tedavinin pek işe yarayacağını düşünmüyorum.

haklısınız :68:

canım 11 yaş bi kız çocuğu için oldukça tehlikeli bi yaş, ergenliğe girdiği bi yaş, hatalara açık olabilir, öğrenim hayatını mahvedebilir...
bence iş kesinlikle teyzende bitiyor, bence kızını suçlayacağına ergen psikolojisiyle ilgili öğrenmesi gereken ne varsa öğrensin, uzmanda çözüm olabilir ama bence mutlaka teyzende gitmeli, teyzende gitmeli derken kızının yanında değil yani, bizzat kendide gitmeli
:13:

Son düzenleme:
canım 11 yaş bi kız çocuğu için oldukça tehlikeli bi yaş, ergenliğe girdiği bi yaş, hatalara açık olabilir, öğrenim hayatını mahvedebilir...
bence iş kesinlikle teyzende bitiyor, bence kızını suçlayacağına ergen psikolojisiyle ilgili öğrenmesi gereken ne varsa öğrensin, uzmanda çözüm olabilir ama bence mutlaka teyzende gitmeli, teyzende gitmeli derken kızının yanında değil yani, bizzat kendide gitmeli
:13:

bizde annemle bu görüşteyiz ileride 1-2 yıl sonra kimse tutamaz bu çocugu . Allah korusun evden kaçar diye korkuyoruz çünkü sürekli annesinden intikam alma düşüncesinde..:44:

Back
X