Teyzem, Vicdan.. :((((

sumoshh

İstanbul
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.689
1.231
78
Merhaba kızlar
Diyceksiniz ki ne problemli kızmışsın, evet öyleyim biraz :KK16:

Annemler 15 kardeş, hepsi aynı anneden babadan.. Annem 14 numara. Annemle teyzem arasında 20 yaş var. Teyzem haliyle torun torba sahibi. Kızı mutsuz bi evliliğin içinde, şiddet kv görümce geçimsizlik ne ararsanız var. Ki el bebek gül bebek büyümüşken. Her neyse oğlunu da 32 yaşında evlendirdi, ve oglunun işi dolayısyıla başka şehire gitti evi de taşıdı. Gelin teyzemi istemedi teyzem 1 yıl yanlarinda durdu, istememekte haklı olabilir teyzemin dili biraz sivri çünkü. Tabiri caizse ortada kaldı teyzem, diğer teyzelerim dayılarım umursamadı.. Annem kıyamadı teyzem 3 yıl bizde kaldı.. Babam Allah rızası için birşey demedi. Sonra durumu biraz toparlayınca bizim binanın yanındaki binaya teyzeme ev tuttuk. Yardımlarla teyzemin evini dayayıp döşedik. Maddi durumumuz iyi değil ama elimizden geleni yaptık. Bu arada teyzem yaşlı ama hâlâ kendi işini kendisi görebiliyo yemek yapmak vs. Şimdi yalnız yaşıyor ama genelde bizde olur.
Geçen sene katarakt ameliyatı oldu, annem baktı engelli kardeşime rağmen. Oğlu kalkıp gelmedi, kızı da aynı ilçede olmamıza rağmen yabancı gibi "geçmiş olsun" a geldi. Öteki gözünden de oldu yine annem baktı.

Özür diliyorum çok uzattım; şimdiki problem şu ki teyzemin bacağına platin takılması gerekiyor ameliyat olacak. :KK43: katarakt gibi değil belli bir süre yürüyemiycek wc ihtiyacını tek basına gideremiycek yerinden kalkamıycak. Kızından oğlundan ses yok. Kimsenin umrunda değil. Annem ben nasıl bakıcam kardesinle diyo (kardesim ayrica hiperaktif yerinde durmuyor.). Bi yandan da vicdanımız sızlıyor

Allah aşkına siz söyleyin napalım:cry:

Hiçkimseden ses cıkmıyor, ameliyat da olması gerekiyo. Bi yandan kardeşim...

Ben annenin yerinde olsam,yeğenlerimi arayıp bir güzel kulaklarını çekerdim.Söylemezsen kimse anlamıyor,biraz bam tellerine dokunmak lazım.Teyzen söylese belki anlamazlar,kapris derler.Ama annen söyleyince kafalarına dank eder belki.

Ben annenin yerinde olsam,yeğenlerimi arayıp bir güzel kulaklarını çekerdim.Söylemezsen kimse anlamıyor,biraz bam tellerine dokunmak lazım.Teyzen söylese belki anlamazlar,kapris derler.Ama annen söyleyince kafalarına dank eder belki.
Daha önce annem bi konuşma yapmıştı onlara, teki kocasından korkuyo öteki de karısından. Gercekten karisindan korkuyo adam. Ama teyzemin kızı kalp hastası kaynanasına yıllardır bakiyo. . Ben anlamıyorum bu işten

Teyzenin çocuklarının arayacaksiniz gelecekler bence de sizin yaapabileceginiz seyler de bir yere kadar. Yani bir cok şeyle de anneniz ilgilenmiş zaten bıkmış da olma ihtimali var. Herker ustune düşeni yapmali bu konu da sizden cok onlarin yapmasi lazim zaten

Valla kardeş evlatlarindan hayır yokmuş allah böyle evlat vermesin.
Ya sizde teyzeni dışlayacaksiniz ilgilrnmeyeceksiniz yada kabullenip bakacaksiniz.
Acaba siz ilgilenmeswniz mecbur kalıp evlatları bakar mı?
Ayrıca bakıma muhtaç olan anne ya da baba çocuklarına nafaka davası açabilir.

Teyzenin çocuklarının arayacaksiniz gelecekler bence de sizin yaapabileceginiz seyler de bir yere kadar. Yani bir cok şeyle de anneniz ilgilenmiş zaten bıkmış da olma ihtimali var. Herker ustune düşeni yapmali bu konu da sizden cok onlarin yapmasi lazim zaten
Evlatları hayırsız, kızı arada sırada gelir bulaşık yığar gider, daha evin tozunu almışlığı yoktur. Iki lafından biri de "kocam.." olur. Gelini de teyzemle konuşmuyo, oglu Mersinde. "Gelin bakın desek alacagimiz cevap belli.. teyzemde yazık mahcup bize karsi. Yine de agzinda hep evlatlarim yavrularim...

Valla kardeş evlatlarindan hayır yokmuş allah böyle evlat vermesin.
Ya sizde teyzeni dışlayacaksiniz ilgilrnmeyeceksiniz yada kabullenip bakacaksiniz.
Acaba siz ilgilenmeswniz mecbur kalıp evlatları bakar mı?
Ayrıca bakıma muhtaç olan anne ya da baba çocuklarına nafaka davası açabilir.
Ilk ameliyatinda annem sinyalini vermişti 2.cisine ben bakmam gibisinden. Umurlarinda olmadı, hastaneye bile gelmedi kızı. Eve geldi. Oğlu da yalandan bi "alo" dedi. Anne yüregi dava acamazko o..

Teyzeniz için gerçekten üzüldüm... İçim sızladı. Allah herkese hayırlı evlatlar versin İnşallah.. ileride o evlatları çooook pişman olur kafasını duvarlara vurur ama iş işten geçmiş olur.. Umarım bir çözüm bulursunuz anneniz zaten elinden geleni yapmış fazlaca..

Annene helal olsun ablasını ortada bırakmamış:cry:

doğurup büyüttüğü evlatları başından savmış resmen evlatlarına söylesin en azından bir bakıcı tutsunlar

hayırsızlar
Allah herşeyin hayırlısını versin.

Daha önce annem bi konuşma yapmıştı onlara, teki kocasından korkuyo öteki de karısından. Gercekten karisindan korkuyo adam. Ama teyzemin kızı kalp hastası kaynanasına yıllardır bakiyo. . Ben anlamıyorum bu işten
Kendileri bakmak istemiyorsa o zaman bakıcı tutsunlar,bakıcı olayınada mı yanaşmıyorlar.

oglu da, esi de vicdansizmis.
Ne kadar sevmezsen sevme, insan kayinvalidesinin sagligi bozuksa istemese bile evine getirtir, bakmak istemiyorsan da bakici tutarsin.
Sonucta anadir.

oglu da, esi de vicdansizmis.
Ne kadar sevmezsen sevme, insan kayinvalidesinin sagligi bozuksa istemese bile evine getirtir, bakmak istemiyorsan da bakici tutarsin.
Sonucta anadir.
En çok da zoruma giden, çocukları annemin elini ayağını öpmelerine rağmen bayramda kandillerde aramazlar bile. Zavallı annem..

Evlatları hayırsız, kızı arada sırada gelir bulaşık yığar gider, daha evin tozunu almışlığı yoktur. Iki lafından biri de "kocam.." olur. Gelini de teyzemle konuşmuyo, oglu Mersinde. "Gelin bakın desek alacagimiz cevap belli.. teyzemde yazık mahcup bize karsi. Yine de agzinda hep evlatlarim yavrularim...

Kıyamam ben o güzel teyzeme =((
Evlat işte kötü de olsa kıyamıyor insan
Annenizin işi zor, laftan anlamaz o tipler
Ama en azından bir iki ay için bir bakıcı tutmaya yardım edebilirler
Eviniz yakınmış zaten, sizinde bir eliniz üzerinde olur, atlatırsınız inşallah
Diğer kardeşlere de bildirebilirsiniz durumu
Herkes bir ucundan tutsa kimseye yük olmaz bakıcı parası

Kıyamam ben o güzel teyzeme =((
Evlat işte kötü de olsa kıyamıyor insan
Annenizin işi zor, laftan anlamaz o tipler
Ama en azından bir iki ay için bir bakıcı tutmaya yardım edebilirler
Eviniz yakınmış zaten, sizinde bir eliniz üzerinde olur, atlatırsınız inşallah
Diğer kardeşlere de bildirebilirsiniz durumu
Herkes bir ucundan tutsa kimseye yük olmaz bakıcı parası
Neler aklımıza gelmediki.. Herkes kendi derdinde, o ilk ameliyatında anladık aslında. Teyzem kimsenin umrunda değil, 5 kuruş vermezler. Teyzeme ev kurarken bi iğne almamış insanlar. Vicdanimizla basbasa kaldik. Annemde küçük degilki 50 yasinda

annenizin işi zor. Hem kardeşinizle hemde ablasıyla uğraşmak zorunda. Belliki teyze çocukları hayırsız. Sende yardımcı olsan ana kız bu durumun altından da kalkarsınız. Allah yardımcınız olsun

Yanlis anlama da, teyzen de sanirim iyi yetistirmemis cocuklarini.
O annesine babasina bakti mi ? ya da kayinvalideye filan ?
Teyzem görümcesinden kaynanasindan cok cekmis. Annemi yetiştiren de teyzem. Ha teyzemin tek hatasi sivri dilli olmasi

Back
X