Kizlar bir konu da daha sizlere danismak istiyorum.teyzem annemden bir iki yas kucuk, 50 yasinda.esinden ayrildi universitede okuyan sehir disinda bir oglu var sadece genellikle bos o yuzden,yalniz yasiyor sik sik bize geliyor,simdi ben 26 yasindayim.annem emekli ve zamanini daha cok babamla gecirir.pek sosyal degillerdir.ben mesela sabah spora gidicem,hani evde konusulur ya yarin basliycam falan diye teyzem hemen ben de seninle geleyim diyor,diyelim alisverise gidicem beraber gidelim diyor,ben bi kiyafet alsam kilosuna yasina bakmadan bi deneyeyim diyor,surekli ben senin yasindayken soyle guzeldim,erkekler pesimde kosardi falan diyor,aksam arkadaslarimla cikacak olsam bende geleyim diyor,simdi yuksek lisansa hazirlaniyorum alese ne zaman kitaplari acip ders calisacak olsam hadi beraber calisalim bana sor sorulari diyor,kuafore gitsem gelmek istiyor,onu ekip kendimce plan yapsam bozuluyor,arkadaslarim onun yaninda rahat edemiyor hakli olarak,anneme soyluyorum,biliyorum kizim ama ne diyim laftan anlamiyor diyor.cok fazla genclik sendromu yasiyor ve benle ozdeslestiriyor kendini.cok rahatsiz oluyorum.ama hergun bizde sabahtan geliyor,aksama kadar,onunla konustum aslinda diyorum ki sen 50 yasindasin ben 26 yasimdayim birlikte gecirebilecegimiz geciremeyecegimiz zamanlar var,ne olur bu kadar birlikte hareket etmeyelim diyorum ama once anlamis gibi davraniyor sonra ayni tavir.sonra da anneme kotuluyor beni.icinden cikamiyorum sizce ne yapayim.
Yaa tamam teyzedir, yeğenisin falan ama her yere de peşinde gelmek zorunda değil ki..
Benim annem bile arkadaşlarım geldiğinde çıkardı siz rahat rahat oturun diye..
Bence annenle birşeyler yapsın..
Annene söyle o niye kendi takılmıyor da senin peşine takılmasına izin veriyor ki?
yiğeni olduğun için seninle vakit geçirmeyi seviyordur belkide.
Bu yuzden ona uygun kurslar falan arastiriyorum.bak surda su var gitsene falan diyorum.beraber gidelim diyor.o ortam benim yasima uygun degil diyorum,benim yasimda ne var ki ben boyle ortamlara giriyorum diyor.Süper teyze bu demekkiiiibenim teyzemler o yaşta yerinden kalkamıyor ya maşallah ona :26:
Bence söylenece olanı sen söylemişsin ,ama neden anlamıyor acaba..Ona kendi yaşıtı olan aradaş bulmak lazım heralde:26:
İnsanların zor zamanları olur, teyzem eşi öldüğünde iki yıl resmen bizde kaldı. Hepimiz dört döndük etrafında, 35 yıllık eşini kaybetmiş, çocukları evlenmiş, kendisini çok yalnız hissediyordu. Ağır depresyonla başa çıkmaya çalışıyordu, yorgan tepesinde günlerce yattığını bilirim. Çocuklarını bile görmek istemedi bir zaman. Sonra yavaş yavaş döndü hayata, annemin ölümü ile bir daha yıkıldı. Velhasıl tayzen 50 yaşında düzenini bozulmuş bir kadın. Alıştığı hayattan başka bir şey bilmiyor, o yaştan sonra arkadaş edinmek ,yeni uğraşlar bulmak, yeni bir hayata başlamak zor. Belli ki yaşayamadığı çok şey var, seninle onları telafi etmeye çalışıyor.
Senin açından zor bir durum ama hayatta böyle şeylerde var, o da senin ailenin bir parçası, madem sana yakın hissediyor kendini bir yardım almasını sağlayabilirsin. Birlikte doktora gidebilirsiniz, ona yeni yaşamına uyum sağlaması için yardımcı olabilirsin. Bu da bir hayat tecrubesidir ve inan bana büyük sevaptır. Adım adım onu kendi başına bir düzen kurması için cesaretlendirebilirsin. Şu an derin bir boşlukta olduğunu anladım yazdıklarından, Allah yardımcısı olsun, muhakemesini kaybetmiş demek ki, yardıma ihtiyacı var, yalnızlık zor çok zor...
valla işin gerçekten zorr..benimde teyzem var evlidir ama içi hala kaynar hareketli cana yakın kafa dengi ama hiç bu tür ısrarları olmadı.sadece ben arkadaşlarımı davet eder teyzemi çağırırım o zaman gelir şenlendirir o kadar.bence internet ortamına sal..oyunduu arkadaştı.eski arkadaşlarını bulur okey oynar sohbet eder.malum int bağımlılık belki çözüm olur
valla o zaman Allah kolaylık versin..annenlerde arkandaysa kaçıcaksın..yada açık açık diceksin ağlasın zırlasın takma..dekii arkadaşlarım istemiyor yada özel bir planım var de.başka yolu yok
e peki kendi sıkılmıyo mu sizin arkadaşlarınızın yanında?
yani sizin muhabbetiniz geçmişiniz var sonuçta ister istemez olayın dışında kalır gibime geliyor
Süpermis,ne eglenceli teyze
Keske benimde teyzemöyle olsa, tabi bukadar abrtili deyil
Evet ben de buna uzuluyorum.bana yapsin dert degil de disardan insanlar guluyor haline.simdi babam beni yurt disina dil egitimine gonderecek,beraber gidelim diyor,para ayarliyor,anneme de beraber gideriz sen de merak etmezssin diyor.ben cildircam.annemle tartistim bugun.sen konussan yapamaz,bu kadar icimiz de olmasin,hayatimi etkiliyor dedim,annem hic soylemez ,bana ne haltlar yemek istiyorsan teyzeni istemiyorsun yaninda dedi.o kadar etkilemis annemi.ben burda dertlesip biraz rahatlamak istedim.yoksa biliyorum kim ne yapabilir ki.gençlikte yaşayamadıklarının acısını şimdi çıkarmaya çalışıyor belliki haklısın senın çin tahmul edılemez bişey
bence kırılsada darılsada yerını bılmesnı sağlamalısın bence bu kendısı içinde ıyıı komık düşürüyor kendısınıde
Yok sikilmiyor,iste.kendini 50 yasinda gormuyor ki o.empati kurmuyor,insanlarin rahatsizligini anlamiyor.o kadar ki benim yakin arkadaslarimi arayip benden habersiz evine davet etmis,iceriz hep beraber gelin diye.kiz beni aramasa bana soylemiyor bile.annemle sok olduk.dusunun beni ortamdan ekarte edip kendi o insanlarla iletisime gecmeyi bile deniyor.ama bunlar kiz muhabbeti,erkek falan yok icinde,oyle birsey yapmiyor yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?