6 aylık bebeğim var. Kendi iş yerim var. Avukatım. Yeni oldugum için çok mesgul degilim ama gelen giden oluyor illa. Sosyal bilimler alanında tez yazmam gerek. Son dönemim. Yanmasın o kadar uğraştım. Sabah erken kalkıp yazamıyorum akşam bebeğimle ilgileniyorum yazamıyorum gün içinde yazamıyorum. Gün içinde müsaitim ama ofiste yok haber oku yok BDVda takıl yok komsu avukatla kahve iç sonra bir iki gelen giden olunca pat gün bitti. Kitapları her gün getir götür yapıyorum ama açmıyorum bile. Siz nasıl yaptınız? Biraz gaza ihtiyacım var. Nolur oneri verin
Evet niye anlamıyorum bütün konuları okumak ve ilgimi çeken konuların bütün yorumlarını okumak gibi bir hastalığa tutuldum. Çok muzdaribim. Bağımlı gibi hissediyorumBDV yi kapat
Kimse bize kahve içmeye gelmiyor ya da biz gitmiyoruz mesela bana ilginç geliyor burada da varmış o komşuculuk ama bana 15 yıldır denk gelmedi
Haber vs de sürekli bakma iki site olsun sabah çayını içerken oku
Başla teze hergün gelen giden de olmaz randevuları da aynı güne ver mesela bana bugün ona yarın değil ikimizi peş peşe topla
Hatta peş peşe aralıksız ver yoğun da görünürsün
Burada takılma demiş miydim en çok Zaman yiyen o
Yorumunuz için teşekkürler. Tez yazmak çile haline dönüştü benim için artık sadece o kadar ders ve seminer dönemini verdim ziyan olmasın diye bitirmeye çalışıyorum. Kariyeri falan umrumda değil. Of.Zaman yönetimini halletmeden tezi yazmanız zor görünüyor.
Gerekirse bu platformdaki üyeliğinizi dondurun.
Kariyeriniz için komşu avukatla içtiğiniz kahve mi önemli yazdığınız tez mi?
Gerekirse bunu büyükçe bir not kağıdına yazıp ofisteki bilgisayarın kenarına yapıştırın.
Bilişsel hatırlatma yapın kendinize.
Tez yazarken sadece kitaplardan yararlanmıyorsunuzdur sanırım,
alıntı yapacağınız bütün akademik makaleleri belirleyip indirin ilgili sitelerden, sonra toplayın bir usb'ye açtığınız tez klasörüne,
her an yanınızda olsun.
Yüksek lisans yaparken usbm en değerli eşyamdı,cüzdanımın arka gözünde saklıyordum hep yanımda olsun diye.
Kısacası değerli avukatım yeter ki bu işi tamamlamaya gönlünüz olsun.
Çaresi bulunur.
Evet niye anlamıyorum bütün konuları okumak ve ilgimi çeken konuların bütün yorumlarını okumak gibi bir hastalığa tutuldum. Çok muzdaribim. Bağımlı gibi hissediyorum
İşin kötü tarafı ben zaten siteye pek giriş yapmıyorum. Genelde dışardan okuyorum. Ama haklısınız artık kendime bir yemin bir söz vereyim girmek yasak tez bitene kadar diye.Bu konuda yalnız değilsin bu hastalık
Ben geçen sene bir altı ay ara verdim herkes endişelendi vs özelden arayıp sordu saolsunlar
Ama dikkat dağılıyor Zaman çok gidiyor
Yani sana girme diyoruz da bak biz de buradayız senin en azından tezin motive kaynağın var
Bir de girmeyince okumayınca arada baksan da yazmayınca alışkanlık sönümleniyor seni evde meşgul edecek Kocaman bir de Bebek var
Girme buraya seneye gelirsin
Yine de bitirmek kariyerinize olumlu etki yapacaktır.Yorumunuz için teşekkürler. Tez yazmak çile haline dönüştü benim için artık sadece o kadar ders ve seminer dönemini verdim ziyan olmasın diye bitirmeye çalışıyorum. Kariyeri falan umrumda değil. Of.
Seminerimi teze cevirecegim 40 sayfa halı hazırda seminerim var danışman hocam akademik camiadan olmayanarı çok zorlamadıklarını 80sayfa civarı yazsam yeterli olacağını söyledi geri kalan 40 sayfayı kendim yazabilirim diyerek bahsettiğiniz yerlerden yardım almak istemedim ama bitmiyor.Yine de bitirmek kariyerinize olumlu etki yapacaktır.
Hayatın bize ne getireceği belli olmaz.
Şu anda gençsiniz,kendi işim var diye düşünüyorsunuz ama hayat sürprizlerle dolu.
Belki ilerde çok büyük bir hukuk bürosundan cazip bir teklif alacaksınız,tez sizi diğer adayların önüne geçirir.
Belki serbest avukatlık süreçte sizi yoracak,bir üniversitede yarı zamanlı sözleşmeli okutmanlık yapacaksınız.
Kısacası diplomanın zararı olmaz.
Çok önensemeden yazacağım diyorsanız tez için profesyonel danışmanlık veren firmaları var onlardan yardım alın ücret karşılığında...
Ooo yarısı hazırmış zaten 40 sayfayı yazmakta ne var?Seminerimi teze cevirecegim 40 sayfa halı hazırda seminerim var danışman hocam akademik camiadan olmayanarı çok zorlamadıklarını 80sayfa civarı yazsam yeterli olacağını söyledi geri kalan 40 sayfayı kendim yazabilirim diyerek bahsettiğiniz yerlerden yardım almak istemedim ama bitmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?