Tezli mi tezsiz mi?

Tatszhayat

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2020
626
386
103
30
Herkese hayırlı akşamlar. Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlara sormak istiyorum. Sözleşmeli öğretmenim. İki buçuk sene sonra tayin hakkım olacak. Ancak görev yaptığım okulun hizmet puanı çok düşük. Memleketime tayin olamam bu kadar puanla. Ben de yüksek lisans yapmayı düşündüm, artı puan verildiği için. Tezsiz düşünüyorum. Tezli için yabancı dil isteniyor mu acaba çok daha zor mu tezsize göre ? Yoksa yüksek lisans yapmışken tezli mi yapayım diye düşündüm. Ama onun için de ALES gerekiyor. Ayrıca e twining projesinde yer almayı düşündüm ek 15 puan geldiği için. Üye oldum ama tecrübesiz olduğum için projelerine dahaki etmek istemiyorlar pek. Öğretmen arkadaşlarım, bildiğiniz güzel bir proje var mıdır ayrıca ? Branşım okul öncesi

Tezsiz bile kazansan yani paralı yüksek lisans tez yazıyorsun diye biliyorum ben. Hatta 2014 mezunluğumda 1500 tl ye yükseği yapacaktım tezsiz olarak hani tezsizdi falan makarası yapmıştım diye hatırlıyorum 🤔

Fakülte şartlarına göre değişiyor galiba. Ama bi kere yapın tezli yapın ales aranıyor ama iyi yds puanıyla rahat yaparsınız. Bende tezli yapmayı düşünüyorum nasip olursa. Bizim hocamız tezlinin daha avantajlı olduğunu söylemişti

Öğretmen değilim fakat tezli yapmanız daha iyi olur kanatindeyim. Dil isteyebiliyorlar bu arada.

Herkese hayırlı akşamlar. Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlara sormak istiyorum. Sözleşmeli öğretmenim. İki buçuk sene sonra tayin hakkım olacak. Ancak görev yaptığım okulun hizmet puanı çok düşük. Memleketime tayin olamam bu kadar puanla. Ben de yüksek lisans yapmayı düşündüm, artı puan verildiği için. Tezsiz düşünüyorum. Tezli için yabancı dil isteniyor mu acaba çok daha zor mu tezsize göre ? Yoksa yüksek lisans yapmışken tezli mi yapayım diye düşündüm. Ama onun için de ALES gerekiyor. Ayrıca e twining projesinde yer almayı düşündüm ek 15 puan geldiği için. Üye oldum ama tecrübesiz olduğum için projelerine dahaki etmek istemiyorlar pek. Öğretmen arkadaşlarım, bildiğiniz güzel bir proje var mıdır ayrıca ? Branşım okul öncesi
hangi üni dusunuyorsunuz bilmiyorum ama her universite dil istemeyebiliyor. ben tezsiz i bitirip sonra tezliye cevirdim. tezsizin gelecegi yok yani eger akademik kariyer dusunuyorsaniz ise yaramaz. tezsiz 1 bucuk yilda biter, tezliyi 3 yilda bitirebilirsinjz. bir de eger tezsiz yaparsaniz dahi 'proje' adi altinda tez hazirlatiyorlar:) benim proje yani tez sürecim cok sancili gecmisti. tezsizde proje hocani kendin seçemiyorsun, enstuti veriyor seni. ben hic istemedigim bir hocaya dusmustum. eger tezsiz e baslayip tezli ye cevrirseniz bilemem tabi o da sectiginiz bolumle alakali. harc ucreti de tezsiz de daha yuksek oluyor

Eğer hizmet puanı için yüksek lisans yapmak istiyorsanız tezsizin ek puanı 30; tezlinin ek puanı 50.

Tezli yap tezsizin bir kıyağı yok işine yaramaz ve komik bı çaba olur :(

Teşekkür ederim verdiğiniz cevaplardan dolayı. Ben tek amacım hizmet puanımı yükseltmek ama tezli çok sancılı geçiyor diye duymuştum ve tezsiz çabuk bitiyor. Ayrıca ek ücretin yüzde beş daha fazla yatıyormuş diyenduydum

Tezli yap tezsizin bir kıyağı yok işine yaramaz ve komik bı çaba olur :(
Yüksek lisanstan beklentinize göre değişir o durum. Eğer hedefiniz unvan ve yüksek lisanlı olmak ise tezsiz YL yeterli. Amaç akademik kariyer ise tezli YL gerekir. Ama konu sahibi tayinde avantaj sağlasın diye ek puan almak amacıyla istiyor anladığım kadarıyla. Tezsizib 30 ek puan; tezlinin 50 ek puan getirisi var.

Ben mühendisim tezli yüksek lisans yaptım. Okul öncesinde nasıldır bilmiyorum ancak tezsiz için harç odemen gerekiyor ve yine tez kadar olmasa da senden proje yapman istenecek ve bazo üniversitelerde yayın şartı da var tezli de gerçi her üniversitenin kuralları farklıdır. ALES gerekli ama yabancı dil puanı zorunlu değil üniversiteye göre değişiyor yine kurallar. İlerde ben doktora yaparım diyorsan tezli yap ama yok sadece tayin için diyorsan ve ekonomiktir durumun da el veriyorsa tezsiz seçebilirsin.

Yapmışken tez yaz bence. Zaten okulda çalışıyorsun nitel araştırma yapılıyor genelde okul öncesi öğrencilerle. Tezi yürütmen kolay olur. Yüksek lisans tezinde çok orijinal hatasız bir araştırma beklemiyorlar zaten.

Back
X