Yüksek lisans için şansim var mi sizce?

Logistics

Kayıtlı Üye
16 Kasım 2021
1.344
1.350
83
Merhaba herkese. Ben işletme yüksek lisansı yapmak istiyorum. ALES puanım 70 YOKDIL 85 AGNO 3.04 yani 77,60. Başvurmak istediğim okul bir vakıf üniversitesi. Mülakat da var. Lisans okurken kendimi geliştirdim. Sertifika aldım, okul kulübünde görev aldım. Staj yaptım. Alanımda önemli bir eğitime katılıp başarı sertifikası aldım mesela. Ingilizce ve Arapca ogreniyorum. Diksiyonum düzgündür. Okuldan bir tanidikla gorustum. Okuldan tam burslu olarak en fazla 10 kişi mezun oluyormuş ve onların hepsi de akademi dusunmuyormus. Geri kalan öğrenciler de çok başarılı değilmiş. ALES puanım düşük olduğu için biraz endişeliyim. Ama arkadaşlarım mülakatta kurtarırsın durumu diyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Şansım var mı? Okula gidip beraber tez yazmak istediğim hocayla da tanışmayı düşünüyorum bu arada.

tabiki sansın var, ales önemli bi kriter ama mülaktta da kendini gösterirsen neden olmasın ortlaman ve dil de fena değil idare eder. denemeden bilezmsin eger bu yola gireceksen umutsuzluga kapılmadan hareket etmen lazım.

tabiki sansın var, ales önemli bi kriter ama mülaktta da kendini gösterirsen neden olmasın ortlaman ve dil de fena değil idare eder. denemeden bilezmsin eger bu yola gireceksen umutsuzluga kapılmadan hareket etmen lazım.
Teşekkür ederim. ALES de önemli ama bir yere kadar bence. Ben hoca olsam mesela iki lafı bir araya getiremeyen birini almazdım. Umarim başarabilirim 🙏

Bazı üniversitelerde ALES 60 bile yüksek lisans başvurusu için yeterli. ALES 70 almışsınız belki rakipler daha yüksek alesle başvurucak ama bunu düşünüp demoralize olmayın. Agno yökdil puanlariniz gayet iyi, aleste iyi kötü değil. Bence olur ama ALES düşük diye takılıp olumsuz enerjiyi çekmeyin. Olur inşallah moralinizi bozmayın. Belki başvuranlar 2.5 agno, 70yokdille başvuruyor. Eliniz gayet güçlü, başarılar🙏🏻

Bazı üniversitelerde ALES 60 bile yüksek lisans başvurusu için yeterli. ALES 70 almışsınız belki rakipler daha yüksek alesle başvurucak ama bunu düşünüp demoralize olmayın. Agno yökdil puanlariniz gayet iyi, aleste iyi kötü değil. Bence olur ama ALES düşük diye takılıp olumsuz enerjiyi çekmeyin. Olur inşallah moralinizi bozmayın. Belki başvuranlar 2.5 agno, 70yokdille başvuruyor. Eliniz gayet güçlü, başarılar🙏🏻
Teşekkür ederim. ALES baya zorlaştı eskisi gibi yüksek alınmıyor. Bilemiyorum umarım rakiplerim benden güçlü olmaz. Benim basvuracagim okulda 65 ile basvuruluyor en düşük. Mülakat daha önemli olabilir. O okuldan kızın birisi "Bizim okulda yüksek lisans asistanlik bursu diğer okullara göre daha düşük. Bu yuzden şansınız yüksek olabilir" demişti 2 yıl önce.

Back
X