AĞIR SPOİLER İÇERİR, İSTEMEYEN OKUMASIN...
kızlar çok güzel spoiler öğrendim.. sizlerle de paylaşayım.. şimdi yeni bölümü izleyenler bilir, zombilerin alınlarında W işareti görüyoruz bir kaç bölümdür... bunun bir anlamı olduğunu biliyorduk ama bi fikrimiz yoktu...
bu işaret Whisperer isimli bir gruba ait... aynı Rick'lerin grubu gibi dışarda hayatta kalmaya çalışan bir grup ve krallık sistemiyle yönetiliyor.. epey kalabalıklar.. kendini kral ilan eden de Negan isminde bir vahşi.. çok acımasız ve zalim.. haraçla geçiniyorlar...
şimdi gelelim haftaya olacaklara :)
rick'in sürekli uyardığı şey olacak... duvarların bazı çatlak yerlerinden zombiler içeri girecekler... alexandira'nın başı olan kadın Deana ve oğlu bu saldırıda ölecekler.... çizgi romana göre hatta Carl'ın gözü hata kurşunuyla kör olacakmış.. ama ben öyle olacağını sanmıyorum.. normalde ricikinde eli kesilmesi gerekiyordu taa eski sezonlarda ama öyle bişey olmadı.. sanırım senarist Carl'ın da gözünün kör olmasını işlemeyecek...
dışarda yaşayan 4 tane grup var... biri rick ve grubu...
ikincisi bu negan dediğim adamın krallıkla yönettiği grup,
bir grup daha var toprak ve tarımla geçiniyorlar epey kalabalıklar..
biri de şuan ki gördüğümüz alexandria grubu..
gelelim bu gruba neler olacağa?
alexandira grubunun başı olan kadın yani deana zombiler yüzünden ölünce lider rick olacak... rickin sistemiyle yönetim devam ederken bu negan denen adam bunları ele geçirecek ve çok eziyet edecek.. rick ve ekibin çok berbat günler bekliyor anlayacağınız...
ardından diğer tarımla geçinen grubu da ele geçirecek.. resmen bir krallık yönetimiyle karşı karışyayız ve rick asla böyle bir yönetimin altına girmez iyi bilirsiniz :)
bu yüzden bundan sonraki rickin planı devreye girecek ve diğer iki grupla gizli ittifak yapıp negan denen adamın yönetimini devirecekler....
genel itibarıyla üç aşağı beş yukarı özetlemeye çalıştım.. lakin senarist çizgiromana genelde uyar, fakat ufak tefek değişiklikler katabilir.. ama böyle olacak yani... rickin aşk hayatına gelirsek, rickin yeni duygular beslediği kadın varya jessie, o da zombiler içeri saldırdığında o kadında ölecek

zavallı rick aşkta hep kaybetmiş :)
rickin grubundan Abraham ve sevgilisi de ölecekler.... ama zombilerden değil birileri öldürecek...
en çok üzüldüğüm kişilerden biri de glen

ve maalesef bu saldırı da glen de ölecek