• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Thy Kabin Memurluğu

Pancat

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2017
27
23
8
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. Kabin memurluğu benim hayalimdeki meslek. Sınavları bekliyorum bu ara ve bol bol ingilizce çalışıyorum. Fazladan kilom var onu vermeye çalışıyorum. Sorunum şu ki bazen öyle bir an geliyor bu kadar uğraşıyorum ama zaten beni almayacaklar ki benden çok daha iyi olanlar var onlardan bana sıra bile gelmez diyip umudumu yitirip bunalıma giriyorum. Sizce neden böyle oluyor? Neden kendime güvenemiyorum?

Olmayacak diye birsey yok ki
Olmazsa da dunyanin sonu degil.
Tek hedefiniz bu olmamali. Alternatifler uretin. Tek bir hedefe takili kalmayin bence :)

Olmayacak diye birsey yok ki
Olmazsa da dunyanin sonu degil.
Tek hedefiniz bu olmamali. Alternatifler uretin. Tek bir hedefe takili kalmayin bence :)

Ah başka bir seçenek üretemiyorum kendime lise mezunuyum hep bu işi istedim dövmem vardı sildirdim bir ara yaş sınırı düştü en son açılan ilanda da en az üniversite mezunu istediler O kadar çok istiyorum ki sanırım bu yüzden korkup telaşa kapılıyorum. Kilo vermem gerekirken alıyorum

Çok istediğiniz için anksiyeteniz de çok artıyor, bir B planı da olmadığı için bu da umutsuzluğa sürüklüyor muhtemelen. Yerinizde olsaydım "Bu iş olmazsa ne yaparım, başka nerelere yönelebilirim, THY almazsa başka havayollarını zorlayabilir miyim?" gibi alternatifler üretirdim. Hiçbir durumda tek çıkış yolu yoktur, eminim burası olmasa dahi başka alternatifleriniz olacaktır. Umarım isteğinize kavuşursunuz ve bu alternatiflere gerek kalmaz. :)

Çok teşekür ederim güzel yorumun için. Çok haklısın ne kadar çok düşünürsem o kadar içinden çıkamıyorum. Ucunda ölüm yok ama tüm hayallerim planlarım bu iş üzerine. Hep erteliyorum kendimi işe başlarsam şunu yapacağım... şöyle olacak...

Eğer olmazsa diğer havayollarına da başvurun. Diğer havayollarında çalışıp daha sonra THY ye geçenleri çok duydum. Bol şans....

Ah başka bir seçenek üretemiyorum kendime lise mezunuyum hep bu işi istedim dövmem vardı sildirdim bir ara yaş sınırı düştü en son açılan ilanda da en az üniversite mezunu istediler O kadar çok istiyorum ki sanırım bu yüzden korkup telaşa kapılıyorum. Kilo vermem gerekirken alıyorum
Hedefiniz icin elinizden geleni yapmissinizve yapiyorsunuz zaten. Simdi buna odaklanin fakat baskaalternatifler de uretin. Sadece bu olacak illa demeyin.
Ayrica da haber verin :))

Hiç beni niye alsınlar ki diye düşünmeyin.
Hosteslerin çoğuna bakıyorum, bence en önemli özellikleri özgüvenli ve soğukkanlı olmaları.

Ve bildiğim kadarıyla bazı psikolojik testlerden de geçeceksiniz ve bu testlerde özgüvenli, soğukkanlı olup, aceleci ve panik davranmamanız çok önemli.

Bol şans dilerim şimdiden

Thy kabin memuruyum. Hiç bir zaman bu ümitsizliğe düşme. Bende 2. Denemede girdim o sırada çalıştım didindim uğraştım. Torpil diyenleri de dinlemeyin. Şirkette 10000 kabin memuru var hepsinin de torpili olsaydı ohhoooo... Çok şükür diyorum.

Enerjın onemli
Stres yerıne gulumseme pozıtıf enerjı

Busuru havayolu var o olmasa baskası olur

Hepinize ayrı ayrı çok teşekür ediyorum ne güzel ne pozitif yorumlar yapmışsınız. Yüzümü güldürdünüz. Aslında verebiliyorum onunla ilgili bir sorunum yok. Bazen teleşa kapıldığımda ve modum düştüğünde kendimi yemeye veriyorum. Böyle olunca da iki ileri bir geri oluyor. O üniformayı giymek tek hayalim. Üniversite mezunu olanlar var onlarda başvuruyor onların alternatifi var diyorum kendi kendime gerçek mesleklerine dönebilirler ama ben bu işten emekli olmak istiyorum. Ben bu işe tutku gözüyle bakıyorum. Gelgelim onlar böyle düşünmezse üniversitenin dil bölümünden mezun olan bir adayı bana tercih ederler diye korkuyorum. Aslında aranması gereken özellik bu işi gönülden istemek dil ve boy kilo orantısı. Yaşımda geçiyor 30 yaş son başvuru yaşı ve ben 1988 doğumluyum. Mesela bir adayın ingilizcesi çok iyi herşartı karşılıyor ama panik atak ya da sert mizaçlı ya da tikş var falan. Bilemiyorum böyle panik halinde günlerimi harcıyorum.

Hepinize ayrı ayrı çok teşekür ediyorum ne güzel ne pozitif yorumlar yapmışsınız. Yüzümü güldürdünüz. Aslında verebiliyorum onunla ilgili bir sorunum yok. Bazen teleşa kapıldığımda ve modum düştüğünde kendimi yemeye veriyorum. Böyle olunca da iki ileri bir geri oluyor. O üniformayı giymek tek hayalim. Üniversite mezunu olanlar var onlarda başvuruyor onların alternatifi var diyorum kendi kendime gerçek mesleklerine dönebilirler ama ben bu işten emekli olmak istiyorum. Ben bu işe tutku gözüyle bakıyorum. Gelgelim onlar böyle düşünmezse üniversitenin dil bölümünden mezun olan bir adayı bana tercih ederler diye korkuyorum. Aslında aranması gereken özellik bu işi gönülden istemek dil ve boy kilo orantısı. Yaşımda geçiyor 30 yaş son başvuru yaşı ve ben 1988 doğumluyum. Mesela bir adayın ingilizcesi çok iyi herşartı karşılıyor ama panik atak ya da sert mizaçlı ya da tikş var falan. Bilemiyorum böyle panik halinde günlerimi harcıyorum.
Hakkınızda hayırlısı olsun, umudunuzu yitirmeyin, olur inşallah

Thy kabin memuruyum. Hiç bir zaman bu ümitsizliğe düşme. Bende 2. Denemede girdim o sırada çalıştım didindim uğraştım. Torpil diyenleri de dinlemeyin. Şirkette 10000 kabin memuru var hepsinin de torpili olsaydı ohhoooo... Çok şükür diyorum.

Çok teşekür ediyorum. Artık lise muzunu alınmayacak gibi söylentiler var. Ben şu an açıköğretimde okuyorum ama mezun olmama daha zaman var. Bazen diyorum bir sihirli değneğim olsa ve yeniden doğsam aklımın erdiği ilk andan itibaren bu hedefim için çalışırdım. Umarım ben de senin yakaladığın o şansı yakalarım.

Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. Kabin memurluğu benim hayalimdeki meslek. Sınavları bekliyorum bu ara ve bol bol ingilizce çalışıyorum. Fazladan kilom var onu vermeye çalışıyorum. Sorunum şu ki bazen öyle bir an geliyor bu kadar uğraşıyorum ama zaten beni almayacaklar ki benden çok daha iyi olanlar var onlardan bana sıra bile gelmez diyip umudumu yitirip bunalıma giriyorum. Sizce neden böyle oluyor? Neden kendime güvenemiyorum?
bu kadar takıntı yapmaya ne gerek var, nasipse olur, nasip değilse olmaz, b planınız her zaman olmalı

İnşallah, çok teşekür ediyorum sizin de hayatta ne dileyiniz varsa gerçekleşir inşallah
Başarılar diliyorum inşallah hayırlısı olur hakkınızda.
Kaç kilo fazlaniz var ve ne kadar zamanınız var onu merak ettim.
Bu arada cilt bakımı ve diksiyon konusunu da atlamayin lütfen. Bol bol yabancı dil çalışın hatta mümkünse İngilizce chat yapabileceğiniz birileriyle konuşun.
Yuzyuze daha iyi olur tabi ama o ihtimal az gibi. Çevrenizde varsa iyi İngilizce bilen biri yuzyuze konuşun günlük sohbetlerinizi İngilizce yapın yanlislarinizi söyler size.
Ben bu şekilde ilerletmistim :)
Bolca cilt bakımı bol su içmek tarcinli detoks suları bitki çayları..
Halledersiniz insallah

Belki de hayırlı olan budur. Teyzemin komşusu kabim memurluğu yapıyodu ve çok zor olduğunu söylüyordu. Özellikle yatıya çıktıklarında bazen resepsiyonda sabahlıyorlarmış. Bazen 7-8 saatlik uyku ile tekrar uçuşa çıkıyorlarmış normalde bi dinlenme süresi olması lazımmış. Bir de herkesten çok radyasyon alıyorlarmış...

Back
X