Tib 1 diyabette hamilelik

Havaa55

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2017
2
0
1
34
5 h 5 günlük hamileyken ve fazlasıyla tedirginlik yaşıyorum 10 sene dir diyabetliyim bu durumda olan biri var mı yardımcı olabilecek

Merhaba, ben tip 2 diyabetliyim 2 aydır. doktoruma bebek düşünüyordum artık düşünmemeli miyim dediğimde; insanlar bu konuda hep yanılıyorlar diyabet ne gebe kalmaya engel ne de gebelikte bebeğe zarar dedi. ama mesela ben ilaç kullanıyorum, gebe kalırsan mutlaka gel ilacı bırakıp insüline geçmen gerekir ilaçlar bebeğe zarar verebilir dedi. siz de sadece perhiz ve ilaç-insülin kullanımınıza dikkat ederseniz sorunsuz geçer herhalde, doktorunuz size aydınlatacaktır muhakkak. ki zaten gebelik başlı başına özel bir durum olduğu için dikkatli olmayı gerektirdiğinden diyabetsiz insanların gebeliğinden bir farkınız yok bence :) sorunsuz şekilde kucağınıza almanızı dilerim...

Dikkat ediyorum ama yeterince cevap alamıyorum bu hafta özellikle aşırı yüksek doktorumlada iki hafta sonra tekrar görüşeceğiz bir Şey yemiyorum aslında tamamen sebze ağırlıklı fırında beyaz et kırmızı et tüketiyoruz ama 200 altına düşmüyor inşallah Allahım isteyen herkesin kucağını sol dursun sağlıcakla kavuşmayı nasip etsin insallah

Dikkat ediyorum ama yeterince cevap alamıyorum bu hafta özellikle aşırı yüksek doktorumlada iki hafta sonra tekrar görüşeceğiz bir Şey yemiyorum aslında tamamen sebze ağırlıklı fırında beyaz et kırmızı et tüketiyoruz ama 200 altına düşmüyor inşallah Allahım isteyen herkesin kucağını sol dursun sağlıcakla kavuşmayı nasip etsin insallah

2 aydir deneyimledigim kadariyla sunlari soyleyebilirim. Kesinlikle az yemeliyim diye dusunmeyin. Serbest olanlardan ogun icinde doyana kadar yiyin. Ogunlerinizi ayni saatte yapin ve kesinlikle yuruyus ile ayran sekeri dusurmek konusunda cok cok etkili. Saglikci bir yakinim pankreasi calistiran en iyi egzersizin yuruyus oldugunu soylemisti. Bu haftasonu kisa bir gezideydim ve bulundugum yerin yoresel yemeklerinin hepsini yedim ki cok masum degillerdi. ama butun gun de elimde suyla sehrin heryerini gezdim. Cok korkarak yaptim olcumlerimi ama herzamankinden guzel degerler gordum. Tabii moral de onemli. Kafaniza bir sey takmayin :) evladiniza kavusacaginiz guzel gunlerle motive edin kendinizi. Anneler gununuz kutlu olsun, hoscakalin...

Back
X