canım benim de sol tüpümde sıvı birikimi var.ben de seninle aynı durumdaydım kararsız kalımıştım tüp bebeğe başlayayım mı die ama artık karar verdim doktorumun dediği gibi yapıcam sıvı birikimi hale var mı araştırıp varsa ameliyat olup öyle tüp bebek yaptırıcam cünkü etlisi oluyomuş canım ben bir sürü doktora gittim ve çoğu böyle söyledi
Tüp bebek tedavisinde tüplerin açık-kapalı olması hiç farketmiyor. Hatta tüpler alınmış bile olabilir. Çünkü tüp bebekte yumurtalar doğrudan yumurtalıktan alınıp döllenme dışarıda yapılıyor. Dolayısı ile "spremin tüplerden geçip yumurtalıklara ulaşma" sürecini by-pass etmiş oluyorsunuz.
Tüplerin tıkalı olma sebebi herzaman Hidraselpenks olmuyormuş egeliii arkadaşım acaba sanada hidraselpenk dedilermi
umutsuzum aynı şekilde benimde tüpler tıkalıydı.çikolata kistinden de ameliyat olmuştum.iki kez denedim ikisinde de kaldım ama kanama ile 6-7.haftalarda düşük oldu.sebebinin tüplerdeki sıvı birimi ve rahme akması dendi.laparoskopi ile bağlattım bi aksilik olmazsa hafta cuma başlıcam tedavime.umarım hayırlısıyla bu kez herşey olumlu olur.
umutsuzum aynı şekilde benimde tüpler tıkalıydı.çikolata kistinden de ameliyat olmuştum.iki kez denedim ikisinde de kaldım ama kanama ile 6-7.haftalarda düşük oldu.sebebinin tüplerdeki sıvı birimi ve rahme akması dendi.laparoskopi ile bağlattım bi aksilik olmazsa hafta cuma başlıcam tedavime.umarım hayırlısıyla bu kez herşey olumlu olur.
selam idilengin
agrisi icin mi korkuyordun filmden yoksa tupler tıkalı çıkar diye mi anlamadım? nasıl çıktı film sonucun?
Bende aynı durumdayım tek tüpüm kapalı ama doktorum aşılama önerdiTÜP BEBEK UYGULAMALARINDA TÜPLERİN AÇIK OLMASI GEREKLİ MİDİR?
Hayır. Toplanan yumurtalar sperm ile döllendikten sonra oluşan embriyolar rahim içine yerleştirilir. (Yumurtalar vajinal yolda ultrosonografi eþliğinde toplanır.) Dolayısıyla tubaların açıklğının bir önemi yoktur ,fakat tuba içerisinde bir sıvı birikimi söz konusu ise bu sıvının rahim içine akışı embriyo tutunmasını etkileyeceğinden ya tuba çıkarılmalı ya da uterus ile bağlantısı kesilmelidir.
Benim sol tüpüm tıkalı çıktı hamile kalmam için bir seneye yakındır uğraşıyoruz , tüp bebek yapmamak için direniyorum belkide olumsuz yanıt almaya gücüm yok bilmiyorum. Ama Memorial hast. doktor röportajında yukarıdaki yazıyı görünce acaba normal yolla gebe kalmam imkansız mı tek tüple diye düşünmeye başladım. Offff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?