tıkalı tüp ve tüpbebeğe etkisi hakkında

umutsuzum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2008
96
1
96
İstanbul
TÜP BEBEK UYGULAMALARINDA TÜPLERİN AÇIK OLMASI GEREKLİ MİDİR?

Hayır. Toplanan yumurtalar sperm ile döllendikten sonra oluşan embriyolar rahim içine yerleştirilir. (Yumurtalar vajinal yolda ultrosonografi eþliğinde toplanır.) Dolayısıyla tubaların açıklğının bir önemi yoktur ,fakat tuba içerisinde bir sıvı birikimi söz konusu ise bu sıvının rahim içine akışı embriyo tutunmasını etkileyeceğinden ya tuba çıkarılmalı ya da uterus ile bağlantısı kesilmelidir.

Benim sol tüpüm tıkalı çıktı hamile kalmam için bir seneye yakındır uğraşıyoruz , tüp bebek yapmamak için direniyorum belkide olumsuz yanıt almaya gücüm yok bilmiyorum. Ama Memorial hast. doktor röportajında yukarıdaki yazıyı görünce acaba normal yolla gebe kalmam imkansız mı tek tüple diye düşünmeye başladım. Offff

canım benim de sol tüpümde sıvı birikimi var.ben de seninle aynı durumdaydım kararsız kalımıştım tüp bebeğe başlayayım mı die ama artık karar verdim doktorumun dediği gibi yapıcam sıvı birikimi hale var mı araştırıp varsa ameliyat olup öyle tüp bebek yaptırıcam cünkü etlisi oluyomuş canım ben bir sürü doktora gittim ve çoğu böyle söyledi

canım benim de sol tüpümde sıvı birikimi var.ben de seninle aynı durumdaydım kararsız kalımıştım tüp bebeğe başlayayım mı die ama artık karar verdim doktorumun dediği gibi yapıcam sıvı birikimi hale var mı araştırıp varsa ameliyat olup öyle tüp bebek yaptırıcam cünkü etlisi oluyomuş canım ben bir sürü doktora gittim ve çoğu böyle söyledi

kizlar benimde her iki tupum tikali ama su an ben test gunumu sayiyorum tup bebek tedavisi goruyorum ve bu persembe test yapicam allahin izniyle insallah hamileyimdir .. ama doktorunuzun bunlari arastirip islem yapabilir

kızlar benimde iki tüpüm tıkalıydıı tüp bebekden başka çaremde yoktu zaten veeeeeeeeeeeeee

ilk denemmei yaptımmm ve şuan hamileyim üstelik ikizzzzzzzzzzzzzzzzzzz :))))

canınızı sıkmayın yaniiiiiiiiii :)))

Tüplerin tıkalı olma sebebi herzaman Hidraselpenks olmuyormuş egeliii arkadaşım acaba sanada hidraselpenk dedilermi

Tüp bebek tedavisinde tüplerin açık-kapalı olması hiç farketmiyor. Hatta tüpler alınmış bile olabilir. Çünkü tüp bebekte yumurtalar doğrudan yumurtalıktan alınıp döllenme dışarıda yapılıyor. Dolayısı ile "spremin tüplerden geçip yumurtalıklara ulaşma" sürecini by-pass etmiş oluyorsunuz.

Tüp bebek tedavisinde tüplerin açık-kapalı olması hiç farketmiyor. Hatta tüpler alınmış bile olabilir. Çünkü tüp bebekte yumurtalar doğrudan yumurtalıktan alınıp döllenme dışarıda yapılıyor. Dolayısı ile "spremin tüplerden geçip yumurtalıklara ulaşma" sürecini by-pass etmiş oluyorsunuz.

yok canım hirdoselpenks varsa tüpbebek olmuyormuş çünkü içinde biriken sıvı diğer tüpte oluşabilecek gebeliği etkiliyormuş onun içinde mutlaka ameliyat öneriyorlar

Tüplerin tıkalı olma sebebi herzaman Hidraselpenks olmuyormuş egeliii arkadaşım acaba sanada hidraselpenk dedilermi

tuplerin tıkalı olmasının en yaygın diger sebebi de endometriosis hastaligi. bazen cikolata kisti yapiyor. bazende tum karinin icini sarip organlari birbirine yapistiriyor. bu durumda tuplerde zaten son derece ince oldugu icin genelde tıkanabiliyor. :kızgın:

tüplerin tıkalı olması farklı hidrosalpenks olup tüplerin şekil bozukluğuna uğraması farklı şeyler.tüpleriniz tıkalıysa normal yoldan değil tüp bebekle gebe kalınabilir.ama hidro varsa tüpleri aldırıp yada bağlatıp denemek gerekir.bende hidrosalpenks vardı tüpleri bağlattım.

kızlar benimde iki tüpüm tıkalıydı eşimdede sorun vardı ilk denememde hamile kaldım şükür darısı tüm isteyenlerin başına

myocean valla ne guzel tebrik ederim. darisi basimiza insallah. bakalim ilk firsatta bizde deneyecegiz.

doktora gittim hirdosalpenks olmayabilir dedi. Aslında normal yollardan olabilirdi ama olmamışsa tüp bebek yapılım dedi. Bakalım umarım ilk denemede tutar

yaşasın kızlar en çok korktuğum şey kanal filmiydi şimdi rahatım artık haziranda tüp bebeğe gidicem inşallah. allahım hekesin gönlüne göre versin!

selam idilengin
agrisi icin mi korkuyordun filmden yoksa tupler tıkalı çıkar diye mi anlamadım? nasıl çıktı film sonucun?

umutsuzum aynı şekilde benimde tüpler tıkalıydı.çikolata kistinden de ameliyat olmuştum.iki kez denedim ikisinde de kaldım ama kanama ile 6-7.haftalarda düşük oldu.sebebinin tüplerdeki sıvı birimi ve rahme akması dendi.laparoskopi ile bağlattım bi aksilik olmazsa hafta cuma başlıcam tedavime.umarım hayırlısıyla bu kez herşey olumlu olur.

umutsuzum aynı şekilde benimde tüpler tıkalıydı.çikolata kistinden de ameliyat olmuştum.iki kez denedim ikisinde de kaldım ama kanama ile 6-7.haftalarda düşük oldu.sebebinin tüplerdeki sıvı birimi ve rahme akması dendi.laparoskopi ile bağlattım bi aksilik olmazsa hafta cuma başlıcam tedavime.umarım hayırlısıyla bu kez herşey olumlu olur.

Arkadaşım ameliyattan biraz bahsedermisin lütfen benim olmayacağım belli değil ama olursam diye merak ediyorum. Ameliyat sorasında nasıldın ayrıca izleri nasıl kalıyor acaba.

evet canim baglatmakmi daha iyi aldirmakmi acaba senin bu konuda bir fikrin varsa paylasirmisin

selam idilengin
agrisi icin mi korkuyordun filmden yoksa tupler tıkalı çıkar diye mi anlamadım? nasıl çıktı film sonucun?

canım valla ağrısından dolayı korkuyorum en çok tabii onu gözel alıyosun bi şekilde de tıkalı olması da kötü bişey. gerçi çok da bi önemi olmadığını öğrendim ama galiba gerek yok hsg ye :)

TÜP BEBEK UYGULAMALARINDA TÜPLERİN AÇIK OLMASI GEREKLİ MİDİR?

Hayır. Toplanan yumurtalar sperm ile döllendikten sonra oluşan embriyolar rahim içine yerleştirilir. (Yumurtalar vajinal yolda ultrosonografi eþliğinde toplanır.) Dolayısıyla tubaların açıklğının bir önemi yoktur ,fakat tuba içerisinde bir sıvı birikimi söz konusu ise bu sıvının rahim içine akışı embriyo tutunmasını etkileyeceğinden ya tuba çıkarılmalı ya da uterus ile bağlantısı kesilmelidir.

Benim sol tüpüm tıkalı çıktı hamile kalmam için bir seneye yakındır uğraşıyoruz , tüp bebek yapmamak için direniyorum belkide olumsuz yanıt almaya gücüm yok bilmiyorum. Ama Memorial hast. doktor röportajında yukarıdaki yazıyı görünce acaba normal yolla gebe kalmam imkansız mı tek tüple diye düşünmeye başladım. Offff
Bende aynı durumdayım tek tüpüm kapalı ama doktorum aşılama önerdi

Back
X