Tiksindiğin için insanlarla birlikte yiyememek

Şöyle takıntılarım var mesela beyaz ve yakası tırtıklı olan tişört çorap vs giyemiyorum giyersem tüm gün onları ısırmamak için kendimi zorlayarak ağlamakla geçiyor,yada mesela televizyon izleyemiyorum çünkü açıları beni rahatsız ediyor tamamen kare olması lazım ve boyumun çok üstünde olması lazım. Bunlara gözlerim doluyor ama obsesif daha abartılı bişey değil mi?
Yok basbaya obsesif kompulsif bozukluk bu işte. Bence de hayatınızı kolaylaştırmak adına bir doktora görünün

Seni anliyorum ama biraz bartdigini düsünüyorum. Benim dedem bazen takma disini düzeltir masada bu gercekten cok igrenc ve gegirir ben ne diyim migdem bulaniyor her seferinde. Kim bilir biz nasil olcaz yaslaninca ama ne bilim insan biraz dikkat eder ama senin anneanende öyle migde bulandirici olay göremedim
Abartma değil bu bir rahatsızlık, konu sahibinin abartıyorum galiba yapmayayım deme seçeneği yok yani

Aslında bu tür şeyler kısmen bende de var :) yemek yerken sadece kendi tabağıma kimseye bakmayarak çözüyorum bu durumu

Şöyle takıntılarım var mesela beyaz ve yakası tırtıklı olan tişört çorap vs giyemiyorum giyersem tüm gün onları ısırmamak için kendimi zorlayarak ağlamakla geçiyor,yada mesela televizyon izleyemiyorum çünkü açıları beni rahatsız ediyor tamamen kare olması lazım ve boyumun çok üstünde olması lazım. Bunlara gözlerim doluyor ama obsesif daha abartılı bişey değil mi?
Siz abartının dibini yaşıyorsunuz :) ne kadar takıntılısınız farkında değilsiniz.. tamam bende de var yemek yerken çiğnediği şey ağzının kenarına bulaşınca midem bulanıyo yiyemiyorum.. ama bu hemen hemen herkeste olan bi şey..

ayni-sekilde-dislerini-de-dokmeleri-muhtemel_780x438-dy7rrihdly.gif
nasil-ac-kalmissa_780x438-272oe8l0lf.gif

Bu kadar ileri derecede olmadıkları sürece beni etkilemiyor. İnsanlık hali, ağzı kapalı olduğu sürece sorun yok. Yoksa salata yiyen herkesin dişine maydanoz takılabilir. Beni asıl tiksindiren soğan ve sarımsak yemiş insanların ağız kokusu. Gün içinde yemeyin şu meleti. Ay gene midem kalktı. Bu arada konu sahibinin ciddi tedaviye ihtiyacı var. Sadece yemek değil, Tv Beyaz yaka ile ilgili olan takıntılarının ciddi olduğunu düşünüyorum.

Bi arkadaşımın yemek yerken tiksinerek bana baktığını görmüştüm. Sapirdatmak fln da yok yani. Ve emin olun gözümden düşmüştü. Normal ve etik bir davranış değil

Konu sahibi canim senin yazdiklarina sunlari da eklemek istiyorum;
-elleriyle yemek yiyenler
-koskoca sofrada sadece bir su bardagi bulunmasi ve herkesin sirayla o bardagi kullanmasi
-catalin yanina bicak konulmamasi
-ortaya konulan karpuz, herkesin uzanip oradan yemesi ve cekirdeklerini de ortada birakmalari
-ekmek dilimlerini agziyla isiranlar
-zeytin cekirdeklerini onlerindeki tabaga degil de sofranin uzerine birakan insanlar
-tabagindakileri bitirmeyen cocugun yemegi mincik mincik yapmasina izin veren anneler, bu da yetmezmis gibi sonra o minciklanan seyi yer misin diye sana teklif etmeleri
-cay bardaginin altinda tabak olmamasi

Ben de bunlardan hoslanmiyorum ama elimden bisey gelmiyor ne yazik ki
Tedavi gormeliyiz bence de

Çok abartmissiniz. Çoğu insanın az da olsa vardır ancak sizin ki ciddi boyutta. Beyaz yaka ısırmak özellikle. Ben de sapirtiya gelemem en sinir oldugum şeydir. El tırnak temizliğine çok önem veririm. Ki esimle ilk tanistigimda el ve tırnaklarını incelemiştim ilk olarak. Neyse ki o da bu konularda benden daha hassas.

Bir de şu market kasalarında bir gün kusacagim kesin. Parmaklarını yalayarak poşet açmaları beni çileden çıkartıyor aynı şekilde esimi de.

valla kızlar onu bunu bilmem, bence hayatı kendinize zorlaştırıyorsunuz.
burada yazılan bazı şeyler gerçekten olmasa da olur, bazı şeyler olsa güzel olur, olmasa idare edilir, bazı konularda da karşı tarafı uyarmak gerekebilir hakikaten.
ama her şekilde kişinin aç kalmasına neden olacak kadar etkiliyorsa ciddi sorundur, ya bir şekilde telkinle takmamayı öğrenmek gerekir, ya da uzmana danışmak gerekir.

bakın hijyen konusunda bile doktorlar artık insanları steril olmamaları konusunda uyarıyorlar, çünkü hem mikroba da ihtiyacımız var, hem de bu kadar titiz olmanın bir adım ilerisi psikolojik sorunlar yaşamak.

yemek yemeye bayılan bir insan olarak sofrada gözüm döndüğü için kimsenin dudağının kenarı dişinin ucu falan beni ilgilendirmez o an yemek yemenin hazzını almaktan başka bişi düşünemiyorum.:kk77:

-koskoca sofrada sadece bir su bardagi bulunmasi ve herkesin sirayla o bardagi kullanmasi
-ortaya konulan karpuz, herkesin uzanip oradan yemesi ve cekirdeklerini de ortada birakmalari
-zeytin cekirdeklerini onlerindeki tabaga degil de sofranin uzerine birakan insanlar
-tabagindakileri bitirmeyen cocugun yemegi mincik mincik yapmasina izin veren anneler, bu da yetmezmis gibi sonra o minciklanan seyi yer misin diye sana teklif etmeleri

aayyy bir çoğunu anladım da çay tabağı olmazsa ne olur ki

tamam evde misafire vs verilir de ne bileyim piknikte vs olmasa mesela hiç. eksikliğini hissetmem hatta evde de tabağı bir kenarda unutup çayımı elime alıp içebilirim

"catalin yanina bicak konulmamasi" demişsin mesela

sofrada pilav ve kurufasülye var bıçağı ne yapacaksın ki

hani et tavuk vs olsa anlarım lazım da

ben fazla paçozum galibaaaa

bu boyutta olmasada bende de var, özensiz yemek yiyenlerin yanından kalkıncaya kadar gerginleşiyorum mümkün mertebe birlikte yemiyorum başka da çare yok, şapırtı sesleri bazen ağızlarında çıkarıp kenara koyarlar hızlı yerler Oray'a buraya dökülür:bicak::bicak:ya çok feci. yaşlanınca bende rahatsız edici olur muyum diye de endişe etmiyor değilim

aayyy bir çoğunu anladım da çay tabağı olmazsa ne olur ki

tamam evde misafire vs verilir de ne bileyim piknikte vs olmasa mesela hiç. eksikliğini hissetmem hatta evde de tabağı bir kenarda unutup çayımı elime alıp içebilirim

"catalin yanina bicak konulmamasi" demişsin mesela

sofrada pilav ve kurufasülye var bıçağı ne yapacaksın ki

hani et tavuk vs olsa anlarım lazım da

ben fazla paçozum galibaaaa
Pacoz degilsin cok tatlisin yaaa;)
Cay tabagi olmayinca bardak kenarindan akan caylar masaya yapisiyor rahatsiz oluyorum ben. Ne bileyim, o yuvarlak islakligi gorunce cay may icesim kalmiyor. Piknikte falan zaten karton bardak kullanirim ben kendime,aklima tabak gelmez cogunlukla.
Bicagi da her zaman kesmek icin kullanmiyorum,catalin uzerine pilavi mesela ittirmek icin kullaniyorum. Tabakta pirinc tanesi birakmaktan hoslanmam hic;)

Çay bardağı ve bıçak dışındakilerden bende rahatsız oluyorum, bazıları kahvaltıda zeytin çekirdeklerini çay bardaklarının içine atarlar, kazara kullanmış olmamak için çöpe atasım geliyo bardağı. Bunlardan rahatsız olmadan yaşamak ne rahattır kimbilir

bende bazen iğreniyorum ama kusacak kadar değil.

Çay bardağı ve bıçak dışındakilerden bende rahatsız oluyorum, bazıları kahvaltıda zeytin çekirdeklerini çay bardaklarının içine atarlar, kazara kullanmış olmamak için çöpe atasım geliyo bardağı. Bunlardan rahatsız olmadan yaşamak ne rahattır kimbilir
Ayyy çok fena!!!
Biri bizim evde çay bardağını o konuma getirse ben o bardağı atarım çöpe... :63:

Bence mesele yaslilik degil mizac meselesi. Gencken rahat olan bazi aliskanliklari kazanmamis insanlar yaslilikta da oyle oluyor. Tabi bunama, alzheimer gibi rahatsizligi olan insanlari tenzih ederim. Insan yanlislikla gegirebilir, agzindan kacabilir ama umursamazca gegiriyorsa demekki 50 sene kimse sofrada boyle yapilmaz dememis. Ozellikle erkeklere kimse boyle uyarilarda bulunmuyor. Benim babaannemin de takma disi var mesela inanir misiniz bir kere bardakta dahi gormedim. Gostermez. Insallah ben de yaslaninca simdiki gibi tertipli olurum. Kimseyi rahatsiz etmek istemem.
Seni anliyorum ama biraz bartdigini düsünüyorum. Benim dedem bazen takma disini düzeltir masada bu gercekten cok igrenc ve gegirir ben ne diyim migdem bulaniyor her seferinde. Kim bilir biz nasil olcaz yaslaninca ama ne bilim insan biraz dikkat eder ama senin anneanende öyle migde bulandirici olay göremedim

valla bu durum psikolojik ozaman böyle düşünenler
bence tek yemek yemeli onun ağzından ne çıktı onun ağzına ne bulaştı diye
incelemediğin sürece bence sorun olmaz.aynı tabaktan salata cacık vs yemeyenleri
anlarım da bu kadar inceleyen kişiyi değil.kahvaltıda tabağın ayrıdır yersin zeytinide çaktırmadan
çekirdeğini bir kenara koyarsın bence bu böyledir.gaz çıkarmak ağız şapırdatmak çok farklı tabiki.

Back
X