Tiksindiğin için insanlarla birlikte yiyememek

:olamaz: Cay bardaginda zeytin cekirdegi mi? Cok kotu gercekten. (Bir de bu konuda biberin kabugunu soyana cok sasirmistim. )Ben mesela bir tanidigimin boyle huyunu farketsem ya artik onune zeytin koymam ya da cay vermem. Cok yemek secen misafir olursa onu da yemege cagirmiyorum artik mesela sadece caya cagiriyorum. Doke saca yemek yiyen ve butun yemegi yiyip tabakta 5 pirinc tanesi ya da minicik yemek parcasi birakan insanlari sevmiyorum. Dogdugum gunden beri boyleyim. Rencide olan benimle iletisimini kesebilir. Umrumda olmaz.
Çay bardağı ve bıçak dışındakilerden bende rahatsız oluyorum, bazıları kahvaltıda zeytin çekirdeklerini çay bardaklarının içine atarlar, kazara kullanmış olmamak için çöpe atasım geliyo bardağı. Bunlardan rahatsız olmadan yaşamak ne rahattır kimbilir

Amcamın kahvaltısını hazırlamıştım, kahvaltıdan sonra zeytin çekirdeklerini peçeteye sarmış , hiç görünmüyor:) çok hoşuma gitmişti
İşte biz de tanımadığımız bir yerde ya da dışarıdaki kahvaltılarda hep böyle yaparız yıllardır.

:olamaz: Cay bardaginda zeytin cekirdegi mi? Cok kotu gercekten. (Bir de bu konuda biberin kabugunu soyana cok sasirmistim. )Ben mesela bir tanidigimin boyle huyunu farketsem ya artik onune zeytin koymam ya da cay vermem. Cok yemek secen misafir olursa onu da yemege cagirmiyorum artik mesela sadece caya cagiriyorum. Doke saca yemek yiyen ve butun yemegi yiyip tabakta 5 pirinc tanesi ya da minicik yemek parcasi birakan insanlari sevmiyorum. Dogdugum gunden beri boyleyim. Rencide olan benimle iletisimini kesebilir. Umrumda olmaz.
çaysız zeytinsiz kahvaltı mı olur getirsene derler:) katlanıyorum kelimesi büyük duruyo ama Cidden rahatsız olan için bir katlanmadır bu.
Közlenmemiş biberin kabuğumu?

Ben geğirilmesinden, gaz çıkarılmasından rahatsız olmam mesela.
İstem dışı olmuştur,insanlık hali.

Evet normal biber. Zeytin getir derse kalmamis derim (yalan soylemem normalde ama kirilmasinlar diye soylerim o durumda) israr ederlerse de gercegi soyler kalp kirarim. Taviz veriyordum eskiden baktim taviz tavizi doguruyor.
çaysız zeytinsiz kahvaltı mı olur getirsene derler:) katlanıyorum kelimesi büyük duruyo ama Cidden rahatsız olan için bir katlanmadır bu.
Közlenmemiş biberin kabuğumu?

Evet normal biber. Zeytin getir derse kalmamis derim (yalan soylemem normalde ama kirilmasinlar diye soylerim o durumda) israr ederlerse de gercegi soyler kalp kirarim. Taviz veriyordum eskiden baktim taviz tavizi doguruyor.
zaten Mevsimden mevsime görüyorum diye ses çıkarmam, belkide henüz ses çıkarma noktasına gelmedi rahatsızlığım:)
Biberin Kabuğu ile kendisi bir değil mi zaten:/ bende domatesin kabuğunu soymam mesela, hem rahatsız olmam hemde kabuğunun hemen altındaki likopen maddesini atmamış olurum, kimisine domates kabuğu görmeye tahammülü yoktur

Kızlar benim bir takıntım var insanlarla ve insan içinde yemek yerken çok zorlanıyorum sorun benim yiyememem değil ben düzgünce yiyorum ama insanların ağzını açması,belki yemek yerken konuşması,ağzını şapırdatması,dudağında susam kalması,dudağının üstündeki ayranın ıslaklığı :KK45: bile beni delirtmeye midemi bulandırmaya yetiyor ve başka yerlere bakmaya çalışmaktan yediğimden bişey anlayamıyorum

Konu ise şu,anneannem il dışından bize geldi bana her gün yemek hazırlıyor birlikte yiyelim diyor ilk başlarda tamam dedim ama gerçekten o kadar zorlanıyorum ki yemek yerken tuzu ver dese bile kaçıp gidesim geliyor acaba ağzından bişey düştü mü vs :olamaz: diye düşünmekten kendimi alamıyorum...ananemi üzmemek için bi kaç gündür doğru düzgün bişey yiyemedim gerçekten zorlanıyorum dün anneme söylemiş annem gelip bırak artık yaşlı başlı kadını üzmüşsün dedi...:silah: Böyle bi takıntısı olan var mı sizce nasıl atlatılır?
:oha:
Bence yaptığınız çok ayıp. Resmen insanları aşağılıyorsunuz, Allahın sopası yok, gün gelir ağzınızı kapatamayarak yemek zorunda kalacağınız bir hastalık peyda olur, o zaman da kimse sizinle olmak istemez, bu sayede de karşınızdakilere ne hissettirdiğiniz anlarsınız. Obsesif olabilirsiniz, doktora gidin ama takıntılı olmanız dışında şımarık da olduğunuzu düşünüyorum çünkü anlatma şekliniz gerçekten çok aşağılayıcı. Siz kusursuzsunuz değil mi???

İşte biz de tanımadığımız bir yerde ya da dışarıdaki kahvaltılarda hep böyle yaparız yıllardır.
kesinlikle zeytin olayı.
inanırmısınız zeytinden nefret etmeye başladım.. geçen hafta kahvaltıya gittik dışarda.
bide ağzından pat diye masa düşürdü resmen..

Rahatsizlik gibi gelmiyor bana bilemiyorum. Insanlar arasinda mesafeye ve esyanin amacina uygun kullanimina, ozellikle de baskasina ait esyalarin kullanimina cok onem veririm. Kucuk kazalar haric yemegin dokulmesine etrafin bir suru ekmek ufagi olmasina gicik olurum. Neandertallikten beri arac kullanabiliyoruz cok mu zor yani catal kasigi agza isabet ettirmek, ekmegi parca pincik etmeden yemek. Normal kalinlikta domates kabugunu soyanlar icin besinler hakkinda bilgisi yok ya da sagligina nem vermiyor diye dusunurum cok da onemsemem ama biberin kabugu mu soyulur ya? Yarama dokundu bu konu. :KK48:
zaten Mevsimden mevsime görüyorum diye ses çıkarmam, belkide henüz ses çıkarma noktasına gelmedi rahatsızlığım:)
Biberin Kabuğu ile kendisi bir değil mi zaten:/ bende domatesin kabuğunu soymam mesela, hem rahatsız olmam hemde kabuğunun hemen altındaki likopen maddesini atmamış olurum, kimisine domates kabuğu görmeye tahammülü yoktur

Şöyle takıntılarım var mesela beyaz ve yakası tırtıklı olan tişört çorap vs giyemiyorum giyersem tüm gün onları ısırmamak için kendimi zorlayarak ağlamakla geçiyor,yada mesela televizyon izleyemiyorum çünkü açıları beni rahatsız ediyor tamamen kare olması lazım ve boyumun çok üstünde olması lazım. Bunlara gözlerim doluyor ama obsesif daha abartılı bişey değil mi?
Hivvuuu :deli: kafa uçmuş senin hala obsesif daha abartılı değilmi diyorsun :70:

Ben geğirilmesinden, gaz çıkarılmasından rahatsız olmam mesela.
İstem dışı olmuştur,insanlık hali.
Bende goohhkk gide geğirenlerden rahatsız oluyorum ağzını kapatabilir ama osurulmasından rahatsız olmuyorum komik buluyorum kokarsa durum değişebilir :70:

evet evet tırnak olayı da var. tırnakları pisse bir daha o insanla görüşmek ble istemiyorum..yakın çevrem dışında birileriyle yemek de yemediğim için ve yakınlarım da bu huyumu bildiğinden onlar dikkat ediyorlar pek sorun olmuyor benim için. sen de mümkün olduğunca seni rahatsız etmeyen hijyenine önem veren insanlarla yemek ye.
İnsanlar size göre şekil mi alıyor ?

Zeytinin her türlüsünü çok severim ama valla soğuttunuz beni.
Bir dönem eşi takıntılı olan bir kızcağız konu açmıştı.Adam zeytin yemesine izin vermiyordu,demek bu yüzdenmiş.
Zeytinlere özgürlük :rapci:

Bence mesele yaslilik degil mizac meselesi. Gencken rahat olan bazi aliskanliklari kazanmamis insanlar yaslilikta da oyle oluyor. Tabi bunama, alzheimer gibi rahatsizligi olan insanlari tenzih ederim. Insan yanlislikla gegirebilir, agzindan kacabilir ama umursamazca gegiriyorsa demekki 50 sene kimse sofrada boyle yapilmaz dememis. Ozellikle erkeklere kimse boyle uyarilarda bulunmuyor. Benim babaannemin de takma disi var mesela inanir misiniz bir kere bardakta dahi gormedim. Gostermez. Insallah ben de yaslaninca simdiki gibi tertipli olurum. Kimseyi rahatsiz etmek istemem.

Evet demekki kimse tembih etmemis uyarmamis. Tabiki her yasli öyle degil bsska yaslilari da görüyorum takma dislerini ulu orta cikarmazlar. Bu gercekten cok iyi bir davranis aslinda normal olani da o zaten. Ama simdi birisi dedeme kalkip birsey dese dedem üzülür alinir anneanem daha gecen sene vefat etdi ve dedem annemin yaninda yasiyor ondan beri. O yüzden fazla aldiris etmiyoruz öyle seylere. Annem teyzelerim kardeslerim bende kac defa anneanemin takma disini fircaladik cünkü kendisi felcliydi yapamiyordu kimsede igrenmedi bu durumda hastalik tabiki baska bir konu. Ama desiginiz gibi bu bie görgü meselesi.

Bende de var.
Ben genel olarak birileriyle yemek istemiyorum bu yüzden çünkü en ufak ses veya görüntü gözüme batıyor.Genelde sohbet ederek kafamı meşgul ediyorum ya da çok hızlı yiyorum bazen aç kalkıyorum ama elimde değil...

Back
X