• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tıp fakültesi hayalim

tip derken doktorluk $artmi
hem$ire olsan olmazmi :)
$aka yapmiyorum ciddiyim benil hayalim hem$ireklikdi ama olmadi
hala ruyamda gorurum 29 ya$indayim
bence hyalallerinin pe$inden git

Son düzenleme:
Hemşirelik hiç düşünmedim ama senin hayalinse denemelisin.
Tıp için de mutlaka uğraşacağım. Olursa olur. Olmazsa mühendisliğe tam gaz devam.

Kızlar kamuda inşaat mühendisi olarak çalışan birini tanıyor musunuz? Ulaşabilir misiniz bana böyle bir tanıdığınız varsa

Kızlar kamuda inşaat mühendisi olarak çalışan birini tanıyor musunuz? Ulaşabilir misiniz bana böyle bir tanıdığınız varsa

Benim anlamadığım hayalin buyken nasıl vazgeçip devlette inşaat mühendisi olmakla yetiniyorsun? Ben de yıldız teknikte şehir ve bölge planlama okuyordum ama hayalim tıp :) bıraktım okulumu ve zaman kaybetmeden hayalimdeki işe doğru adım atmak istiyorum.. Ben de bu şartlarda ancak 30umda falan ayaklarımın üzerinde duracağım, napayım olsu geç olsun ama mutlu olayım:)

Yanlış anlamanı istemem belki de maddi açıdan ya da ailenin tepkisi açısından inşaatı bırakamıyorsundur elhamdülillah benm ailem destekledi yanımda oldu ama imkanın varsa kendine haksızlık etme

Benim anlamadığım hayalin buyken nasıl vazgeçip devlette inşaat mühendisi olmakla yetiniyorsun? Ben de yıldız teknikte şehir ve bölge planlama okuyordum ama hayalim tıp :) bıraktım okulumu ve zaman kaybetmeden hayalimdeki işe doğru adım atmak istiyorum.. Ben de bu şartlarda ancak 30umda falan ayaklarımın üzerinde duracağım, napayım olsu geç olsun ama mutlu olayım:)

Yanlış anlamanı istemem belki de maddi açıdan ya da ailenin tepkisi açısından inşaatı bırakamıyorsundur elhamdülillah benm ailem destekledi yanımda oldu ama imkanın varsa kendine haksızlık etme

Ya ailem destekler desteklemesine de ben kafayı yerim. Düşünsene ömrünün yarısını asalak gibi geçiriyosun. 30una gelmişsin ve hala annenden para istiyorsun. Yaşıtların çoluğa çocuğa karışmış sen hala okula gidiyorsun. Zor kararlar bunlar. Kolay kolay karar veremiyosun.

Ya ailem destekler desteklemesine de ben kafayı yerim. Düşünsene ömrünün yarısını asalak gibi geçiriyosun. 30una gelmişsin ve hala annenden para istiyorsun. Yaşıtların çoluğa çocuğa karışmış sen hala okula gidiyorsun. Zor kararlar bunlar. Kolay kolay karar veremiyosun.

Canım ben hiç 'asalak' gibi olacağımı düşünmedim:) e şimdiye kadar da zaten hiç olmadım. Daha kaç yaşındayım ama kaç iş deneyimim var gerekirse yazları çalışıp kışları okurum hem devletten kredi alıyorum tabi bu sürekli olmayacak ama yine bu tarzda şeyler bulabilirim:)

Evlilik çoluk çocuk konusu da nasip olanı Rabbim zaten verir, ben hastaneye geçtiğimde yani intern olduğumda evlenmeyi düşünüyorum hayırlısıyla,çocuk da nasip kismet:)

Hayallerim tıp değil de para kazanabilmek, çoluk çocuğa karışmak diyorsan o senin bileceğin iş:)
Sen istedikten sonra hiçbir engel sana dağ görünmez sadece ufacık tepecikler olur:)

Canım ben hiç 'asalak' gibi olacağımı düşünmedim:) e şimdiye kadar da zaten hiç olmadım. Daha kaç yaşındayım ama kaç iş deneyimim var gerekirse yazları çalışıp kışları okurum hem devletten kredi alıyorum tabi bu sürekli olmayacak ama yine bu tarzda şeyler bulabilirim:)

Evlilik çoluk çocuk konusu da nasip olanı Rabbim zaten verir, ben hastaneye geçtiğimde yani intern olduğumda evlenmeyi düşünüyorum hayırlısıyla,çocuk da nasip kismet:)

Hayallerim tıp değil de para kazanabilmek, çoluk çocuğa karışmak diyorsan o senin bileceğin iş:)
Sen istedikten sonra hiçbir engel sana dağ görünmez sadece ufacık tepecikler olur:)

Bilmiyorum çok kararsızım. Çok mutsuzum. Her şey belirsiz. 26 yaşında tıp fakültesine başlamaya değer mi? Yani benimki biraz manyaklığa benziyo. Sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama benim yaşımda birisi için tüm bu yorgunluklara değmez gibi geliyor ama bir çılgınlık da yapabilirim tabii. Burs bulursam kredi çekersem götürürüm sanki bu işi. Bakalım.

Bilmiyorum çok kararsızım. Çok mutsuzum. Her şey belirsiz. 26 yaşında tıp fakültesine başlamaya değer mi? Yani benimki biraz manyaklığa benziyo. Sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama benim yaşımda birisi için tüm bu yorgunluklara değmez gibi geliyor ama bir çılgınlık da yapabilirim tabii. Burs bulursam kredi çekersem götürürüm sanki bu işi. Bakalım.

Tıp okuyan öğrenciler çok rahat burs buluyor, bence bölümünü bitirmeyi beklemene gerek yok tabi sen bilirsin ama vakit kaybetmekten başka bir şey olmaz sonuçta o işi yapmak seni mutlu etmeyecek... Ben şu an 21 yaşındayım, okula başlarken 22 olacağım :)

Tıp okuyan öğrenciler çok rahat burs buluyor, bence bölümünü bitirmeyi beklemene gerek yok tabi sen bilirsin ama vakit kaybetmekten başka bir şey olmaz sonuçta o işi yapmak seni mutlu etmeyecek... Ben şu an 21 yaşındayım, okula başlarken 22 olacağım :)

Yok. Yine de bir diplomam olsun elimde. Tıp herkesin isteyerek başladığı bir meslek ama zamanla yıpranma olasılığı da yüksek. Yani yarın bu süreçte istediklerimi bulamazsam bir dönüşüm olsun. Elimin altında bir diploma hazır bulunsun. Sana da başarılar dilerim. Umarım kazanırsın ve mutlu olursun :)

Yok. Yine de bir diplomam olsun elimde. Tıp herkesin isteyerek başladığı bir meslek ama zamanla yıpranma olasılığı da yüksek. Yani yarın bu süreçte istediklerimi bulamazsam bir dönüşüm olsun. Elimin altında bir diploma hazır bulunsun. Sana da başarılar dilerim. Umarım kazanırsın ve mutlu olursun :)

İnşallah canım, umarım senin de istediklerin her neyse onlar olur daha önemlisi hakkında hayırlısı olur başarılar:)

Kızlar teknik üniversitede inşaat mühendisliği okuyorum. Bitince sınava tekrar hazırlanmak istiyorum. 26 yaşında tıp fakültesine başlamak fikri saçma mı sizce? Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Şimdiden teşekkür ederim :)

teknik üniversite derken? orta doğu teknik? istanbul teknik? yıldız teknik?

ankara'da yaşıyormuşsun odtü mü?

eğer odtüyse niye zamanında inşaat mühendisliği yazdın derim. sonuçta iyi bir puan almışsındır. en azından sağlıkla ilgili bir alan yazsaymışsın. mühendislik değeri yok değil bence. ancak inşaat mühendisliği kadın için zor meslek gerçekten. şantiye falan ama ofis mühendisleri de oluyor.

odtüden ya da itü,ytü den mezun olucaksan zaten iş bulmakta çok zorlanmazsın diye düşünüyorum. ofis mühendisliği de zor olmaz o kadar diye düşünüyorum.

ben 26 yaşından sonra tıp okumaya cesaret edemezdim. hem tıp öyle çalışıp okunacak bir bölüm değil. hem de TUS falan zor ya. şuan kaçıncı sınıftasın şimdi okulu bırakıp denemeyi düşündün mü?

Kafam karışık zaten. Burs bulabilirsem okuyacağım. Bulamazsam çalışırım. Yapacak bir şey yok.

Kızlar 2. Üniversite okuyanlar devletten burs alabiliyor mu? Ben ilkinde almamıştım. Verir mi devlet? Bilginiz var mı?

Daha önce almadıysan şansın olabilir evet ama kredi vs aldıysan alamazsın diye biliyorum.
Bu arada yorum yapmak gerekirse tamam cesaret işi o yaşta tekrar hazırlanmak falan sonuçta sağlam psikoloji gerektirir ki uzun bir eğitim dönemi olan ve çalışma hayatı da bi o kadar zahmetli olan bir bölüm ama ben "Tıp için değer mi" sözünüze takıldım sanki gerçekten istemiyorsunuz sadece hevesmiş gibi hissettim. Eğer yanılıyorsam ve bir engeliniz yoksa maddi manevi denemeye hayalinin peşinden gitmeye değer zaten önce bir sınava girin daha sonra karar vermeniz kolaylaşacaktır

Daha önce almadıysan şansın olabilir evet ama kredi vs aldıysan alamazsın diye biliyorum.
Bu arada yorum yapmak gerekirse tamam cesaret işi o yaşta tekrar hazırlanmak falan sonuçta sağlam psikoloji gerektirir ki uzun bir eğitim dönemi olan ve çalışma hayatı da bi o kadar zahmetli olan bir bölüm ama ben "Tıp için değer mi" sözünüze takıldım sanki gerçekten istemiyorsunuz sadece hevesmiş gibi hissettim. Eğer yanılıyorsam ve bir engeliniz yoksa maddi manevi denemeye hayalinin peşinden gitmeye değer zaten önce bir sınava girin daha sonra karar vermeniz kolaylaşacaktır

Yani heves gibi değil de olmaz diyen çok var. Ömrümün yarısını okuyarak geçirecek olmak bana biraz tuhaf geliyo ama bi yandan da istiyorum. Bilemedim ki hiç. Siz tıp mezunu musunuz

Yani heves gibi değil de olmaz diyen çok var. Ömrümün yarısını okuyarak geçirecek olmak bana biraz tuhaf geliyo ama bi yandan da istiyorum. Bilemedim ki hiç. Siz tıp mezunu musunuz

Baskalarinin ne dedigi önemli değil sizin ne dusundugunuz önemli olan ağzı olan konusur ama o hayatı yasayacak olan sizsiniz gercekten istemiyorsaniz inşaatı simdi hazirlanin son sınıfı beklemeyin
Hayır ben de makine muhendisligi okuyorum 3.sinifim ama bu sene devam etmiyorum sinava hazirlaniyorum

Makinacıymışsınız. Kesinlikle kazanırsınız. Başarılar dilerim. Umarım mutlu olursunuz.

Ankarada tıp fakültesinde okuyorum, canım o cerrahpaşada ilk üç yıl okula uğramadığını söyleyen arkadaşların var ya, kusura bakma lütfen onlar halt etmişler. İlk yıl kendime zaman ayırayım dedim gezdim tozdum sosyalliği dibine kadar yaşadım okula sadece ameliyata (izleyici olarak) girmeyi çok istediğim zamanlarda dekana yalvarıp girmek için geliyordum e tabi birinci sınıf ogrencisine akademik bilgi sağlayacak bi olay değil bu da. Sonra kurtarma sınavları oldu arka arkaya ancak öyle toparladım oturdum deli gibi çalıştım o dönemler. Şu an ikinci sınıfım ve inan 60 alsam yeter ya psikolojisinde olmama rağmen başımı dersten kaldıramıyorum. Ben bizim okulda bundan farklı tek tip görmedim; çok çalışmıyorum havasinda olanlar bile günde en az 4 5 saat çalışıyorlardır. Velhasıl kelam zor bi süreç çalışarak okumayı ben düşünemedim zaten 8-5 dersler günde 2 3 saat çalışayım desen başka bişeye vaktin kalmıyor ki. Yaşı da sorun etme birinci sınıfta 37 yaşında bi abimiz vardı. 25 yaşında bi arkadaşımiz vardı bayan. Herşey gönlünce olsun..

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :)
Ben de hazırlanmaya başladım. Bu başlık altında veya özel mesaj yoluyla biribirimizi motive edebiliriz arasıra. Tekrar hazırlanan herkese sınavda başarılar dilerim.kolay gele arkadaşlar :)

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :)
Ben de hazırlanmaya başladım. Bu başlık altında veya özel mesaj yoluyla biribirimizi motive edebiliriz arasıra. Tekrar hazırlanan herkese sınavda başarılar dilerim.kolay gele arkadaşlar :)

Bu sene için mi başladın ?
Umarım gönlünce olur ..

Back
X