TIP öğrencisi bilgisizliğiyle şaşırttı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Kim Milyoner Olmak İster'de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi ilk soruda iki joker hakkını da kullanınca sosyal medyanın diline düştü
Sitene Ekle

TIP öğrencisi bilgisizliğiyle şaşırttı Haberinin Videosu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi olan yarışmacının ilk soruda iki joker hakkını da kullanması şaşırttı. Yönetmenliğini Tiyatro ve sinema oyuncusu Selçuk Yöntem'in yaptığı Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına doktor adayı genç damgasını vurdu.

İLK SORUDA İKİ JOKER BİRDEN KULLANDI

"Çocuklar için alınan, kız çocuklarının kırmızısını tercih ettiği ayakkabılar hangi ismle anılır?" soru için önce seyirciye sorma joker hakkını kullanan ardından emin olamayıp yarıyarıya joker hakkını kullanan yarışmacı sosyal medyanın diline düştü.
http://www.milliyet.com.tr/tip-ogrencisi-bilgisizligiyle-magazin-2027558/

Neden dillere düşmüş anlamadım.. bu genel kültür ve o çocuklar Tıp fakültesini kazanmak için neredeyse ana sınıfında testlere gömülüyorlar.. sen ona 40 bilinmeyenli denklemi ver çözer ama "pabuç" nedir ne bilsin.. eğer bilmemesi anormal ise o zaman eğitim sistemini gözden geçirsinler çocuğu değil..

Neden dillere düşmüş anlamadım.. bu genel kültür ve o çocuklar Tıp fakültesini kazanmak için neredeyse ana sınıfında testlere gömülüyorlar.. sen ona 40 bilinmeyenli denklemi ver çözer ama "pabuç" nedir ne bilsin.. eğer bilmemesi anormal ise o zaman eğitim sistemini gözden geçirsinler çocuğu değil..

ayakkabının eş anlamlısı olduğu için galiba, eş anlamlıları ilkokuldan öğrenmeye başlıyorlar ya. Ama çocuğa soru şaşırtmalı gelmiş olabilir heyecanlıda bi tip. Ama dediğin doğru 40 bilinmeyenli denklemi çözer ama basit bi genel kültür sorusunu bilemezler, yeni nesil gençler böyle artık

bende başlığı görünce hep böyle oluyolar dedim ama

hem oranın heyecanı kolay mı

hemde tıp öğrencisi olması ile pabuçu bilememsi arasında nasıl bir bağ kurulmuş neyin bilgisizliği

insanları yaftalamak aşağılama için fırsat arıyor herkes

eğer bu soruyu bilemediği için bilgisiz deniliyorsa ve internette bunun için olumsuz yazılar yazıldıysa

önce o insanlar kendi beyin hücrelerini incelesinler peh:63::KK67:

Soru bir tek bana mı tuhaf geliyor ya? bu yarışmada hep böyle yapıyorlar, ilk sorular kolay olsun ama biraz karışık soralım diye iyice saçmalıyorlar. Allah aşkına soruya bak 'çocuklar için alınan kız çocuklarının kırmızısını tercih ettiği ayakkabı' cevap da pabuç muymuş. videoyu izleyemiyorum şu an.
al bakalım pabuçun tdk daki anlamı nelermiş:

[1] ayakkabı
Altları delinmiş, kat kat pençeli pabuçlarını çıkardı, ağır ağır çıktı merdiveni. - O. Kemal
[2] masa, sandalye vb. mobilyaların ayaklarına takılan metal veya plastik eklenti
[3] (fizik) iletken telleri elektrik birimlerine bağlayan veya cıvatalı bağlantıyı sağlayan parça
[4] (mimarlık) bina kolonlarının temeldeki basma yüzeyinin geniş ve daha güçlü olarak yoğunlaştırılmış bölümü

yani ne oldu

soru: çocuklar için alınan ayakkabı nedir?
cevap: ayakkabı

Allah akıl fikir versin. Bir de bunun üzerinden tıp öğrencisinin bilgisini mi eleştiriyorlar bazı kendini bilmezler???

Vallahi benim aklima pabuc diyince fizikteki anlami geliyor...

Zaten çocuk heyecandan perişan olmuştur, birde niye dalga geçip iyice moral bozarlar anlamıyorum, o daha öğrenci üstelik, bilgisiz olsa bile normal, koskoca TÜBİTAK'ta hard diske bakıp bu ne olaki diyenler varmış baksana:KK59: o ağabeylerinin yanında bu çocuğun bilgisizliği devede kulak:KK14:

Soru çok anlamsız ve saçma olmuş , ne alaka .
Eğer şıklar olmasa ben bilemezdim .

Bir de kız çocukları anlamadığım şekilde genelde kırmızı değil pembeyi tercih ederler .

Şu haberı yapan şayet burayı okuyorsa geriden gelen zekasına selamımı iletiyorum.
Ne kolay harcıyorlar insanları.

Çocuğa da kızıyorum fakat en çok sisteme kızıyorum. Şöyle ki; avukat, doktor, mühendis, öğretmen vb. kallavi meslek sahibi olabilmemiz için önümüze bir yığın test koyuyorlar. 5 şıklı abuk sorulu testleri çözerek, optik karalayarak bir yerlere gelmeye çalışıyoruz. Birbirimizle deli gib yarışıyoruz. Bir tıp fakültesi öğrencisi olabilmemiz için yıllarca gece gündüz kendimizi sosyal aktivitelere, dış öğrenmelere kapatıp, sadece sistemin gerektirdiği şeyleri ezberlemekle uğraşıyoruz. Hal böyle olunca da bir tıp öğrencisinin veya adayının ne sinemaya gitmeye, en roman okumaya, ne gezmeye, ne de haber okumaya zamanı yok denecek kadar az oluyor. Kendimizi tek bir yönde geliştirmek için diğer alanlara gözümüzü kapatmamız gerekiyor. Sonra ne oluyor? Doktor olmuş ama adam olmamış, öğretmen olmuş da öğrencilerine faydasız olmuş vs. vs. diyoruz.
Ha ama hal böyle diye de sisteme küsüp, her suçu ona atmak da doğru değil. Biraz da hatayı kendimizde aramamız lazım. Sistemle kavgalıyız diye hayatın gerçeklerine gözümüzü yumamayız.
Tüm bunları bu soruya cevap veremeyen bu çocuk için söylemedim elbette. Bir yarışma nihayetinde ve olabilir böyle şeyler. Ama dışarı çıkın, hukuk fakültesine, eğitim fakültesine, tıpa dereceyle girmiş bir yığın kültür yoksunu insan bulabilirsiniz. Özellikle şu aralar eğitim fakültesi boş beleş insan kaynıyor, gözümle görüyorum. Bu insanlar ilerde öğrencilere ne verebilir diye sormuyor değilim.

Çocuk bunu bilmek mi zorundaymış sanki. Cahillerin avuntusu işte nolcak.

Egitim sistemi kültürsüz, asosyal insanlar yetiştiriyor orası dogru tabi. Tabi çogunun el becerisi de olmuyor...

Cevabi rugan ayakkabı diye düşünmüştüm :) cahillik iste :)

aynen!
o fiyonklu parlak ayakkabılar canlandı gözümde,
secenekler arasında en yakın babeti bulmustum aslında :110:

bu arada kendi zekasını tıp fakultesi ogrencileri uzerinden kanıtlamaya calısan ezikler icin terapi niteliginde bir haber olmus yine :KK43:

Soru yanlış! Şarkısı bile var.

Çocukken sahip olduğum kırmızı rugan ayakkabılar
Onlarda senin gibi çok tatlıydılar ama canımı yakaaaardılar :KK75:Hoppa

bi kere soru çok saçma
herkese göre farklı cevabı olabilir bunun sonuçta
ayrıca 1. sınıf tıp öğrencisi diye her şeyi bilmek zorunda mı?

Soru anlamsiz, sacma, yanlis. Cocuk normal, ne diye alay konusu olmus? Millet de eglenmeye yer ariyo

Bende şaşırıyorum oha diyorum ama bu ülke de spora tiyatroya kitaba eğlenmeye vakit bulmak için kolay meslekler edineceksin öyle zor işlere bulaşmayacaksın.

Ben de rugan diye düşündüm.Bu soru ne genel bilgi ne de genel kültür sorusu,zaten yarışma dandik bir yarışma..30000 liraya kadar saçma sapan sorular soruyorlar.

X