Tipe göre muamele

Valla ben yaşlı diye pek aldırmamaya başladım tabii çok aşırı yaşlı değilse , elden ayaktan düşmeyen bir yaşlıysa aldırmıyorum açıkçası.Yaşlılar daha fena oluyor , yaşlandıklarından mıdır nedir bazıları kaybedecek bir şeyim yok diye heralde çok rahat ve agresif oluyorlar.Hani ne yaparsak yapalım yaşlıyız diye bize kimse bişey diyemez tavrındalar.Benim annem babam da yaşlı metroda şurda burda bir genç yer verdi mi oturmazlar sen gençsin sen otur dinlen derler.

Onun dışında ben de eskiden böyleydim , böyle kaba insanlara maruz kala kala onların anladığı dilden konuşmaya başladım.Anladıkları dilden konuşunca pısıp kalıyolar , deli deliyi görünce değneğini saklar misali.Haklıysam susmam arkadaş.

Merhaba kk.. malesef duygularını olduğu gibi dışında yaşayan biriyim,bir gerginlik anında ufacık bir olay bile olsa hemen elim ayağım titrer sesim titrer.. tahriklere kapılmayım serin kanlı olayım diyorum onu de yapamıyorum.. eşimle tartışırken de öyle o sakin hafif alaycı böyle gülerek konuşur bense bağıra çağıra,ağlayarak..
dışarda da diğer insanlara ne zaman nazik yaklaşsam malesef karşılığı ezmek olUyor. Özellikle o gün paspalsam..
Mesela buğün markette kızımla alışverişteydik ve arkadaki yaşlı adam ürünlerini yerleştirdi ve benimkileri koyacak yer kalmadı,nazikçe “yalnız benim ürünlerim için yer kalmadı isterseniz daha fazla yerleştirmeyin dedim diye amca birden bağrındı “boş boş konuşma dön önüne “diye.. benim elim ayağım titredi saçmaladım düzgün bir cevap bile veremedim..
Bunu nasıl yeneceğim?
Offf ben de aynıyım, daha fazla özgüvene ve cesarete ihtiyacımız olduğu kesin.

kart horoz terbiyesizlik yapmış ancak belkide cevap vermemeniz daha iyi olmuş üstünüze yürüseydi ne yapacaktınız kızınız da var yanınızda üstelik küçük çocukla.dün haberlerde izlemişsizsinizdir halk otobusu şoförü telefonla konuşan kişiye sessiz ol dediği için canından oldu.Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın

Bir şey soracağım yanlış anlamayın lütfen benim.tanıdığım bir kaç avukat oldu çok baskınlar insanı rahatsız edecek derecede hemde yani siz çok naziksiniz dava dosyaları görüldüğünde tutumunuz nasıl oluyor?

Alışveriş arabasından alıp kasaya okutmak daha çok vakit alır. Öyle mi dedi bırakırdım arabada aheste aheste kasiyere verirdim. Tepki gösterirse de yer bırakmadınız ki derdim.
Çok zekice

Bizim insanımız nezaketten pek anlamıyor..nazik insanları pasif olarak görüyor..ye kürküm ye durumu maalesef gerçek ama kendine güven bağırıp çağırmakla olmuyor..tepkinizi bağırıp çağırmadan da gösterebilirsiniz..yaşlı adamın paketlerini itseydiniz kenara, sizinkileri koyardınız..nezaketten anlamayanlara böyle davranmalı.

Kimse sizden üstün değil !

Katiliyorum Nezaket genelde insanlar tarafindan salaklik olarak goruluyor ancak onu anlayacak insanlar vardir azdir.

Bir de bizim insanim sabirsizdir trafikte isik iki saniye gecsin korna calarlar sizde problem yok.

kart horoz terbiyesizlik yapmış ancak belkide cevap vermemeniz daha iyi olmuş üstünüze yürüseydi ne yapacaktınız kızınız da var yanınızda üstelik küçük çocukla.dün haberlerde izlemişsizsinizdir halk otobusu şoförü telefonla konuşan kişiye sessiz ol dediği için canından oldu.Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın
cok dogru soylemissiniz insanlar cok tahammulsuzlesti boyle durumlarda ses cikarmamak en iyisi su devirde.olayin tipinizle alakasi yok bazi insanlar densiz ve onlarla muhatap olnamak en iyisi

Bir şey soracağım yanlış anlamayın lütfen benim.tanıdığım bir kaç avukat oldu çok baskınlar insanı rahatsız edecek derecede hemde yani siz çok naziksiniz dava dosyaları görüldüğünde tutumunuz nasıl oluyor?
yeni başladım canım,stajda
henüz okulu yeni bitirdim malesef.. avukatlık yapmıyorum stajdayım şuan.. başka bir mesleğim var,prestijli bir meslek ama masabaşı iş,kendinizi gösterebileceğiniz bir alan değil,belki mesleğe tam geçtiğimde değişeceğim

yeni başladım canım,stajda

henüz okulu yeni bitirdim malesef.. avukatlık yapmıyorum stajdayım şuan.. başka bir mesleğim var,prestijli bir meslek ama masabaşı iş,kendinizi gösterebileceğiniz bir alan değil,belki mesleğe tam geçtiğimde değişeceğim
Tuğla gibi kitaplar bitirmissinizdir hukuk okurken muhtemelen, emeğinizin karşılığını versin Allah.

Dış görünüşe göre muamele yapılıyor ne yazık ki. 27 yaşına kadar açık biriydim ve de alımlı görünüyormuşum. 5 senedir tesettürlüyüm. İnsanların tavrının nasıl değiştiğini o kadar net gördüm ki. Mesela bir dükkana giriyorsunuz bana davranıldığı gibi diğer cazibeli kadınlara davranılmıyor, açık bir şekilde tespit edebiliyorum. Bazı insanlar ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyor. Bir Egeli olarak ne yazık ki Ege’de bunu hissettiriyorlar. Doğu ve iç Anadolu’da hiç hissetmemiştim. Yani işin özü tipe göre muamele yapıldığını hissettiğiniz doğrudur. Nasıl yeneceğinize gelince cevap vereceksiniz, susmak yok. Karşınızdaki sizden üstün değil.
karşıdaki erkekse belki rahatsız olmayın diyedir? bazı tesettürlüler erkeklerden çok rahatsuz oluyor direk tersliyor. aslında ege insanı çok kibardır. üzüldüm böyle düşünmenize

İç anadolu bölgesinde de açıklara karşı bir yargı var değişik bakıyorlar mesela. Bu döngü böyle devam ediyor. Tesettürlü-Açık sınıflandırılması açık ve net saçma.
Evet ne yazık ki öyle haklısınız. Keşke ön yargılardan bir kurtulsak.

karşıdaki erkekse belki rahatsız olmayın diyedir? bazı tesettürlüler erkeklerden çok rahatsuz oluyor direk tersliyor. aslında ege insanı çok kibardır. üzüldüm böyle düşünmenize
Ben izmirliyim yerlisiyim. Erkek de kadın da aynı. Kızamıyorum öyle davrananlara. Belki bir zamanlar ben de kapalılar için aynı şekilde davrandım. Kapandıktan sonra bütün akrabalarım demedik laf bırakmadılar bana. O yüzden belki bu kadar hassas oluşum. Üzdüysem kusuruma bakmayın.

Ben izmirliyim yerlisiyim. Erkek de kadın da aynı. Kızamıyorum öyle davrananlara. Belki bir zamanlar ben de kapalılar için aynı şekilde davrandım. Kapandıktan sonra bütün akrabalarım demedik laf bırakmadılar bana. O yüzden belki bu kadar hassas oluşum. Üzdüysem kusuruma bakmayın.
izmirin yerlisi olduğunuz bu cevabınızdan bile belli. ben birazcık izmir hayranıyım da:KK49: her şey gönlünüzce olsun sevgiler:)

Adamın ağızına bir tane yapıştırsaydın keşke..
Terbiyesiz dangalak...

Bir dönem bende öyleydim düşünemiyordum mantıklı hareket edemiyordum olay anında kendimi yatıştırmakta başladım gerisi geldi artık anında net soğuk kanlı cevap veriyorum :KK59:
Kız sen mezun olmuşsun

Back
X