- Konu Sahibi romantiiksiz
-
Bismillahirrahmanirrahim
Malzemeler:
Keki için:
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
1.5 çay kaşığı karbonat
4 çorba kaşığı kakao
Kreması için:
6 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı şeker
5 su bardağı süt
1 kutu içim labne peyniri
1 paket sade kremşanti
Kekin aralarını ıslatmak için:1 su bardağı bol şekerli neskafe (3ü 1 arada kullandım)
Yapılışı:Öncelikle kekimizi hazırlıyoruz.3 yumurta ve şekeri mikserle yaklaşık 3 dakika boyunca çırpıyoruz.Un,karbonat,kakao ekleyip akışkan bi hamur elde ediyoruz(ne cok katı ne cok sıvı).Yağladığımız fırın tepsisine hamurumuzu döküp yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.ben davul fırın kullandım mikrodalga kullanan arkadaşlar ısısını normal kek ayarında ayarlayın ben daha önce kullanmadığım için bilmiyorum.Davul fırında hiç açmadan 15 dakikada pişirdim.Krema yapımına geçiyorum.un ve şekeri güzelce karıştırıp sütünü ekliyoruz biraz daha karıştırıyoruz ki malzemeler iyice çözülsün.Kısık ateşte pişiriyoruz biraz koyu bi kıvam alacaktır.Ocaktan alıp biraz ılıtıyoruz ve mikserle çırpıyoruz daha sonra toz kremşantiyi ekleyip 2 dakika daha çırpıyoruz.Kremamız hazır.Ilık suya neskafe ve şeker ekleyip bi köşede beklemeye bırakıyoruz.Kekimiz piştikten sonra soğumasını bekliyoruz ve soğuyunca ortadan ikiye kesiyoruz bardakla şekillendiriyoruz her yuvarlağın içini neskafe ile ıslatıyoruz arasına ve üzerine krema sürüyoruz üzerine bol kakao ve kahve karışımı serpiyoruz ve isteğe göre çikolata sosu.Tatlımız Hazır..Yapım aşamaları sırası ile aşağıdaki gibidir.AFİYET OLSUN
ellerinize sağlık nefis görünüyo yarışmada başarılar dilerim
Ellerine saglik.Gördük tiramisuyu bak
Basarilar[/QUOT
teşekkür ederim ya sonunda gördük
oyy oyy oy olsada yesek yahu
ellerinize sağlık
başarılar dilerim
Ellerinize sağlıkYarışmada başarılar dilerim
Ellerinize saglik ,guzel gorunuyorBol sanslar
ellerine sağlıkk , yarışmada başarılar dilerimm
Offf çok severimm,ellerine sağlık yarışmada başarılar
ellerinize sağlık bi dilim olaydıda yiyeydim şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?