- Konu Sahibi romantiiksiz
-
sağol canım bende cok seviyorum alışılmışın dışında,farklı bi tatBayılırım tiramisuya
Ellerinize sağlık...
Ellerine sağlık :) yarışmada başarılar
Çok değişik bir tiramisuymuş bu yuvarlak güzel bir görüntüsü var porsiyonluk. Ayrıca krem şantili hiç görmemiştim yapmadım da öyle denemek lazım. Ellerine sağlık yarışmada başarılar dilerim.
Ben büyük yapıyorum pasta gibi dilimliyordum
Güzel olmuş ellerinize sağlık, başarılar dilerim
çok teşekkürlerEllerinize emeginize saglik yarismada basarilar dilerim...
ellerinize saglikkahveyle ne guzel olmustur simdi immm
tiramisuya bayilirim.hic evde yapmadim.bu tarifle yaparim insallah
basarilar
Bismillahirrahmanirrahim
Malzemeler:
Keki için:
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
1.5 çay kaşığı karbonat
4 çorba kaşığı kakao
Kreması için:
6 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı şeker
5 su bardağı süt
1 kutu içim labne peyniri
1 paket sade kremşanti
Kekin aralarını ıslatmak için:1 su bardağı bol şekerli neskafe (3ü 1 arada kullandım)
Yapılışı:Öncelikle kekimizi hazırlıyoruz.3 yumurta ve şekeri mikserle yaklaşık 3 dakika boyunca çırpıyoruz.Un,karbonat,kakao ekleyip akışkan bi hamur elde ediyoruz(ne cok katı ne cok sıvı).Yağladığımız fırın tepsisine hamurumuzu döküp yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.ben davul fırın kullandım mikrodalga kullanan arkadaşlar ısısını normal kek ayarında ayarlayın ben daha önce kullanmadığım için bilmiyorum.Davul fırında hiç açmadan 15 dakikada pişirdim.Krema yapımına geçiyorum.un ve şekeri güzelce karıştırıp sütünü ekliyoruz biraz daha karıştırıyoruz ki malzemeler iyice çözülsün.Kısık ateşte pişiriyoruz biraz koyu bi kıvam alacaktır.Ocaktan alıp biraz ılıtıyoruz ve mikserle çırpıyoruz daha sonra toz kremşantiyi ekleyip 2 dakika daha çırpıyoruz.Kremamız hazır.Ilık suya neskafe ve şeker ekleyip bi köşede beklemeye bırakıyoruz.Kekimiz piştikten sonra soğumasını bekliyoruz ve soğuyunca ortadan ikiye kesiyoruz bardakla şekillendiriyoruz her yuvarlağın içini neskafe ile ıslatıyoruz arasına ve üzerine krema sürüyoruz üzerine bol kakao ve kahve karışımı serpiyoruz ve isteğe göre çikolata sosu.Tatlımız Hazır..Yapım aşamaları sırası ile aşağıdaki gibidir.AFİYET OLSUN
Besmele ile başlanan herşey güzeldir başarılar dilerim harika görünüyor...
Tiramisu dayanilmaz bi secenek. Basarilar :=)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?