tırnak batması ! yardım lutfen :(

breakeven

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2012
9
1
88
Ankara
arkadaslar benim ayak bas parmagımın tırnagında mantar vardı galiba. duzenli olarak ustunu altını temizlemedim sonra tırnagım kırıldı bayagı derinden. alttaki tırnak uzayana kadar kesmedim kırılan yeri. sonra aktım uzamıs kestim mantar gecmis falan iyi guzel ama kırılan yer derin oldugundan dun batma yapmaya basladı. biraz agrı vardı tırnak etinde . az önce de bakiim biraz ugrasiicem dedim. batan kısmı cıkardım ve kestim.ama boyle giderse uzayınca yine batmıcak mi? ne yapabilirim bunun icin korkuyorum ilerleyip cektirmem gerekicek diye yardım edin lutfen tesekkurler.

Canım batan yere ufacık bi pamukla tampon yap arasına koy ki tırnakla et birbirinden ayrı dursun işe yarıyor bende öyle yapmıştım şuan çok şükür bişi yok bide dar ayakkabıdan kaçın ben bu yüzden 1 numara büyük giyiyorum dr'um öyle demişti geniş giy diye. Geçmiş olsun umarım geçer

arkadaşın dediği gibi tampon yap önce..aynı sorun bende de vardı ayak başparmaklarım sürekli kırılıyordu kaç tane doktora gittim hep dar ayakkabıdan dedi ki ben asla dar ayakkabı giyemem hep önü büyük olur parmaklarımnı sıkıştırmaz..yani doktorlardan çare bulamayınca kendi kendime araştırma yapmaya başladım..ne kremler sürdüm olmadı..en sonunda mavalanın tırnak uzatan yağını aldım (internetten) resmini koyuyorum aşağıya adıda "MAVADERMA Tırnak Uzamasına Yardımcı" diye bişey..el ve ayak için kullanılıyo..bunu her akşam temiz tırnaklarıma sürüyorum kenarlarınada taşacak bir şekilde 3-4 ayda ince tırnaklarım beslenmeye ve kalınlaşmaya başladı..artık kırılmıyolar iyice uzayıp düzelmesini bekliyorum..bu arada mantar içinde travazol krem var eczanelerde 3-4 akşam düzenli sürersen geçiriyor ve de ayakkabının içinde çok terlememesine dikkat etmen lazım bu sürede ayağının..

hiç uğraştırmayacak bir çözüm söylüyorum :) batan tırnağını ortadan törpüle.incelsin yani ortası hatta pembemsi etin hafif görüneck kadar.ama çok da törpüleme ! sonra kendi halin bırak.tırnak ortada incelen yeri toparlayabilmek için bütün kuvveti oraya veriyor.böylece geçiyor.bana da işyerindeki arkadaşım söylemişti.3 yaşında oğlunun batıkğını bu şekilde geçiriyormuş.benim de çok sık batardı.bunu yaptım we geçti.kesinlikle tavsiye ederim. ve açıklaması da hayet mantıklı!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…