Tırnak yememek için son çare hipnoz 🤔

Ben instagramda Eylül öztürkün tırnak üzerine bir merkezi var orayı takip ediyorum, sizin gibi tırnak yeme problemi olan kişilere protez tırnak yapıyorlar aynı kendi tırnağınız gibi ister uzun ister kısa farketmiyor.
Onu yiyemediğiniz için alttan kendi tırnağınız uzuyor.
Bir dahaki gidişinizde ister kendi tırnağınıza ister tekrar protez tırnağa işlem yaptırıyorsunuz. Sizin için bir çözüm olur mu bilmiyorum ama gidipte sonra kendi tırnaklarını yemeyi bırakan işlem yaptıran birçok insan gördüm, hikayelerinde veya profillerinde paylaşıyorlar hep.
Bu tarz merkezlere bir bakabilirsiniz

Çok kötü yemeyin yaaa.
Otobüste biri vardı on parmak sırayla yedi gitti🤮
Toplum içinde de farkında olmuyorlar galiba 🤦‍♀️
Çok kötü bişey .Toplulukta bari yapmayın .
Çok pis olduğunu filan düşünmüyormusunuz.
Bunu ne tetikliyor .Ailede başka var mı.
Bu öğrenilen birşeymiş öyle okudum.

Kızlar merhaba öncelikle, benim sıkıntım tırnak yeme alışkanlığı, bir türlü bırakamadım.2 gün yemesem 3. gün yine yiyorum.Acı oje filan çare değil.Hipnozla tedavi ediliyormuş diye bir tanıdığımdan duydum ama nasıl olur bilmiyorum.Böyle bir tedavi ardından bu alışkanliktan kurtulan var mı ?
Tirnak yeme diş gicirdatma vb. sıkıntılar için bastırılmış ifşa edilmemiş öfke ve kaygı bozuklugunun dışa vurumu oldugunu okumustum. Zaten hipnoza da giderseniz bunun uzerine calisilacaktir. Kendiniz sizi buna iten dürtü ve duyguyu bulmakta zorlanabilirsiniz ama yine de bir deneyin düşünün bunun uzerine. Bazen de kopyalanmis bir davranış olabiliyor bu, etrafınizda yiyen varsa kopyalamis olabilirsiniz. Yani bilincaltiniz kopyaliyor siz farkinda olmadan. Ehil bir uzman bunu cozecektir.

Çocukkuğum tırnak yemekle gecti. Sürekli müdahale ettikleri için sinirlenip geriliyordum daha fazla kemiriyordum, tam dalmış kemirirken terlik kitap vs yerdim suratıma abim tarafından.sonra lisede sıra arkadaşım sürekli elimi tutardı derste, tam ağzıma gidince, sevgiyle tutuverirdi. Öyle öyle serçe tırnağımın uzadığını farkettim, o kadar güzel görünürdüki gözüme, hayran hayran parmağımı izlerdim. İlk tırnak kesmem o kadar heyecanlıydı ki yaşamayan bilemez:KK53: yavaş yavaş yapısıda düzeldi rahatladım.

Çok kötü yemeyin yaaa.
Ben insan içinde sadece kopariyorunmm sanırım 🙄

HİPnoz filan değil bunun altında yatan psikolojik bir şey var. Hangi durumlarda daha çok yiyorsun onu çıkar önce. Strese girdiğinde mi yiyorsun yoksa konsantre olmaya çalışırken filan mı? Maniküre git en kısa zamanda orda düzelttir elin düzeldikçe belki bu alışkanlığını da bırakırsın.
Kisacik tirnaga manikür nasıl olacak 😀Keşke olsa

kapalı bir kadinin protez tirnak taktirabilir mi?
bende istiyorum da tesettürlü olduğum için yapamiyorum.

Kapali acik bilemem ama protez tirnakla abdest alinmiyor onu biliyorum ve tirnakta uzun süre kaliyor zirt pirt cikaramiyorsun.
Bazi proztez tirnak yapan yerler alttan boşluk biraktim abdest gecer gibi sacmaliklar soylese de olay bu, eger merak ediyorsaniz.

Hipnoz beni biraz korkutuyor. Sanki nörolojik bir hasar bırakabilir gibi geliyor. Hiç bilmiyorum bu işleri. Hipnoz nasıl bişey acaba.

Kızlar merhaba öncelikle, benim sıkıntım tırnak yeme alışkanlığı, bir türlü bırakamadım.2 gün yemesem 3. gün yine yiyorum.Acı oje filan çare değil.Hipnozla tedavi ediliyormuş diye bir tanıdığımdan duydum ama nasıl olur bilmiyorum.Böyle bir tedavi ardından bu alışkanliktan kurtulan var mı ?
Benim kız kardeşim 20 yıl tırnak yeme alışkanlığı vardı sürekli ısırıp atıyordu. Biz çağreyi protez tırnakta bulduk 2 ay devamlı elleri protez tırnaklıydı. En sonunda kurtuldu hem kendi tırnaklarıda uzadı alışkanlığı gitti

Eşim için konuyu takipteyim.
Evlendiğimizden beri tırnak makasına ihtiyaç duymadı.
Gördükçe eline vuruyorum ama nafile😂
Birde sonra atarım diye cebine koyuyor. Cepten düşen tırnakları gördükçe deliriyorum🤯

Ben de çok küçüklükten yermişim 2 3 yaşların da başlamış sanırım.. 25 26 yaşına kadar felan devam ettim asla duramiyordum hep yemeyim diodum 1 saat sonra ellerim yine ağzımda oluyordu.. Sonra bir anda kestim ne olursa olsun yemicem dedim takma tırnak taktım hep ard arda belki 2 ay felan kendi tırnaklarım uzadı alttan o kadar güzel oldu ki gittim hemen manikür sonra yemeye kıyamadım zaten unutmusum şimdi çok güzeller.. takma tırnak deneyin derim

Çok kötü yemeyin yaaa.
Aile de bir benim malesef 😑

Back
X