tiroid bezleri hakkında,hipertiroid vb

Benim troid bezlerin hiç çalışmıyor. Ölene kadar dikkatli yemek yemeli ve ilaç kullanmaliyim. Sağlık durumu çok kötü olanları görünce buna da şükür diyorum. Ne diyor.

sizinki kalıtsal bir olay o zaman:/ allah kolaylık versin

Hipertiroidim var. Tahammulsuzluk,gerginlik,asabiyet,sac dokulmesi,deride pullanma var. Benimki cok calistigindan zayiflatiyor beni,oysaki saglam da yerim..
Omur boyu hap kullanmak gerekiyor.ozellikle de hamilelikte dikkat etmek gerek!

Benim normal cikiyor tiroidlerim.
Ama hamile kalinca tavan yapiyor anlamiyorum.
İki gun once sinirdaydi gene.
Bugun yeniden gidicem.
Sanirim ilaca baslyacagim gene.
Oglumda da kullanmistim

Benim troid bezlerin hiç çalışmıyor. Ölene kadar dikkatli yemek yemeli ve ilaç kullanmaliyim. Sağlık durumu çok kötü olanları görünce buna da şükür diyorum. Ne diyim
Benim de çalışmıyor.

Endokrinoloji bölümüne gidin. Gerekirse özele gidin ben devlet hastAnesinde aylarca süründüm. 3 hafta sürecek tedavim 4 ay sürdü. Özele gidince doğru teşhis konuldu ve tedaviye cevap verdi vücudum. Triod ile şaka olmaz, acil tedavi şart.

merhabalar,teşekkür ederim yorumunuz için özele gidiyorum,devlete gitsem daha randevu bile bulamamış olurdum büyük ihtimal:/

Benim de troidim yüksek çıktı troidle hakkında pek bilgim olmadığı için önemsemiyor um .yüksek olmasının sakıncalari nelerdir acaba biri beni bilgilenderebilirmi

Kızlar ben de bi dönem troid bezi iltihabı atlattım subakut troid denmişti 5-6 ay kadar kortizon tedavisi aldım inatçıydı o dönemde nodül de çıktı tedaviden sonra görülmedi sürekli bi tedavi yok kontrollere gidiyorum dönem dönem halsizlik durumları yaşıyorum demir eksikliği görülüyo ilaç alıyorum ama şikayet dönemlerinde kulak çınlaması yaşıyorum ( kbb da hiç bir şey bulunamadı gitmediğim doktor kalmadı ) acaba bu troidlerle alakalı olabilir mi diye aklıma geliyo var mı sizde benzer durum

Benim de troidim yüksek çıktı troidle hakkında pek bilgim olmadığı için önemsemiyor um .yüksek olmasının sakıncalari nelerdir acaba biri beni bilgilenderebilirmi
Tiroid çıktıysa ve ilaç verdiyse kullanın bu tür ilaçlar ömür boyu kullanılır önemsemediğiniz takdirde olacakları söyliyeyim madde madde

1) Saç dökülmesi ama az değil ciddi derecede
2) unutkanlık
3) Ellerde titreme,ayaklarda kollarda ağrı,ilaç verdiyse ve kullanmazsan ellerde ki titreme artar bir bardak su içerken bile fark edersin döke döke içersin yeri gelince
4) kalp çarpıntısı ciddi derece boyutlarında bile olabilir buna bağlı olarak nefes daralması merdiven çıkarken ve yol yürürken bile zorlanırsınız
5) kilo alımı-zayıflama yada kilo alamama
6) terleme normal hastalığı olmayan bir insan az terlerken siz şapır şapır terlersiniz
7) tırnaklarda kırılma,cildinizin pul pul olması solgun olmanız
7) yaz-kış üşümeniz terleme yaptığı gibi el ve ayaklarınız ise buz gibi olur.
8) adetlerde düzensizlik
9) yorgunluk,halsizlik, sürekli uyuma isteği
10) Bebek düşünüyorsanız hamile kalmanız zorlaşabilir.
11) bütün hormonlarınızın dengesi değişir,tüylenme vs

Tiroid de çeşitlere ayrılır ,nodül çıkarsa boğazda kötü huylu olup olmadığına bakılır,zehirli,haşimato,tiroid kanseri vs.

Benim ki haşimato diye geçiyor,akrabalarım arasında zehirli guatr olanı da var.

Bende zehirli guatr vardı, değerlerim çok yüksekti. Bir kez kalp spazmı geçirdim. O sıcak basması krizlerinde üstümdeki kıyafetleri parçalar( böyle yazınca fantezi gibi geldi ) hiçbir yere dokunmaya tahammülüm olmaz, oturduğum koltuk bile rahatsız ederdi. Duşun altında öyle beklerdim. Öfke patlamalarını hiç saymıyorum. Bir yıl o iğrenç tadı olan guatr ilacı ve kalp ritm düzenleyici kullandım. Ve bir yolun sonunda bitti, doktor da şaşırdı. Biteli dokuz yıl olmuştur. Kontrollerimi yaptırıyorum, şükür tekrarlamadı.

Kız kardeşimin de düşüktü, kilo veremiyordu. Bir ay sonraki kontrolde tak, tam tersine döndü. Bu sefer de aşırı yüksek, kilo vermeye başladı. Şimdi normal seviyede.

Ömür boyu sürecek diye birşey yok. Herkese geçmiş olsun.

Konu sahibi, değerleriniz sınırın biraz üstündeymiş. Korkulacak birşey olduğunu sanmıyorum. Benim hiç ağrım olmamıştı.

Yapabilir,benim de küçüklükten beri kulaklarımda iltihap vs olmuştur ama tiroidden kaynaklı değildi ondan önce vardı,tiroidde çınlama yapabilir kbb gitmişsin birşey çıkmamış,dahiliye doktoruna gidin derim ayrıca kansızlık,vitaminsizlik,tansiyon,diyabet,kalp te rahatsızlık var ise bunlarda da yapabilir.

Hepsine gittim gidiyorum da ama çözüm yok işitme testeleri temiz yapısal bi sıkıntı yok tahlillerim de keza öyle bitkisel bi ilaç önermişti bi doktor ama b12 seviyem olması gerekenden çok fazla içeriğinde b12 var kullanamıyorum dönemsel oluyo bi de sanki bi makine çalışıyormuş gibi sessiz ortamda açığa çıkıyo diş sıkma problemim var onu da sordum ondan olmaz dediler o da çözümsüz bi sorun çıkınca ardı arkası bitmiyo cidden beziyo insan

Ben de troid hastasıyım, başka bir konu için gittiğim kan tahlilin de çıktı. Ben belirtileri anlamadım. Troid bezine ultrason ile bakıldı mı
Merhaba 2011 den beri bende tiroid hastasıyım önce hipertiroidi teşhisi kondu kime gittiysem ameliyat dedi enson gittiğim doktor ise ameliyat yerine atom tedavisi önerdi bi nevi ameliyat gibi bişey oldu şimdi ise hipotirod oldum ultrason ile de bakıldı çok küçük sıcak nodül çıktı tedavisini oldum ve şuanda günde sadece aç karnına levotiron alıyorum dozunu arada dahiliye ye gittiğimde doktor ayarlıyo zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…