Bende hipotiroit hastasiyim yani tiroitlerim az calisiyor. Eger anti tipolara baktirmak lazim degerler normal degilse hasimato olabiliyor insan ve hasimato cocuga engel. Degerlerin ne kadar yuksek ona bakmak lazim aslinda cunku bazen doktorlar ilacsiz geciriyorlarmis endokrine gorun sen canim. Eger yuksekse cocuga engel olmasada zararli cunku doktorum teshisi ilk koydugunda direk bana hamile kalirsan ilacin dozunu yukseltebiliriz dedi.
selam hanımlar uzun zamandır tiroidlerle uğraşıyorum bir ara düzenli ilaç kullandım düşer gibi oldu ama sonra ilacı bıraktım ve bugun yine tiroidlerimin az çalıştığını öğrendim. doktor gebeliğe engel olmaz diyor ama hekimden sorma çekenden sor demişler ya merak ediyorum acaba tiroidleri az çalışıp da hamile kalabilen var mı aranızda?
Merhaba arkadaşlar bende yeni üye oldum. benimde tsh hormonum yüksek çıktı 22 ve doktor levotiron verdi 1.5 senelik evliyim ve çocuk düşünüyorum hormon seviyem düştüğünde hamile kalabilirmiyim onu merak ediyorum kafam çok karıştı yardımcı olurmusunuz
canım bildiğim kadarıyla yardımcı olayım yani endokrin doktorunun bana söylediğini sana söyleyeyim.
benim tsh 6 buçuk civarında çıktı. doktor ilaç verdi 3 buçuk 4 civarına indirmeye çalışalım dedi.
sonra ben gebelik düşündüğümü söyledim. o zaman farklı o zaman 2 nin altına düşmesi gerek dedi.
2 nin altına düşmeden hamile kalmakta zordur olsa bile tavsiye etmiyoruz dedi.
ilacı kullandım bugün gidip kan verdim. şu an sonucumu bilmiyorum. inşallah hayırlısı olur.
ths yüksekken hamile kalanlarda düşük riski de fazlaymış.
ama ilacı kullanınca değerler normale geliyor merak etme. yeterki düzenli kullan.
ben ilaca başladıktan 15 gün sonra falan bi kan vermiştim o tahlilde tsh 3.5 çıkmıştı.
bu hafta sonu kadın doğum doktoruna gidicem ona da sorucam eğer yeni bişey öğrenirsem sana da yazarım canım.
bende endişeliyim acaba değerler düştüğünde hamile kalabilir miyim kalamaz mıyım diye ama içimizi ferah tutup dua etmekten başka çaremiz yok.
allah herkesin gönlüne göre versin.
sevgilerle...
ilk doktora gittiğimde tsh: 10,00 ft3: 3,24 ft4: 1,08
ikinci tahlillerimde tsh: 20.44 ft3: 3.46 ft4: 1.15
bide ultrason tahlilindede: tiroid bezi sağ lob 15x16 mm, sol lobu 12x19 mm. olup ,gland boyutları nolmaldir. her iki lobda gland parankim ekojenitesi hafif heterojen hipoekojen olarak izlenmektedir. (troidit?). her iki lobda kitle - lezyon .nodül formasyonu saptanmamıştır. yazıyo tatlım. yorumlarını alabilirmiyim hanımlar
canım ben euthyrox 25 mg yani en düşük dozunu kullandım.
çarşamba günü verdiğim kan sonucum istediğim seviyede çıkmadı. hala biraz yüksek.
yarın kadın doğum doktoruna gittiğimde sorucam henüz endokrin uzmanına gösteremedim sonucumu.
yalnız canım anlayamadığım sen ilk tahlilinle ikinci tahlilin arasında ilaç kullanmadın mı?
neden tsh değerin artmış? ilaç az da olsa düşürüyor diye biliyorum?
doktora gösterdin mi? ne söyledi??belki de ilacının dozu yetersiz gelmiştir?doktorunla görüşsen iyi olur canım.
bir de ultrason sonuçlarımız hemen hemen aynı herhangi bir nodül var mı ona bakıyorlar?
çok şükür öyle bir sıkıntımız yok ikimizinde.
inşallah hakkımızda hayırlısı olur...
bu arada sen korunmayı bıraktın mı???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?