tiroid değerleri yüksek olup da hamile kalan var mı?

mayaiolp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2009
935
6
96
selam hanımlar uzun zamandır tiroidlerle uğraşıyorum bir ara düzenli ilaç kullandım düşer gibi oldu ama sonra ilacı bıraktım ve bugun yine tiroidlerimin az çalıştığını öğrendim. doktor gebeliğe engel olmaz diyor ama hekimden sorma çekenden sor demişler ya merak ediyorum acaba tiroidleri az çalışıp da hamile kalabilen var mı aranızda?

neden ilaci biraktin? ben bebek calismalarina baslamadan once bir endokrinologa gidip duzenli kullandigim ilacin doz ayarlamadini yaptirdim( ki yeterli degilmis yine yuksek cikti degerlerim) bana dr un dedigi tiroid kontrol altinda olmadan hamile olamazsin .
hadi oldun cocuk ozurlu olabilir. bence baska bir dr a gorun ve tiroide onem ver.

benimkilerde çalışmıyor... düzenli ilaç kullanıyorum... maşşallah bayadır istenilen düzeyde ilacı bırakma.... hem kilo alırsın hemde çocukla ilgili farklı prob. yaşayabilirsin... ben bir kaç sene içinde çocuk düşünüyorum... o zaman ayrıntılı doktora yine gidicem.... hayırlısıyla olur umarım....

bende senin gibi ilaç kullanıp bıraktım.
daha sonra doktora gittiğimde doktor ilacı bırakmamam gerektiğini söyledi.
tsh değerim yüksek çıkmıştı ve ben ilaç kullanmıyordum.
tekrar ilaca başlattı ve ve tsh 2 nin altına düşene kadar hamilelik düşünme dedi.
zaten tsh yüksekken hamile kalmak da zormuş.
şimdi ilaç kullanıyorum 20 gün falan oldu sanırım 10 gün sonra falan tekrar gidip kan vericem.
doktorum sürekli takip altında olacaksın eğer hamilelik istiyorsan dedi.
sende doktor takibini ve ilacını ihmal etme arkadaşım.
çok çok geçmiş olsun...
acil şifalar dilerim....

Bende hipotiroit hastasiyim yani tiroitlerim az calisiyor. Eger anti tipolara baktirmak lazim degerler normal degilse hasimato olabiliyor insan ve hasimato cocuga engel. Degerlerin ne kadar yuksek ona bakmak lazim aslinda cunku bazen doktorlar ilacsiz geciriyorlarmis endokrine gorun sen canim. Eger yuksekse cocuga engel olmasada zararli cunku doktorum teshisi ilk koydugunda direk bana hamile kalirsan ilacin dozunu yukseltebiliriz dedi.

canım tiroid hastalığın varsa dikkatli ol. hamileliğe engel değil ama şu an değerlerin normal olabilir hamile kaldığın an yükselme yaşıyacaksın. eğer zamanında tedaviye başlamazsan düşük, erken doğum, çocuklarda zeka geriliği vb. sorunlarla karşılaşabilirsin. hamile olduğunu öğrenir öğrenmez hemen kan tahlilinde tsh değerlerini ölçtür. hatta her ay yapmalısın. ona göre ilacın dozunu doktorun ayarlayacaktır.

doktorun bana söylediği de aşağı yukarı sizin söyledikleriniz gibi. gebe kalmana engel değil sadece gebe olduğunu öğreir öğrenmez tekrar kontrol edelim ilacın dozunda değişiklik yapılabilir dedi. gebelikte zaten hormonlar kendini şaşırdığı için ilk 3 ay içinde düzenli kontrol şart dedi.bakalım hayırlısı...

tiroid ilk fark edildiğinde 25lere çıkmıştı canım dünki teste göre 12,5 çıktı normalde 4ü geçmemesi gerek dedi doktorum.benim doktorum da aynı şeyi söyledi bazen gebelikte çok hızlı yükselebiliyor o zaman tekrar doz ayarı yaparız dedi.

Arkadaslar ben hamıle kaldıgımda sımdı yalan olmasın tshım ya 8 dı ya 5 sonra hıcbı sekılde ılac arttırımı yapmadım ılac duzenıme devam ettm kademelı olark dustu bu dusunceler ınsanın aklını cok karıstırıo bende hamıle kalamayacgımı dusnenlerdndım ama Rabbım okdr buyukkı o dıledıkten sonra hıcbırsey engel degıl kı ben ılk cocuk denememde hamıle kaldım Rabbım ısteyn herkese nasıp etsın ve kesınlkle bunu engel olark gormeyın ılaclrınızı duzenlı kullanıp duznlı tahlıllerınızı yaptrın alısınca hersey cok normalmıs gıbı gelıo ılk duyunca ınsanın basına yıkılıo dunyaa benden daha bısey olmaz dıyee:) Ama ılacla tamamen kontrol altnda tutulabılen ve tedavısı cok kolay bı hastalk Rabbım herkesın gonlune gore versın..

benım en yakın arkadasımında boyle bir sorunu var.
1,5 yıllık evli.
3 aylık evliyken hamile kaldı. dış gebelikti.
sonra bi 3 ay sonra yine hamile kaldı düştü bebeği..
ve yine 3-4 ay sonra hamiş kaldı yine düştü yani 1 senede 3 kere düşük yapmış oldu.
şimdi ise bunun neden oldugunu arastırıyor doktora gidiyor.
doktor bebeğin tutmamasının sebebbini buna bağlıyor birde guatırı vararkadasımın.
bebk tutsa bile özürlü olurdu demiş doktor.
moral bozmak için değil bilgi olsun diye yazdım kusura bakma.
Allah şifa versin.

canım ben de 3 yıl önce ameliyat oldum. o günden beri levotiron kullanıyorum ve tahlillerimi düzenli yaptırıyorum.doktora gittiğimde hep sorardım ve gebeliğe engel değil diyorlardı. ama çevre o kadar etkiliyorki insanı yok onun tanıdığı şöyle olmuş, yok bununki düşük yapmış... bi zaman sonra bunaldım. hiçkimseyi takmadım. bol bol dua ettim ve hamilelikten önce hem kadın doğumcuya hem de cerrahi uzmana gittim . inancımı da hiç yitirmedim. 5 ay sonra da allahın izniyle hamile kaldım. hemen tahlillerimi tekrar yaptırdım ve doktorum ilacımı artırdı. her 3 haftada tahlil için gidiyorum. şu anda herşey normal gidiyor. sabahları kustuğum için inan gece uyanıp ilacımı içip sonra uyuyorum. yeterki sağlıklı olsun bebişim. sen de ilk önce kendine güven, ilacını ihmal etme ve mutlaka kontrollerine git. kimseyi de kafana takma . inşallah en kısa zamanda kavuşursun bebişine. sevgiler...

Merhaba arkadaşlar bende yeni üye oldum. benimde tsh hormonum yüksek çıktı 22 ve doktor levotiron verdi 1.5 senelik evliyim ve çocuk düşünüyorum hormon seviyem düştüğünde hamile kalabilirmiyim onu merak ediyorum kafam çok karıştı yardımcı olurmusunuz

canım bildiğim kadarıyla yardımcı olayım yani endokrin doktorunun bana söylediğini sana söyleyeyim.
benim tsh 6 buçuk civarında çıktı. doktor ilaç verdi 3 buçuk 4 civarına indirmeye çalışalım dedi.
sonra ben gebelik düşündüğümü söyledim. o zaman farklı o zaman 2 nin altına düşmesi gerek dedi.
2 nin altına düşmeden hamile kalmakta zordur olsa bile tavsiye etmiyoruz dedi.
ilacı kullandım bugün gidip kan verdim. şu an sonucumu bilmiyorum. inşallah hayırlısı olur.
ths yüksekken hamile kalanlarda düşük riski de fazlaymış.
ama ilacı kullanınca değerler normale geliyor merak etme. yeterki düzenli kullan.
ben ilaca başladıktan 15 gün sonra falan bi kan vermiştim o tahlilde tsh 3.5 çıkmıştı.
bu hafta sonu kadın doğum doktoruna gidicem ona da sorucam eğer yeni bişey öğrenirsem sana da yazarım canım.
bende endişeliyim acaba değerler düştüğünde hamile kalabilir miyim kalamaz mıyım diye ama içimizi ferah tutup dua etmekten başka çaremiz yok.
allah herkesin gönlüne göre versin.
sevgilerle...

Bence burada oranlarla konusmayin. Sadece TSH degil butun degerler onemli. 1995 ten beri tedavi goruyorum. Surekli kontrollerimi yaptiriyorum. Ozellikle cocuk isteyenler icin kontrol altina alinmasi gereken seyler listesinde basta gelir.Doktorun verdigi ilaclari birakanlari da anlayamadim. İyi cesaret. Hipertroidi hastasiydim radyoterapi tedavisi gordum. Simdi hipotroidiyim. Degerlerin, belli bir tedavi gordukten sonra, normale dusme ihtimali gorunuyorsa, ilac verilmeyebilir. Ama 3 ayda bir gozlemlenir.BEn ilaca da cocuk istedigime karar verdigimizde baslamistim. Simdi omur boyu kullanicam tabi. Hipotrodi kontrol altina alinmazsa kalp rahatsizligina ve obezite sebep olur. Cok yuksek hipertroidi de maalesef cok seye sebep olabiliyor. Tavsiyem ihmal etmemeniz.Gebelik dusunen herkes, en kolay saglik ocagina gidip aile hekimine soyle bakar.İlk hamileligimde SSK ya gitmistim troid tahlillerim icin. Her ay cagiriyordum. Sonrasinda gene Semt klinigine devam etmistim. Artik o kadar taninan bir hastalik ki normal takibi her merkez de yaptirilabilir.

benim de 5ti
sınırın biraz üstü
gebeliğe engel dedi endokrin uzmanım, 2ye düşürcez dedi
ve ben ilacıma başladım
oay hamile kaldım
yani düşer düşmez
ben engellediğini düşünüyorum
ama ilacı bırakmamak lazım
sık sık da tahlillerle kontrol edilmeli ve gerekirse ilacın dozu artırılmalı

inşallah canım herşey bizler içinde normal olurda bizimde bebişimiz olur bende çok korkuyorum. doktora gittikten sonra ki cevabını bekliycem tatlım inşallah herşey istediğin gibi olurda güzel haberlerini alırız. bu arada sen hangi ilacı kullandın canım.

ilk doktora gittiğimde tsh: 10,00 ft3: 3,24 ft4: 1,08
ikinci tahlillerimde tsh: 20.44 ft3: 3.46 ft4: 1.15
bide ultrason tahlilindede: tiroid bezi sağ lob 15x16 mm, sol lobu 12x19 mm. olup ,gland boyutları nolmaldir. her iki lobda gland parankim ekojenitesi hafif heterojen hipoekojen olarak izlenmektedir. (troidit?). her iki lobda kitle - lezyon .nodül formasyonu saptanmamıştır. yazıyo tatlım. yorumlarını alabilirmiyim hanımlar

canım ben euthyrox 25 mg yani en düşük dozunu kullandım.
çarşamba günü verdiğim kan sonucum istediğim seviyede çıkmadı. hala biraz yüksek.
yarın kadın doğum doktoruna gittiğimde sorucam henüz endokrin uzmanına gösteremedim sonucumu.

yalnız canım anlayamadığım sen ilk tahlilinle ikinci tahlilin arasında ilaç kullanmadın mı?
neden tsh değerin artmış? ilaç az da olsa düşürüyor diye biliyorum?
doktora gösterdin mi? ne söyledi??belki de ilacının dozu yetersiz gelmiştir?doktorunla görüşsen iyi olur canım.
bir de ultrason sonuçlarımız hemen hemen aynı herhangi bir nodül var mı ona bakıyorlar?
çok şükür öyle bir sıkıntımız yok ikimizinde.
inşallah hakkımızda hayırlısı olur...
bu arada sen korunmayı bıraktın mı???

TSH tavan yapsada hamile kalabilirsiniz.Çok fazla kişi var.Ama olay o şekilde hamile kalmamak.İlacın dozu da iyi ayarlanmalı.İyi ayarlanmazsa düşmez ya da hipotroidi varsa yükselmez.Nodul yoksa,degerlerin kontrol altina alinmasi cok zaman almiyor.
Nodul varsa secenekler artiyor.ameliyat ya da radyoiyot tedavisi uygulanabiliyor.Radyoiyotta bir sure hamile kalinamiyor.Bu yuzden gebelik dusuneneler ameliyat oluyor.Ama bunlari en guzel bir endokrin uzmaniyla konuşmak. Burada yazismak moral bozar.Onlarla konusmak rahatlatir.Sonucta en dogru bilgileri,elindekilere bakarak onlar verir.NOdul yoktur ameliyat youmu okursun caniniz sıkılır.Oysa ameliyatlik hicbiseyiniz yoktur.Ozellikle hamilelik dusunme doneminde stres yaratir.Doktora gidin rahatlayin.

yok canım 1 ve 2 tahlillerin arasında ilaç kullanmadım doktor 2 ci tahlilide görmek istedi emin olmak için ondan sonra ilaç kullanmaya başladım bende henüz endokrine gidemedim 1 hafta sonra tekrar gidicem tahlil için dahiliyeye. ewet canım korunmaya bıraktım inşallah hakkımızsa herşeyin hayırlısı olurda bizde bebişimizi alırız kucağımıza tabi tsh seviyelerimiz düştükten sonra sanırım yüksek iken hamile kalma ihtimali yokmuş ve olsa bile düşük tehlikesi varmış. ne kadar doğru bilmiyorum gittiğimde doktorla konuşucam herşeyi. bu arada senin değerlerin nasıl tatlım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…