Bence burada oranlarla konusmayin. Sadece TSH degil butun degerler onemli. 1995 ten beri tedavi goruyorum. Surekli kontrollerimi yaptiriyorum. Ozellikle cocuk isteyenler icin kontrol altina alinmasi gereken seyler listesinde basta gelir.Doktorun verdigi ilaclari birakanlari da anlayamadim. İyi cesaret. Hipertroidi hastasiydim radyoterapi tedavisi gordum. Simdi hipotroidiyim. Degerlerin, belli bir tedavi gordukten sonra, normale dusme ihtimali gorunuyorsa, ilac verilmeyebilir. Ama 3 ayda bir gozlemlenir.BEn ilaca da cocuk istedigime karar verdigimizde baslamistim. Simdi omur boyu kullanicam tabi. Hipotrodi kontrol altina alinmazsa kalp rahatsizligina ve obezite sebep olur. Cok yuksek hipertroidi de maalesef cok seye sebep olabiliyor. Tavsiyem ihmal etmemeniz.Gebelik dusunen herkes, en kolay saglik ocagina gidip aile hekimine soyle bakar.İlk hamileligimde SSK ya gitmistim troid tahlillerim icin. Her ay cagiriyordum. Sonrasinda gene Semt klinigine devam etmistim. Artik o kadar taninan bir hastalik ki normal takibi her merkez de yaptirilabilir.