tiroid

denizcihan

Guru
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2013
2
0
286
İstanbul
slm önce şunu belirtim yaşım 37 ilk gebeliğimi yaşıyorum bebeğim olmaz derken şimdi 3 aylık hamileyim ve 2 senelik evliyim sevincimi daha doya doya yaşayamadım ama umudumu kaybetmedim bu gün aldığım bazı test sonuçlarında tiroid im 100 çıktı tabi dr un şaşkınlığını anlatabilmem imkansız 3 aylık hamileyim dr um ne olumlu ne olumsuz konuştu tiroid ilacımı heme bugün aldım bebeğin beyin gelişimi tiroidde çok önemli ne olup biter bilemem ama bebek doğduktan sonra beyin gelişiminde neler olduğunu ancak doğunca anlaşılırmış tabi bunun yanında bebek anne karnında ne kadar sağlıklı bilemiyoruz 4-5 aylıkken alınması tavsiye ediliyormuş ama bunu yaşı 20 lerde olanlara tavsiye ediyorlarmış benim yaşım 37 olunca bebek olamama risksinden dolayı bir şey diyemem dedi dr um ....algılaması güç olabilme ihtimali olabilir ama tabi bilemeyiz diyor dr ialç tedavisinden sonra tiroid ne durumda olduğunu izleyecek sonra ne olur biter allah bilir ama işim allahıma kaldıysa ne mutlu bana sizde dua edermisiniz teşekkürler rabbim herkesin evladının sağlıklı sıhhatli doğmasını eline almasını nasip etsin inşallah

bende 3 aylık hamileyim cnm ve troid bende de var 25 yaşındayım. ilaç kullanıyorum ömür boyu kullanman gerek dedi.canını hiç sıkma rahat ol allahn izniyle bişey olmaz inşallah.

canım sen içini ferah tut. bende 26 yaşındayım 3 yıldır tiroid ilacı kullanıyorum ömür boyu kullanmak zorundayım. hamileliğimde de çok dikkat edip sürkli tahlilerle takip etmem gerekecek. ama şu var doktorlar her ne kadar yiyeceklerde yasak koymasalar bile sen lahana, karnıbahar, brokoli gibi gıdaları çok sık tüketme. hiç yeme demiyorum özellikle brokoliyi yemen gerekiyor. ama aynı hafta içinde bu üç gıdayı tüketme ve dönüşümlü yemeye çalış çünkü hamilesin ve onlardanda gerekli vitaminleri alman gerekecek. birde folik asit Verdi mi doktorun? vermediyse mutlaka sor.

Moraliji hic bozma ilacini duzenli kullan. Endokronoliji doktoru ilacdozunu daha iyi ayarlar.
Rabbim saglikla yavrunu kucaklamani saglasin.

27 yaşındayım 26. haftalık hamileyim ve yaklaşık 7-8 senedir bende tiroid var belkide daha fazla öncelikle tiroidin çeşitleri var hangisi olduğu önemli, ben bebek yapmak için belli bi aralığı var o aralığa girmek için bekledim çünkü doktor çocuk için kötü olacağını söledi ve 4 yıl bekledim tiroitim düzene girdi hamile kaldım ama halen kullanıorum ömür boyuda kullancam, hamilelikte hemen hemen herkeste çıkıo tiroit ama ben tiroit hastasıyım ilacı ömür boyu kullanmak zorundayım hamile kaldım doktora gittiğimde doktor dikkat etmemiz gerek ya kendin kilo alcaksın çocuğu beslemeyeceksin zayıf kalcak yada çocuk kilo alcak sen zayıf kalcaksın bu tür tehlikeler var dikkat etmezsek dedi ikiside olmadı çünkü sinsi bi hastalık dikkat gerektirio hamililelikte daha da özen istio o kadar her ay düzenli testlerini yaptır sonuçlarına göre ilacın dozajını ayarlıcaklardır
Endokrin uzmanına gitmende fayda var nitekim ilaçlarını düzenli alıp yediklerine içtiklerine dikkat ettikten sona allahın izniyle hiç bişe olmaz :)

bende hamile kalamayınca yaptırdığım testlerde öğrendim troitim olduğunu 6 aydır ilaç kullanıyorum hala hamile kalamadım ama doktor hamilelikte bi sorun olmayacağını söylüyor
senin doktorun niye böyle olumsuz konuşmuş yaşından dolayımı acaba

bende hep vardı ve benimki tehlike olandandı bu nedenle beklemek zorunda kaldım çok yüksekti ayrıca değerler ilacın dozajı arttığı halde düşüremedi ilk bi yıl daha sona ilaç değiştirdi başka şeyler uygulandı düzene girdi 4 yıl sürdü bu da toplam şuanda bi sıkıntı yok ama ilacın dozajı arttı, günde 3 tane alıcam 7. aydan sona şuan 2 tane alıorum hamilelikten sona tekrar ilacın dozajı değişcek

bozma moralını canım allahın ıznıyle alırsın bebegını kucagına :) sana moral olsun hem bi örnek vereyim benım hocam da tiroid hastasıydı yası da vardı ve herkes hamıle kalamazsın demıs bu yılmamıs ve suan 6 yasında bı kızı var gayet saglıklı hıc sıkma canını bol bol dua et

ben de tiroid hastasiyim yıllardır. ..ama ilaç kullsnmayi 2 yildir birakmistim ilk bebegimin 12 haftalikken kalbi durunca ilaçlara tekrar basladim ve kizima hamile kaldim şükür bir sorun olmadi... hamileligim sirasinda surekli endokrinoloji doktoruna gittim ilac dozu gebelikte artiriliyor cocuga bir zarari olmuyor...

bende haşimato hastasıyım gebelikten çnce öğrendim 35 lerdeydi hamile kalmadan önce 2 lere düşürdüm ama 3 aylık daha yeni yani allahın izniyle etkilenmemiştir inş. bebeğin.. ilaçlarını düzenli al 6,5 aylığa kadardı sanırım bebek sonra kendi hormonlarını üretebiliyormuş o zaman kadar senden alıyor

herkese merhaba,
tiroid muayenesi için Manisa Özel Grand Medical hastanesine gittik bugün. ameliyat şart dedi. doktorumuz Op.Dr. Mümtaz Kahya, aranızda tanıyan daha önce ameliyat olan vs bilgi verebilecek kimse var mı. nasıl bi doktor yardımcı olur musunuz lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…