Tiroid

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.330
43.870
Öncelikle âdminler konumu taşımazsaniz sevinirim

ANTI TIROGLOBULIN
ANTIKOR (ANTI T) hormonu yüksek çıkan var mi aranızda kızlar.
Ben martta tahlil yaptırdım yüksek çıktı doktorum ultrason istedi nodül yok dedi ve ilaç falan da yazmadır. Sadece 3 ay da bir kan testi yaptır dedi aranjzdar bu hormonu yüksek çıkıp nodulu olmayan var mi ? İlaç kullanıyor musunuz ?

Öncelikle âdminler konumu taşımazsaniz sevinirim

ANTI TIROGLOBULIN
ANTIKOR (ANTI T) hormonu yüksek çıkan var mi aranızda kızlar.
Ben martta tahlil yaptırdım yüksek çıktı doktorum ultrason istedi nodül yok dedi ve ilaç falan da yazmadır. Sadece 3 ay da bir kan testi yaptır dedi aranjzdar bu hormonu yüksek çıkıp nodulu olmayan var mi ? İlaç kullanıyor musunuz ?
bende de aynısı var ilaç yazmadı nodül çıkmadı aynı şekilde 3 ayda bir kan ve ultrason istedi diğer şikayetlerimden ötürü de vitamin yazmıştı doktor bana

TSH yüksek benimde T3 T4 normal gibi ama evet ilaç kullanıyorum sabahlari yemeklerden yarın saat önce 25mg outrox hap var içiyorum çok şükür nodul yok bende.

bende de aynısı var ilaç yazmadı nodül çıkmadı aynı şekilde 3 ayda bir kan ve ultrason istedi diğer şikayetlerimden ötürü de vitamin yazmıştı doktor bana

Teswkkur ederim canim

TSH yüksek benimde T3 T4 normal gibi ama evet ilaç kullanıyorum sabahlari yemeklerden yarın saat önce 25mg outrox hap var içiyorum çok şükür nodul yok bende.

Geçmiş olsun canim peki bir şey sormak istiyorum sende bu tiroid kilo alimi iştah kilo verememe gibi yan etkileri oldu mu

Mart ayında tahlil yaptırdığmda normal çıkması gereken değer 61 ve altı iken bende 231 çıktı ama immünoloji doktoru istediği için tahlili beni endokrine sevk etmedi nodül yok diye sınırdasin dedi sdce

benim de tsh düşük cıktı. 3 ayda 1 kan tahlili istedi doktor. d vitamini eksik çıktığı için d vitamini serum, supradyn ve haftada 2 gün balık yiyceksin dedi.

Geçmiş olsun canım peki tiroidin yan etkileri neler sende kilo alimi yada verememe acikma sinir vs gibi etkileri var mi ?
bende uyku durumu cok oluyordu.bıraksan 24 saat uyurum o derece.ama sımdı sankı sabahları daha rahat kalkıyorum.ben çocuk ıstedıgım ıcın ılac alıyorum.hamıle kalmak ıcın degerlerın 1-2 arası olması lazımmış.kılom da pek sorun yok boğazımı tutarsam rahat kılo verıyorum :)

benim de tsh düşük cıktı. 3 ayda 1 kan tahlili istedi doktor. d vitamini eksik çıktığı için d vitamini serum, supradyn ve haftada 2 gün balık yiyceksin dedi.

Geçmiş olsun canım

bende uyku durumu cok oluyordu.bıraksan 24 saat uyurum o derece.ama sımdı sankı sabahları daha rahat kalkıyorum.ben çocuk ıstedıgım ıcın ılac alıyorum.hamıle kalmak ıcın degerlerın 1-2 arası olması lazımmış.kılom da pek sorun yok boğazımı tutarsam rahat kılo verıyorum :)

O uyku bende de var kafami kaldiramiyorum resmen

tsh mi 231 cıktı??

Anti t hormonu yanı anti trogbolin sanrm

Kırmızı olan yüksek çıkan hormonum

Eklentiler

• Screenshot_2015-07-28-19-45-25.png
    Screenshot_2015-07-28-19-45-25.png
    113,4 KB · Görüntüleme: 1.069
Teswkkur ederim canim

Geçmiş olsun canim peki bir şey sormak istiyorum sende bu tiroid kilo alimi iştah kilo verememe gibi yan etkileri oldu mu
Hemde nasıl etkiliyor bütün hormonlarimi etkiliyor metobolizmam yavaş çalışıyor nazım yavaş atıyor tansiyonum bile düşük yaşıyorum kilo sorunum var evet diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum çünkü ter atamiyorum bu sıcak günlerde çok az terliyorum

geçmiş olsun :)

yüksek çıkan antikor, tiroid organınızın çalışmasını bozan bir antikordur, ancak yüksek olan her insanın tiroid organı bozulacak diye bir kural yoktur.

evet yüksek, ama tsh değeriniz oldukça normal bir değerde. bu t3 ve t4 değerinizin de normal olduğunu gösterir.
yani bu antikor yüksek, ama tiroidinize hiçbir zarar vermemiş ve hormon değerleriniz normal, nodülünüz de yok. bu da ilaç kullanmanız için hiçbir sebebiniz yok demektir çünkü tamamen normalsiniz :)

sadece doktorunuzun uygun gördüğü şekilde takiplerinize devam edin. anti tpo antikoru bir sorun yarattığında doktorunuz müdahale edecektir.

Sanada geçmiş olsun mutlaka tedavini aksatma çünkü bu hormon bütün vücudunu etkiliyor
Tesekkurler canim

geçmiş olsun :)

yüksek çıkan antikor, tiroid organınızın çalışmasını bozan bir antikordur, ancak yüksek olan her insanın tiroid organı bozulacak diye bir kural yoktur.

evet yüksek, ama tsh değeriniz oldukça normal bir değerde. bu t3 ve t4 değerinizin de normal olduğunu gösterir.
yani bu antikor yüksek, ama tiroidinize hiçbir zarar vermemiş ve hormon değerleriniz normal, nodülünüz de yok. bu da ilaç kullanmanız için hiçbir sebebiniz yok demektir çünkü tamamen normalsiniz :)

sadece doktorunuzun uygun gördüğü şekilde takiplerinize devam edin. anti tpo antikoru bir sorun yarattığında doktorunuz müdahale edecektir.

Açıklama.için tesekkur ederim. Dahiliyeye gidip endokrine sevk isteyeceğim 4 aydır baktirmadim

herkese merhaba,
tiroid muayenesi için Manisa Özel Grand Medical hastanesine gittik bugün. ameliyat şart dedi. doktorumuz Op.Dr. Mümtaz Kahya, aranızda tanıyan daha önce ameliyat olan vs bilgi verebilecek kimse var mı. nasıl bi doktor yardımcı olur musunuz lütfen.

X