• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Titizliin bu kadar da fazla

ay allah yardımcın olsun canım..gelecek gün ne gösterır bılınmez ben hamıleyken düşük tehlıkem vardı 4 ay yattım her türlü bakımımı eşim yaptı kesınlıkle ayaga kalkamam yasaktı.aynı sey ona olsa bende yaparım.eeşler arasında yok öyle yok böylee olurmu bee?umarım az da olsa normale döner....

zor bir durum bence , bence hastalık derecesinde eşiniz....

balkonumdan baktığımda gördüğüm bir komşum var,hergün herşeyi çırpar(mesela bir örtünün her kenarını dört defa )sürekli temizlik halinde,mutfağa kanepe koymuşlar ,başka o dalara girmek yasak,kendisi hiç biryere gitmediği gibi ,kimsede evine gelmez....ben evimden izlerken yorulup ,bunalıyorum,birde eşinin çocuğunun halini hiç düşünemiyorum....

sizin halinizde biraz öyle olsa gerek,biraz sabredin olmadı bir uzmandan yardım alın...

merhaba arkadaşlar,
yazdıklarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Allah tan tüm işi benden beklemiyor birde öyle olsa çıldırırdım. 1 hafta aileme gittim döndüğümde heryer pırıl pırıl tek toz tek bulaşık yok, kendide yapıyor evdeyken temizlik. ama o çalışıyor ben evdeysem ve eve geldiğinde ev tertemiz değilse çıldırıyor zaten evdeydin niye yapmadın diye. tamamen bana emrederek yapmaya çalışmadığı için bu kadarlık bölüm çok zoruma gitmiyor ama sizlere bahsettim ya hani yaşadığım rahatsızlıktan. rahatsızlığımın hiç üstünde durmaması, karnın hala ağrıyor mu diye sormadan temizlikten hesap sorması çok zoruma gidiyor.
ama dün gece ve bu gece (özellikle gece:))çok ilgilendi ağrımla, malum 9 günlük uzun bir adet dönemi bitti ya kıvranıyor. karnımı sevmeler, aşkım ağrı geçmedi mi, çorap giymiyo musun sen yoksa diye şirinlikler. amaa yook o kadar kolay değil... biraz çekmesi lazım değil mi kızlar:)

merhaba arkadaşlar,
yazdıklarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Allah tan tüm işi benden beklemiyor birde öyle olsa çıldırırdım. 1 hafta aileme gittim döndüğümde heryer pırıl pırıl tek toz tek bulaşık yok, kendide yapıyor evdeyken temizlik. ama o çalışıyor ben evdeysem ve eve geldiğinde ev tertemiz değilse çıldırıyor zaten evdeydin niye yapmadın diye. tamamen bana emrederek yapmaya çalışmadığı için bu kadarlık bölüm çok zoruma gitmiyor ama sizlere bahsettim ya hani yaşadığım rahatsızlıktan. rahatsızlığımın hiç üstünde durmaması, karnın hala ağrıyor mu diye sormadan temizlikten hesap sorması çok zoruma gidiyor.
ama dün gece ve bu gece (özellikle gece:))çok ilgilendi ağrımla, malum 9 günlük uzun bir adet dönemi bitti ya kıvranıyor. karnımı sevmeler, aşkım ağrı geçmedi mi, çorap giymiyo musun sen yoksa diye şirinlikler. amaa yook o kadar kolay değil... biraz çekmesi lazım değil mi kızlar:)

Ceksin ceksin...hemen yelkenleri indirmeyesin sakin...yerimseniben

Uzaktan akrabamiz olan bir Ablamizin eside böyle....temizlik degilde kontrol takintisi var..

Düsün isden geliyor....sunu yaptinmi? bunu yaptinmi? kac tane sigara ictin? ne kadar deterjan harcadin? yani adam cidden herseyden haberdar olmadigi zaman cildiriyor....

Kadin sinir hastasi oldu.....

Yinede esinle bu konuyu konus arkadasim, tamam temiz titiz olmasi gercekten cok güzel birsey, ayrica kendinde yapiyor...bravo....ama takinti haline geliyse isin zor...:delphin:

Ayrica suan 2,5 aylik evlisin....2,5 sene sonra ayni anlayisi göstermen mümkün degil...benneyaptımki

Umarim cözersiniz....

daha çok yeni evlisiniz...

evliliğin ilk zamanlarında eşler birbirlerine ne alıştırırsa o öyle gidiyor hiç değişmiyor yada çok zor değişiyor....

sende bu ilk zamanlarda eşini istediğin gibi yönlendirebilirsin....

tabiki tatlı dille....

Yeni evlilik ile ilğisi falan yok bence bunun..
Eşinizin Tedavi olması gerekiyor....

Allah kolaylık versin zira işiniz çok zor.
Ben 5 dk taamül edemezdim.

canım senin adına üzüldüm başın bayağı ağrıcağa benziyor erkeğinde bu denli olması insanın çileden çı karır inşallah bir çozüm yolu bulursun..bu arada akşam eşim geldiğinde onu ne kadar sevdiğimi söylemek geldi içimden......

bırak süpürme,atma çöpleri,bile bile kan bulaştır yatağa
törpülesin biraz kendini yaaa
bu ne töbe töbeee

evet arkadaşım güzel bir noktaya değinmişsin "merhamet" . sanırım benimde en takıldığım en zoruma giden şey bu hastalığımdan çok benden çok evin temizliğini düşünmesi yani bana karşı merhametsizliği. diğer arkadaşlarında dediği gibi yeni olmamız belki bir avantaj olabilir ve onu değiştirebilirim. bu arada terzi kendi söküğünü dikemez derler ya çok doğru. meslekler bölümünde mesleğimin adı yazmadığı için zaten kadrom öğretmenlik diye de geçtiği için onu işaretledim ama ben aslında psikolojik danışmanım. geçen sene aile terapisi yapıyordum bir merkezde bu sene okula geçtim daha rahat diye. bir çok aileye sorunlarını çözme konusunda yardımcı oldum. çoğunda da çok başarı sağladım hala görüşürüz bana teşekkür ederler. eşimdeki titizlik Allah tan obsesiflik hastalık seviyesinde değil öyle olsa beni aşar prikiyatriye götürürdüm. gerçekten başıma gelince gördüm insanın başkasına akıl vermesi yönlendirerek yardım etmesi kendi sorununu çözmesinden daha kolaymış. kalbim çok kırık ama sanırım duygusallığı bırakıp trip atmak surat asmak yerine mesleki gözle olaya bakıp çözüme yönelik harekete geçmeliyim.ama en çok duygusallığı bir tarafa bırakmakta zorlanacağım.

allah sabır versin..

bilemiyorum nasılsınız ama sanırım eşinize karşı yüzünüz çok yumuşak..

kırıldığınızı ve bu tavırlarından hoşlanmadığınızı dile getirdiniz mi..

tozdan rahatsızsa siz hasta haldeyken kalksın toz olsın süpürsün..

daha çok yeni evlisiniz ve size '''ama ben adet görünce yatarken"dikkat et yatağa bulaşmasın" , gece kalkıp "ya kan mı kokuyor" ..'' demesi saygısızlık siz o anda ona kırıldığınızı hissettirseydiniz keşke...

evde resmen sizi yetersiz bulurmuşçasına herşeye karışması yapması çok çirkin.
size karşı sevgisini gösterir mi ters giden başka şeyler var mı?
kayınvalideniz nasıl peki?

merhaba!
yazdılarınızı okuyunca bir an ben yazmış olmalıyım bu satırları dedim.koku ve hijyen dışında titizlik ve cümleler çok benzer bizdede.başta söylediğin gibibenimde çok hoşuma gidiyordu bu durum.eve gelirim ev çok temiz asla evi dağıtmaz titizdir.ama sanırım bir süre sonra insanın endini yetersiz hissetmesine yol açan cümlelere varınca gereçk yarıklar ortaya çıkıyor.sizinde söylediğiniz gibi psikoloji ilmi pek çok şey için belki şifa olacaktır.en azından siz benden daha kolay farkındalık kazandırabileirisniz eşinize.yoksa sizin hamleleriniz tek başına yeterli olmaz hatta daha da yıpratıcı olabilir.gözünüzü korkutmak değil elbette niyetim ama anne olunca daha da zorlaşabiliyor bu yetersizlik hissi.bu çocuk niye düştü,ilgilenmiyor musun,herkes hem eve hem çocuga bakıyor,falanca nasıl kotarıyor bunca şeyi cümleleri bu başlangıçların gidişat cümleleri olabiir.insan en hassas döneminde anlaşılmayı beklerken anlayan olmak zorunda kalabiiyor.bu sebeple empati yeteneği güçlüyse onu,farketme yeteneği güçlüyse onu hemen devreye sokun bana kalırsa.bunlarda çare olmazsa allahtan size ve kendime kolaylıklar diliyorum:)
en iyi yanı dağınık ve umursamazları dinleyince iyiki böyle değil cümlesini sarfedebilmek:)bu da polyanna yanımız olsun:)

benimle aynı şeyleri yaşayan arkadaşlar olması kendimi iyi hissettirdi. yazdıklarınız içinde teşekkür ederim. Eşimin biraz iyi olduğunu kendini iyi hisettiğini düşündüğümde konuşmanın tam zamanı dedim ve sakince anlattım ne kadar üzüldüğümü bayağı ayrıntılı konuştuk. ben neler hissettiğimi söyledikten sonra çok üzüldü o da yaptığından çok utandığını ve kendini çok suçlu hissettiğini söyledi derken özür diledi barıştık. hafta sonu çok iyiydik nazar değmesin sorun şimdilik çözüldü gibi. bu arada dün gece uykumuz kaçtı napsak uyumak için derken ne dedi biliyor musunuz "hadi cam sil ile 2 bez getir madem uykumuz yok odanın tozunu alalım". çok güldüm ona. sonra bir güzel tertemiz yaptık odayı. benim bu kocam çok alem yaa.

merhaba arkadaşlar,
benim eşim çok titiz. bu ilk başlarda çok hoşuma gidiyordu çünkü herkes eşinin dağınıklığından şikayet ederken kendimi şanslı hissediyorum. eve gelir gelmez duş alır, banyoyu temizlemeden çıkmaz, eşyaları her zaman düzenli, kalkınca yatağını toplar, mutfakta dağınıklıktan ve atılmamış çöpten nefret eder. uzaktan davulun sesi hoş geliyor dimi.. ama ben adet görünce yatarken"dikkat et yatağa bulaşmasın" , gece kalkıp "ya kan mı kokuyor" ... kendimi pislik gibi hissettiriyor. neyse uzun sürmüyor buna katlanıyorum şimdilik ama geçenlerde bana yaşattığı çok kalbimi kırdı. çok rahatsızdım aşırı ağrılı bir adet dönemi geçiriyordum ayağa kalkamıyordum ayrıca miğde bulantısı, baş dönmesi titreme... adetimin son günü dayanamadım doktora gittim. doktorun eli biraz sertmiş aşırı canım yandı muayenede ve düşük yapmışsın büyük ihtimal dedi. kan tahlillerimin sonucu çıkana kadar bir taraftan karın ağrısı bir taraftan vicdan azabı kendi kendimi yedim. amanki değilmiş. telefondanda eşime gelişmeleri anlatıyorum ama ayrıntılı konuşulmuyor telefonda. akşam eve gelsede dertleşsem diye bekliyorum. eve geldiğindede dediği şey salona sen kaç gündür süpürge açmadın bu ne toz, geçti mutfağa bu çöpü neden atmadın. . zaten tüm akşam önce işleri vardı onları yaptı sonra internete takıldı sıkıldım ve ağrım yüzünden duş alıp yattım, önce niye bu kadar erken yattın ne garip kadınsın diye fırça attı sonra yanıma yattı yarın beyazları makineye atmayı unutma dedi. bu arada henüz 2,5 aylık evliyiz. sizce geleceğimiz nasıl?

Yuh diyorum bu kadarıda fazla, fazla abartıyorsun deseydinya ben olsam saniye susmam...

benim eşimde çok ama çok titizdir ama bununki hastalık derecesinde eğerki benim eşim adet dönemimde böyle birşey dese lafı anında yapıştırırım ne demek ya yatağa gelmesin falan bebek düşürüyor kadın adam toz derdinde başlarım onun tozuna be
ben ağrı çekerken vallahi toz düşünemem eğerki temizlik istiyorsa artı titizse kendi yapsın sende oda rahat edin çöpleride döksün evide süpürsün bence
benim kocam böyle şeyler yapsa kesinlikle konuşmam onla artı bu vicdansızlıktan başka birşey değil bence

canım eşin evlenmeden önce bekar hayatı yaşadıysa alışkanlık olmuş olabilir daha çok yenisiniz birbirinize alışmaya çalışıyorsunuz oda belli ki senin üzerinde egemenlik yada ne biliyim baskı kurmaya çalışıyor sende tatlı bir dille eşine herkesin kendi işine bakmasını neyi ne zaman yapacağını çok iyi bildiğini anlatmaya çalış canını da sıkma :teselli:

canım daha yeni evlisiniz ve gençsiniz.

ona gezmek hayatı yaşamak varken böyle şeylere takılmamak gerektiğini herşeyin kararınca olması gerektini anlatmayı denemelisin.
insan geriye dönüp baktığında ne iyi ohh hergünümü temizlik yaparak geçirdim demiyecek ne iyi yapmışımda hayatın tadını çıkarmışım diyecek.olaya bu açıdan bakmasını sağlamak galiba daha mantıklı olacaktır.Çünkü çocukta olunca insan zaten böyle şeylere minumum zaman ayırıyor o yüzden çocuk olmadan bu konunun aranızda halolması dileğiyle.

Back
X