Tobb Hastanesi Kadın Doğum Ayşegül Hanım

arweska

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2019
5
0
1
35
Tobb harika bir hastane ancak doktor hanım o kadar ilgisiz, o kadar geriyor ki insanı. Ultrasonda 1987 de kadın doğumcuya, o dönemin kalabalık devlet hastanelerine giden annem, doktorun ultrasonda bebeği anlatırken ne kadar nazik ve ayrıntılı bilgi verdiğinden bahsediyordu. Ben Doktor hanımı anlatınca abartıyorsun hastane iyi değiştirme dediler. Beraber gittik randevuya şok oldu annem. Bu ne aşağılama dedi. Doktor Hanım bebeği göremedim ben dedi annem, dönüp cevap bile vermedi. Bana zaten sıfır açıklama. Ne boyu ne kilosu. Tek kelime yok. Tek bir öneri, tek bir yönlendirme yok. Sanki kafasına silah dayadım önüne yattım beni muayene et diye. Kendimi o kadar kötü hissettim o kadar gerildim ki. Annem, seni asla bu bayana emanet edemem, bebeği çıkarırken kafasına mı vurur napar hayatımda bu kadar nezaketten uzak birini görmedim dedi. Belki kendince sorunları vardır, bilemem. Ama bunu hastaya yansıtmaya kimsenin hakkı yok. Çok sevdiğim halde Tobb da başka bayan kadın doğumcu olmadığı için başka bir hastane arayışına girdik çok üzülerek. Tobb gibi bir hastanede böyle bir doktorun ne işi var onu da anlamadım çünkü sekreterler bile çok ilgili çok nazik. O kadar grildim ki, ne boyunu sordum, ne kilosunu, lanet olsun dedim içimden şurdan bi çıkayım bi daha da gelmeyeyim. İnsanlık tıbbi bilgiden önce gelir kanaatimce. Doktor 1000 bebek görebilir. Ancak bu bizim ilk tecrübemiz. Ve 10 dk bilgi için orda bulunuyoruz. Bunun için ücret ödüyoruz. Sanki ben robottum, konu mankeniydim, doktor hanım benimle muhatap bile olmadı bırakın bebekle ilgili bilgi vermeyi. Devlet hastanesinde 200 hasta gören doktorlar bile bin kat iyidir. Hamilelikte doktorun ilgisi, sakinliği hastanenin lüks şartlarından çok daha önemli kanaatimce.

Back