Tohum ekmeden kim ürün alır ki ?

utopikuye

^^
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
3.382
3.425
133
Öncelikle esimi cok sevdigimi belirteyim. Borclari kafasına cok takıyor. Çalışıp yükünü azaltmak istiyorum burda uzerime düşeni yapiyorum ama dilimi tutamıyorum. Bana borcu takiyorum dedigi gunun ertesi kavga ederken onu burdan vurdum. Sonra yaptığım yemegi beğenmeyip laf soyledi diye(ilk begenmeyisi değildi bi nevi birikim oldu) ben sana borcumuz var odeyemiyosun diyor muyum da yapamadigimi söylüyorsun elimden gelen sekilde yapiyorum dedim. Şöyle bi dönüp baktığımda tamam sesini yukseltigi oldu inat ta ama canımı acitacak tek cümle kurmamis. Eksikliklerimden vurmamis hic beni. En son da gecen hafta dedim ki madem borçları boyle takacaktin deseydin de birkac yil sonra evlenseydik bekleseydik bunlari yasamamis olurduk dedim. Hicbi sey demedi kalktı bi sigara yakti. Ertesi gün eski halimize döndük. Simdi eskileri açtığımız zaman ben sana daha bi derdimi anlatmam der. Bana borlar yüzünden stresliyim dedigi zaman sinirlenmeden takma duzelir diyip destek olmadım hic. Bana cok demistir sen cok ağır konuşuyorsun ya farkında değilsin ya da bilerek yapıyorsun diye. Kindarsin der surekli. Ne kadar değilim desem de inandiramiyorum. Yani bende tatli dil sıfır hanimlar.. bi yardim edin bu konuda yükleniyor muyum kendime yoksa gercekten haksiz mıyım? Ben esimden sefkat bekliyorum. Ama ben ne kadar gösteriyorum acaba.. hep karşıdan bekliyorum. Tohum ekmeden ürün alınmaz ki. Bana bu tatli dil konusunda yardimci olun aramızda sıcaklık saglam bi sevgi bağı olusturayim..

Öncelikle yaptığınız hiç hoş değil,borçlar adamın zayıf noktası ve siz sürekli oradan vurup duruyorsunuz.Diliniz de ağır, karşınızdaki sizin düşmanınız değil,destek olmanız gereken kişi.Üstelik eşinizin bu konuda güvenını kaybetmişsiniz,size bir daha derdini anlatamaz adam.Bu arada eşiniz de sizi seviyor belli ki geçmiş sigarasını içmiş,kendi kendine dertlenmeye devam etmiş adam.

sen cok ağır konuşuyorsun ya farkında değilsin ya da bilerek yapıyorsun diye. Kindarsin der surekli. Ne kadar değilim desem de inandiramiyorum.

Bu nokta önemli.
Davranışlarınız aksini gösterirken, sizin "Değilim" demenizin hiçbir manası olmadığı gibi, gerilim daha da artar. "Nasıl davrandığının farkında bile değil" der, bir noktadan sonra eşiniz sizden geçer, size karşı saygısı da kalmaz.

Düşman değil bir takımsınız, konu yemek ise yemektir, oradan misilleme ile borç konusunu açarsanız, sadece problem büyür, yemek konusundaki incinmişliğiniz tamir edilmediği gibi, kendinizi de haksız duruma sokarsınız.
Böylesi durumlarda mümkün olduğunca es vermeye çalışın; "Kırıldım-incindim" ile cümleye girin, sizin de duygunuz öfkeye doğru tırmanmasın, kendi kırgınlığınıza yoğunlaşsın, onu açıklayın, atışmaya döndürmeden.

Çok basit bir olay, ne hale gelmiş yani, olmamış.

Öncelikle yaptığınız hiç hoş değil,borçlar adamın zayıf noktası ve siz sürekli oradan vurup duruyorsunuz.Diliniz de ağır, karşınızdaki sizin düşmanınız değil,destek olmanız gereken kişi.Üstelik eşinizin bu konuda güvenını kaybetmişsiniz,size bir daha derdini anlatamaz adam.Bu arada eşiniz de sizi seviyor belli ki geçmiş sigarasını içmiş,kendi kendine dertlenmeye devam etmiş adam.
Düşmanım degil herşeyim ama hadi film izleyelim dedigim bi gun her gün film mi izlenir hic tv izleyemiycek miyim ben kafami tv izleyerek dagitiyorum dediği zaman sukunetimi koruyamayip hep böyle mi yapacaksin cocuk istediğimiz zaman onun da masraflari olacak borç hep olur dedim. O da nerden biliyorsun ki dedi. Oynadığı iddialardan zengin olmayi planlıyor sanirim.. bunun sorgulamasını yapıyorum ve soylememem gereken seyler söylüyorum su an pismanim.

Düşmanım degil herşeyim ama hadi film izleyelim dedigim bi gun her gün film mi izlenir hic tv izleyemiycek miyim ben kafami tv izleyerek dagitiyorum dediği zaman sukunetimi koruyamayip hep böyle mi yapacaksin cocuk istediğimiz zaman onun da masraflari olacak borç hep olur dedim. O da nerden biliyorsun ki dedi. Oynadığı iddialardan zengin olmayi planlıyor sanirim.. bunun sorgulamasını yapıyorum ve soylememem gereken seyler söylüyorum su an pismanim.

iddia oynuyorsa kızmakta haklısın

Bu nokta önemli.
Davranışlarınız aksini gösterirken, sizin "Değilim" demenizin hiçbir manası olmadığı gibi, gerilim daha da artar. "Nasıl davrandığının farkında bile değil" der, bir noktadan sonra eşiniz sizden geçer, size karşı saygısı da kalmaz.

Düşman değil bir takımsınız, konu yemek ise yemektir, oradan misilleme ile borç konusunu açarsanız, sadece problem büyür, yemek konusundaki incinmişliğiniz tamir edilmediği gibi, kendinizi de haksız duruma sokarsınız.
Böylesi durumlarda mümkün olduğunca es vermeye çalışın; "Kırıldım-incindim" ile cümleye girin, sizin de duygunuz öfkeye doğru tırmanmasın, kendi kırgınlığınıza yoğunlaşsın, onu açıklayın, atışmaya döndürmeden.

Çok basit bir olay, ne hale gelmiş yani, olmamış.
Ilk cumlenin aynısını kurmustu esim bana. Söylediklerinin önemi yok ben kindar oldugunu düşünüyorum diye. Onu sevmediğimi düşünüyor bu konuda da böyle bi sey demisti. Hic kirildim ettim yok bende. Direk suratim düşer ters ters konuşurum. Boyle anlatinca ne itici :olamaz:

Telafi etmek istiyorum bi nevi tamir etmek esimi. Oneriniz var mi?

Ben sizin eşinize olan sevginizden şüpheliyim açıkçası.
Konularınızdan hep bir bencillik kokusu alıyorum.
Kendinizi daha çok seviyorken karşı tarafa haksizlik ediyorsunuz.

Ben sizin eşinize olan sevginizden şüpheliyim açıkçası.
Konularınızdan hep bir bencillik kokusu alıyorum.
Kendinizi daha çok seviyorken karşı tarafa haksizlik ediyorsunuz.
Sevmesem sevmiyorum derim. Eziyet olur bu evlilik onla vakit geçirmek öpmek sarılmak istemem.

Senim konuna hep denk geliyorum bence sen esini sevmiyorsun medyum degilim sadece senin anlattiklarinla soyluyorum.Her hafta bir konun var esine Adam bilse kendi coktan bitirir.

adamın yandığı derdi tartışma esnasında yüzüne vurmak kindarlıksa kindarsınız.. ki bana göre güvenilmez olduğunuzun göstergesidir kindarlıkla alakası yok.
haklı bende olsam daha birşey anlatmam size bir daha..

Bana borclar yüzünden stresliyim dedigi zaman sinirlenmeden takma duzelir diyip destek olmadım hic.

insan sevdiğinde o destek içinden gelir zaten.. aynı dertten müzdarip iki farklı arkadaşınız olsa değer verdiğinize destek olur, diğerini üstünkörü dinleyebilirsiniz..

Sevmesem sevmiyorum derim. Eziyet olur bu evlilik onla vakit geçirmek öpmek sarılmak istemem.

Yeteri kadar güzel sevmiyorsunuz o halde.
Ortada ciddi meseleler yokken verdiğiniz tepkilerden çıkardığım bu.
Küçücük eleştirinin ucu böyle ciddi hassas bir meseleye baglanmamali bence.
Kendiniz de farkındasiniz.

Kirginliklarinizi sessizlikle ifade etmeye çalışsaniz bir süre?
Karşı tarafa güzellikle pişman olması için süre tanımış olursunuz. .

adamın yandığı derdi tartışma esnasında yüzüne vurmak kindarlıksa kindarsınız.. ki bana göre güvenilmez olduğunuzun göstergesidir kindarlıkla alakası yok.
haklı bende olsam daha birşey anlatmam size bir daha..

insan sevdiğinde o destek içinden gelir zaten.. aynı dertten müzdarip iki farklı arkadaşınız olsa değer verdiğinize destek olur, diğerini üstünkörü dinleyebilirsiniz..
Senim konuna hep denk geliyorum bence sen esini sevmiyorsun medyum degilim sadece senin anlattiklarinla soyluyorum.Her hafta bir konun var esine Adam bilse kendi coktan bitirir.
Ben kendimi ilk mesajimda yeterince elestirdim simdi de anladim büyük yanlış yaptığımı. Esimi tamir etmek istiyorum ona yönelik öneriler verin lütfen bana..

Ilk cumlenin aynısını kurmustu esim bana. Söylediklerinin önemi yok ben kindar oldugunu düşünüyorum diye. Onu sevmediğimi düşünüyor bu konuda da böyle bi sey demisti. Hic kirildim ettim yok bende. Direk suratim düşer ters ters konuşurum. Boyle anlatinca ne itici :olamaz:

Telafi etmek istiyorum bi nevi tamir etmek esimi. Oneriniz var mi?

Bir gün geçsin, akşam olsun; güzel bir yemek hazırlayın.
Akşama kadar, hiç konuşmayın, canınızın sıkkın olduğunu beden dilinizle hissettirin.
Yemeğin sonlarına doğru, elini tutun ve ufaktan konuşun:
Dün sana yaptığım şey için affedersin; maksadım seni kırmak değildi diyebilsem ama bunu düşündüm. Maksadım seni kırmak, incitmek oldu o an; çünkü ben gibi hisset istedim. Hazırladığım yemeği beğenmemen, beklediğim ilgiyi sevgilimden göremeyişim, sen, aslında ne çok incitiyorsun beni... Bu da beni hırçınlaştırıyor, senden uzaklaştırıyor, yalnızlaştırıyor. Biz, ne zaman bu kadar konuşamayacak hale geldik bilmiyorum, ama seni seviyorum. Biliyorum, sen de beni seviyorsun. Ben beklentilerimi daha sağlıklı bir düzeye çekmeye karar verdim, ama sen de beni yapayalnız bırakma olur mu? Seni ne kadar çok sevdiğimi, bana unutturma. Birbirimizi kırarak paramparça olmayalım.

Bu ve bunun benzeri şeyler ile konuşun, olur gider gerisi.
Ve kendinizi törpüleme yoluna gidin mutlaka; davranışlarınıza yansısın.

Yeteri kadar güzel sevmiyorsunuz o halde.
Ortada ciddi meseleler yokken verdiğiniz tepkilerden çıkardığım bu.
Küçücük eleştirinin ucu böyle ciddi hassas bir meseleye baglanmamali bence.
Kendiniz de farkındasiniz.

Kirginliklarinizi sessizlikle ifade etmeye çalışsaniz bir süre?
Karşı tarafa güzellikle pişman olması için süre tanımış olursunuz. .

Esim haksiz olduğunu bilirse yani kirilmam icin ona gore gercek bi sebep varsa mutlaka alir gönlümü. Ama yemeğimi elestirmesinden benim kirilmam cok gereksiz. Ona gore potansiyelim varmış daha güzel yapabilirmisim ondan öneri veriyormus.

Bir gün geçsin, akşam olsun; güzel bir yemek hazırlayın.
Akşama kadar, hiç konuşmayın, canınızın sıkkın olduğunu beden dilinizle hissettirin.
Yemeğin sonlarına doğru, elini tutun ve ufaktan konuşun:
Dün sana yaptığım şey için affedersin; maksadım seni kırmak değildi diyebilsem ama bunu düşündüm. Maksadım seni kırmak, incitmek oldu o an; çünkü ben gibi hisset istedim. Hazırladığım yemeği beğenmemen, beklediğim ilgiyi sevgilimden göremeyişim, sen, aslında ne çok incitiyorsun beni... Bu da beni hırçınlaştırıyor, senden uzaklaştırıyor, yalnızlaştırıyor. Biz, ne zaman bu kadar konuşamayacak hale geldik bilmiyorum, ama seni seviyorum. Biliyorum, sen de beni seviyorsun. Ben beklentilerimi daha sağlıklı bir düzeye çekmeye karar verdim, ama sen de beni yapayalnız bırakma olur mu? Seni ne kadar çok sevdiğimi, bana unutturma. Birbirimizi kırarak paramparça olmayalım.

Bu ve bunun benzeri şeyler ile konuşun, olur gider gerisi.
Ve kendinizi törpüleme yoluna gidin mutlaka; davranışlarınıza yansısın.

Cok teşekkür ederim böyle bi oneriye ihtiyacım vardi tam olarak

Back
X