Yöresel Tarif Tokat'ın meşhurrr bakla dolması

Yöresel Yemekler

devit

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2007
142
2
96
43
Çankırı
7 senedir tokatta yaşıyorum ve yöresel yemekleri bir harikaaa umarım beğenirsiniz.ayrıca eksikliklerim olursa affolaa

asma yaprağını tuzu gitmesi için önceden suda bekletiyoruz.iç baklaları daha önceden suda bekletiyoruz yumuşamaları için(iç baklayı marketlerde paket halinde bulabilirsiniz.)

500 gr.asma yaprağı
1 su bardağı iç bakla
1 su bardağı kırık buğday(dolma içi)
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı reyhan
1 yemek kaşığı salça
pul biber,karabiber,
SOSU İÇİN:
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
soğanı kavurmak için sıvı yağ

daha önceden suda yumuşaması için hazırladığımız baklaları robotta çekiyoruz,ve bir kaba alıyoruz.daha sonra kırık buğdayı diğer adıyla dolma içini (bulamayanlar ince kısırlık bulgurla pilavlık bulguru karıştırarak yapabilirler) ekliyoruz.soğanları robotta çekip ekliyoruz.reyhan ve diğer baharatlar ,salça eklenerek iyice karıştıyoruz.son olarak üzerine azıcık sıvı yağ gezdiriyoruz.ve asma yapraklarına sarıyoruz.sardığımız dolmaları dibine kemikli et koyduğumuz tenceremize yerleştiriyoruz.üzerlerine kaynar su dökerek pişiriyoruz.pişmeye yakın,ince ince kıydığımız soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz ve salçayı ekleyerek kavurup dolmaların üzerine gezdiyoruz.dolmalarımız iyice pişince servis tabağına alıyoruz.afiyet olsunn

dsc00711zj3.th.jpg

bakla dolması kısık ateşte pişerse daha lezzetli olur.yoksa dolmalar yüksek ateşte dağılabilir.ama tadı harika oluyor tavsiye ederimmm değişik tatlar arayanlar için.

Hımmm nefis görünüyor canım ellerine sağlık.Hani benim için de yapmıştın da afiyetle yemiştik.Devamını bekliyoruz tariflerin hayatım kolay gele...

arkadaşlar bende tokatlıyım ank oturuyorum yemeklerimiz gerçekten harika ben turhal merkezde oturuyordum tüm ailem orda siz neresinden

köyde babannem hep sobanın üstüne koyardı tıngır tıngır agır ateşte pişerdi ben buharına köy ekmeğide koyup yemeyi seviyorum yanınada bi bardak bol köpüklü ekşi ayran ohh yemede yanında yat :):) arkadaşlar yeni gördüm ben bu yazıları tanışalım ben niksarlıyım sizler nerelisiniz??

bende Tokat lıyım Mersin de oturuyorum. Bu dolmayı Mersin de kime yaptıysam bayıla bayıla yediler, bu sarma değil dolma diyorlar birde dolmalar pişince tencereyi borcama ters çeviriyorum, yemek masasına böyle getiriyorum tencerenin dibindeki kemikli etler böylece dolmaların üzerinde kalıyor muhteşem bir koku , muhteşem bir görüntü, sık sık yaparım bayıla bayıla yeriz. Ben iç malzemesine küçük küçük patatesler doğruyorum, birazda kırmızı mercimek koyuyorum tadını daha güzel yapıyor. Tavsiye ederim.

bende Tokat lıyım Mersin de oturuyorum. Bu dolmayı Mersin de kime yaptıysam bayıla bayıla yediler, bu sarma değil dolma diyorlar birde dolmalar pişince tencereyi borcama ters çeviriyorum, yemek masasına böyle getiriyorum tencerenin dibindeki kemikli etler böylece dolmaların üzerinde kalıyor muhteşem bir koku , muhteşem bir görüntü, sık sık yaparım bayıla bayıla yeriz. Ben iç malzemesine küçük küçük patatesler doğruyorum, birazda kırmızı mercimek koyuyorum tadını daha güzel yapıyor. Tavsiye ederim.[/QUOTE

memnun oldum hemşerim.tavsiyelerini deniyeceğim bakalım nasıl olacak patetesli ben hiç yapmadım ama denemek isterim

Back
X