Toki Hk.

modyad

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2013
1.401
970
Arkadaşlar, öncelikle günaydın herkese.
Konunun yerı burası mı emın degılım fakat bir kaç saat içinde başvuru yapacağımızdan tam emin olamadığım bir cevabı arıyorum, umarım yardımcı olan bırılerı çıkar :)
İstanbul'da kuralı satış için basvuruyu benım uzerımden yapmaya karar verdık, fakat ben calısmıyorum, eşimin geliri var, bu durumda benım adıma basvuru olur mu?
Toki iletişim telefonundan henuz kımseye ulasamadım kaç gundur arıyorum, Halk bankası başvuruları alıyor fakat oradaki arkadasların da bılgısı yok. Basvuru kosullarında hane halkından bır kısı adına yazıyor, yani kesin bilgi olarak göremedim.
Aranızda böyle bir durumla karsılasan oldu mu?
Teşekkürler :)

Sızın adınıza tabıkı olabılır, para ödendığı surece sorun olmaz fakat olurda bır sorun cıkarsa tek sorumluda sız olursunuz ..

yaa biz de dün eşimle bu konu hakkında konuştuk ama açıkçası pek bi bilgimiz yok. internetten nerden araştırıcam onu da bilmiyorum. nasıl oluyo kızlar beni de bi aydınlatır mısınız? sadece belli bi peşinat ödenip sonrasında eve girdikten sonra ödemeye başlıyomuşuz tarzında bi bilgimiz var. ne kadar doğru onu da bilmiyorum.

Teşekkürler arkadaslar, şuan ulastım tokı telefonuna ve sordum, evet benım adıma da olabılıyormus.
Sprıng ne merak edıyorsan sorabılırsın, cok arastırdım ben:) şimdi esim gelıyor 10 dk.ya cıkıyoruz basvuru için donuste bıldıgım kadarıyla yardımcı olurum.
Azra, bilgilendirme için cok mersi :KK66: telefondaki kişi de dogruluyor soyledıklerınızı.

Arkadaşlar, öncelikle günaydın herkese.
Konunun yerı burası mı emın degılım fakat bir kaç saat içinde başvuru yapacağımızdan tam emin olamadığım bir cevabı arıyorum, umarım yardımcı olan bırılerı çıkar :)
İstanbul'da kuralı satış için basvuruyu benım uzerımden yapmaya karar verdık, fakat ben calısmıyorum, eşimin geliri var, bu durumda benım adıma basvuru olur mu?
Toki iletişim telefonundan henuz kımseye ulasamadım kaç gundur arıyorum, Halk bankası başvuruları alıyor fakat oradaki arkadasların da bılgısı yok. Basvuru kosullarında hane halkından bır kısı adına yazıyor, yani kesin bilgi olarak göremedim.
Aranızda böyle bir durumla karsılasan oldu mu?
Teşekkürler :)

orta gelir için üzerine ev olmaması kaydıyla eşin yada sen başvuruda bulunabilirsiniz.
alt gelir içinde hem üzerinize ev olmayacak hemde haneye giren toplam paranın en fazla 3700 olması gerekmektedir. eğer böyle ise buna da eşin yada sen başvurabilirsin.
hane halkından bir kişi yani ikiniz ve çocuklarınız arasında bir kişi başvurabilir.

yaa biz de dün eşimle bu konu hakkında konuştuk ama açıkçası pek bi bilgimiz yok. internetten nerden araştırıcam onu da bilmiyorum. nasıl oluyo kızlar beni de bi aydınlatır mısınız? sadece belli bi peşinat ödenip sonrasında eve girdikten sonra ödemeye başlıyomuşuz tarzında bi bilgimiz var. ne kadar doğru onu da bilmiyorum.

peşinat olayı M2 ye göre netleşecek. peşinat 4 şekilde %15, 20, 25, 40 olacak. daire belli olunca bu ödeme tiplerinden birini seçip sözleşme imzalıcaksınız.

Sprıng ne merak edıyorsan sorabılırsın, cok arastırdım ben:)
biz istanbulda yaşıyoruz. kiradayız ve evimiz olsun istiyoruz. ben şuan hamileyim ama doğumdan sonra da çalışıcam inşallah. ben de çalışmaya başlayınca eşimle toplam gelirimiz 3000 tl olacak. nedir bu kurayla tokiden ev sahibi olmak kuzum? başvuru için süre var mı? ne zaman teslim ediliyo? ödeme şekli nasıl? evler nerde kaça? sen döndüğünde beni bi aydınlat ben de akşam adamımı aydınlatayım. :KK51:

he bi de peşinattan sonra , eve girdikten sonra mı ödeme olcak? mortgage vardı ya bi ara kira öder gibi ev sahibi olma şeyi onun gibi mi olacak?

orta gelir için üzerine ev olmaması kaydıyla eşin yada sen başvuruda bulunabilirsiniz.
alt gelir içinde hem üzerinize ev olmayacak hemde haneye giren toplam paranın en fazla 3700 olması gerekmektedir. eğer böyle ise buna da eşin yada sen başvurabilirsin.
hane halkından bir kişi yani ikiniz ve çocuklarınız arasında bir kişi başvurabilir.

peşinat olayı M2 ye göre netleşecek. peşinat 4 şekilde %15, 20, 25, 40 olacak. daire belli olunca bu ödeme tiplerinden birini seçip sözleşme imzalıcaksınız.

orta gelıre basvuru yapacagız, teşekkür ederiz.

biz istanbulda yaşıyoruz. kiradayız ve evimiz olsun istiyoruz. ben şuan hamileyim ama doğumdan sonra da çalışıcam inşallah. ben de çalışmaya başlayınca eşimle toplam gelirimiz 3000 tl olacak. nedir bu kurayla tokiden ev sahibi olmak kuzum? başvuru için süre var mı? ne zaman teslim ediliyo? ödeme şekli nasıl? evler nerde kaça? sen döndüğünde beni bi aydınlat ben de akşam adamımı aydınlatayım. :KK51:

30 nısan son basvuru tarıhı. 3700 e kadar alt gelır ıcın basvuru yapılabılıyor, sozlesme yapılırken gelır belgesı ıstenıyor.kura 6 mayısta olacak.
bizim basvuru yapacagımız sözleşme sonrası taksıtler baslıyor, 3 yılda teslımat denıyordu ama evlere baktık cogu bıtmıs, agustosta teslım dıye soylentıler var.
Daha detaylı yazacagım sana fıyatlarıyla donuste :KK66:

başvuru süresi 30 nisan 2015 son gün.
ödeme şekli m2 ve peşinat miktarına göre değişiyor. peşinat ne kadar çoksa taksit o kadar düşer
evler kayabaşında
ev fiyatları m2 göre değişiyor. toki sitesini ziyaret edebilirsin http://www.toki.gov.tr/talep-ve-satis/479
http://www.toki.gov.tr/talep-ve-satis/480

tamamdır canlar. çok teşekkürler :KK36:

tamamdır canlar. çok teşekkürler :KK36:

Geldim :) öncelikle halk bankasına 2000 tl yatırarak kuraya katılıyorsunuz, eger cıkmaz ıse paranızı gerı alıyorsunuz,
Kura cıkar ise 11 mayıs-19 hazıran tarıhlerı arasına sozlesme yapılıyor, bu sırada % 12 peşinat odenıyor. Artık sansınıza hangı daıre cıkmıssa ona gore peşinat oluyor 16000-19000 arasında odeme yapıyorsunuz. Yine kalan tutar 180 ay vadeye bolunuyor ev teslimatından sonra 650-777 tl arasında degısıyor yıne evın degerıne gore.
Evlerın tamamı 2+1 75 m2.
Yukarıda arkadas lınk yuklemıs, şimdi gordum, fıyatlar orada detaylı yazıyor. dırekt fıyat lıstesını paylasıyorum sımdı.

http://www.toki.gov.tr/AppResources/UserFiles/files/23_ BÖLGE FİYAT LİSTESİ.pdf

Geldim :) öncelikle halk bankasına 2000 tl yatırarak kuraya katılıyorsunuz, eger cıkmaz ıse paranızı gerı alıyorsunuz,
Kura cıkar ise 11 mayıs-19 hazıran tarıhlerı arasına sozlesme yapılıyor, bu sırada % 12 peşinat odenıyor. Artık sansınıza hangı daıre cıkmıssa ona gore peşinat oluyor 16000-19000 arasında odeme yapıyorsunuz. Yine kalan tutar 180 ay vadeye bolunuyor ev teslimatından sonra 650-777 tl arasında degısıyor yıne evın degerıne gore.
Yukarıda arkadas lınk yuklemıs, şimdi gordum, fıyatlar orada detaylı yazıyor. dırekt fıyat lıstesını paylasıyorum sımdı.

merhaba cnm Ankara nasıl oluyor bilginiz varsa ne olur bana da yardımcı olun

İş yerimde internetim sınırlı tokinin sitesine giremiyorum.
Bu kayabaşı evleri için son basvuru 30 nisanmış galiba.
Peki başvuruyu nerden nasıl yapıyoruz.
bilginiz var mı?
yani ilk adım nedir?

İş yerimde internetim sınırlı tokinin sitesine giremiyorum.
Bu kayabaşı evleri için son basvuru 30 nisanmış galiba.
Peki başvuruyu nerden nasıl yapıyoruz.
bilginiz var mı?
yani ilk adım nedir?

Oncelıkle hangısıne basvuru yapacaksınız, şartlarınıza gore onu secıyorsunuz.
Alt gelır grubu-2000 tl ile
Orta gelır grubu-5000 tl ile halk bankasına form doldurup (bankada mevcut) basvuru yapılıyor.
Son basvuru 30 nısan, kura 6-7 mayıs.
Alt gelır ıcın hanedekı tum kısılerın toplam gelırı 3700 un altında olmak zorunda.
Her ıkı grup ıcın de hane halkının uzerıne ev veya daha onceden cekılmıs konut kredısı olmamalı.

Oncelıkle hangısıne basvuru yapacaksınız, şartlarınıza gore onu secıyorsunuz.
Alt gelır grubu-2000 tl ile
Orta gelır grubu-5000 tl ile halk bankasına form doldurup (bankada mevcut) basvuru yapılıyor.
Son basvuru 30 nısan, kura 6-7 mayıs.
Alt gelır ıcın hanedekı tum kısılerın toplam gelırı 3700 un altında olmak zorunda.
Her ıkı grup ıcın de hane halkının uzerıne ev veya daha onceden cekılmıs konut kredısı olmamalı.
eğer şartlar sadece bu kadarsa biz alt gelir için başvuruda bulunabiliriz.
yani 3700 den alt eve giren para artı üstümüze bi mal mülk yok eşimin 15 binlik arabası dışında.
bi de benim sigortam onun bağkuru var bu kadar.
Peki sadece halkbankasından başvuru yapıp bekliyor muyuz?
Bi harç yatırma bi evrak verme falan..
Ne bileyim devlet işleri bu kadar basit olmamalı illa bi külfet arıyor insan :KK48:

eğer şartlar sadece bu kadarsa biz alt gelir için başvuruda bulunabiliriz.
yani 3700 den alt eve giren para artı üstümüze bi mal mülk yok eşimin 15 binlik arabası dışında.
bi de benim sigortam onun bağkuru var bu kadar.
Peki sadece halkbankasından başvuru yapıp bekliyor muyuz?
Bi harç yatırma bi evrak verme falan..
Ne bileyim devlet işleri bu kadar basit olmamalı illa bi külfet arıyor insan :KK48:

kuraya kadar bu kadar, parayı yatırıp,formu doldurup,bır de kımlık fotokopinizle basvuruyu yapıp beklıyorsunuz, kurada cıkarsanız o zaman(sözleşme sırasında) gelırın 3700un altında oldugunu ıspatlar belge ıstıyorlar. Ve de peşinat 16000-19000 arası bır rakam.Teslimatta da taksıtler baslıyor.
Yıne sozlesme yapıldıgında vergıler vs. yazıyor da cok dıkkatlı okumadım, fazla tutacagını sanmıyorum.

Bugun 12 de basvurumu yaptım, farklı birşey yoktu :KK66:

X