Toksoplazma bulaşır mı ?

Hesappasif

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2016
2.405
3.368
133
Hamileyim çilek yerken tabakta ufak sümüklü böcek cıktı çöpe attım ama yemiştim ikiüc tane ya o mikroptan bulasır mı sebzeden ciğ etten bulaşan yıkarken hiç görmedim

Testleriniz yapıldımı? Daha önce geçirmiş veya bağışıklığınızda olabilir...
Kedi , köpek gibi enfekte olan hayvan dışkısıyla bulaşır diye biliyorum ben toksoplazmayı

Kedi , köpek gibi enfekte olan hayvan dışkısıyla bulaşır diye biliyorum ben toksoplazmayı
Hayır özellikle yıkanmamış sebzelerdenve etten bulaşır... iç paraziti yapılmış kedilerden kesinlikle bulaşmaz

İyi pişmemiş etten bulaşır. Salam sucuk gibi. Bir de çileği tek tek yıkayın hamilesiniz siz. Yıkamadan yemeyin. Test yapın gönlünüz rahatlasın.

İlk ay testleri yapıldı daha cok yeni zaten doktor herhangi bi şey söylemedi iyi yıkanmamıs sebzeden de bulsıyırmus doktor sirkeli suda beklet dedi ama meuveyi sirkeli suya koymadım

İyi pişmemiş etten bulaşır. Salam sucuk gibi. Bir de çileği tek tek yıkayın hamilesiniz siz. Yıkamadan yemeyin. Test yapın gönlünüz rahatlasın.
Birdaki kontrolümde söyleyeyim doktoruma yapsın ne gerekiyorsa canım hiç görmedim yıkarken azda bi şeydi salam sucuktan midem bulanıyor yeniyorum onları

Mutlaka test yaptır kendıne .
İyi yıkanmamış sebzeden meyveden de bulaşır . Hatta hayvandan daha risklidir .
Çünkü hayvanlr sadece 1 kere mahsus o virüsü taşırlar ve bağışıklık sağlarlar .

Mutlaka yediniz sebzeleri meyveleri düzgün yıkayarak yiyin hamilesiniz siz.

Geçmiş olsun ..

Birdaki kontrolümde söyleyeceğim doktoruma canım cok sağol haklısın dikkat etmek gerekiyor

Reactions: H E
Yapma. Olmaz birşey. İçini ferah tut. Dikkat et tabii ama bu kadar da evham bence. Çiftlikte çalışan hamileler var, dalından koparak herşeyi yiyen, evinde sayısız evcil hayvan olan. Endişelenme.

Yapma. Olmaz birşey. İçini ferah tut. Dikkat et tabii ama bu kadar da evham bence. Çiftlikte çalışan hamileler var, dalından koparak herşeyi yiyen, evinde sayısız evcil hayvan olan. Endişelenme.
Sakınan göze çöp batar misali dogru valla çiğ ete dokunma bile dedi doktor ama dokunan birton insan var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…